[7+1] με τις Κρυσταλλινες Σκιες

Οι μουσικές επιλογές από τις Κρυστάλλινες Σκιές θα σας συνοδεύσουν στην ανάγνωση της συνέντευξης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio. Από συναυλίες σε εκδηλώσεις του Δ. Αγ. Δημητρίου και μουσικούς διαγωνισμούς, σε σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές. Τι έχει αλλάξει από εκείνα τα πρώτα χρόνια και τι νοσταλγείτε από την εποχή που προσπαθούσατε να κάνετε γνωστή τη μουσική σας;

Καταρχάς, ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή τη μουσική μας. Το διάστημα από τότε δεν είναι άλλωστε τόσο μακρινό. Μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια. Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά μας, ώστε να φτάσουμε να νοσταλγούμε το ξεκίνημα. Πάντα θα θυμόμαστε βέβαια το πρώτο ξεκίνημα! Είναι η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού.

Στο βιογραφικό του συγκροτήματος αναφέρετε ως μουσικές επιρροές τους Παυλίδη, Κίτρινα ποδήλατα, Ξύλινα σπαθιά, Ιωαννίδη και Αφούς Κατσιμίχα. Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες του εξωτερικού τους οποίους θα θεωρούσατε ως επιρροή στη μουσική σας;

Και βέβαια υπάρχουν. Οι Αlter Bridge, Muse, Green Day, κ.ά.

12048799_10205448712392695_93687338_n

Πώς προέκυψε ο τίτλος του συγκροτήματος; Και να ρωτήσουμε, επίσης, αν έχετε γράψει δικά σας τραγούδια ;

Θέλαμε ένα όνομα που να κρύβει μια αντίθεση. Εκφράζει τις δύο πτυχές της προσωπικότητας του καθενός μας και της μουσικής που παίζουμε. Το «Κρυστάλλινες» συμβολίζει τη φωτεινή πλευρά της μουσικής, της ζωής και της καθημερινότητάς μας, ενώ το «Σκιές» αντικατοπτρίζει την πιο «σκοτεινή» πλευρά τους, γιατί συνυπάρχουν στη ζωή και τα δύο.

Βέβαια έχουμε γράψει, το θεωρούμε άλλωστε λόγο ύπαρξης και μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μιας μπάντας με το κοινό της να έχει δικά της κομμάτια. Μερικά δικά μας είναι το “Εγκλωβισμένος”, το “Δύο δραπέτες”, το “Ίδιο έργο” , “Δικός σου Θεός”, το “Ελεύθερη Πτώση”, το “Ιωάννα”, το “Ανασαίνω ακόμα” και άλλα που τα παίζουμε σε όλα τα live μας.

Οι συνεργασίες σας είναι εντυπωσιακές: Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Μηλιώκας, Kollektiva, Υπόγεια Ρεύματα, Γιώργος Παντελιάς, Πάνος Κατσιμίχας, 1550, Βασίλης Καζούλης κ.λπ. Ποια είναι τα άμεσα μουσικά σχέδιά σας; Τι να περιμένουμε από τις Κρυστάλλινες Σκιές;

Σε αυτή την φάση επιχειρούμε να συνεχιστούν οι καλές συνεργασίες και οι εμφανίσεις σε αξιόλογες μουσικές σκηνές, διατηρώντας τις καινοτομίες που εισάγαμε στα live (Multimedia, live streaming κ.λπ.). Πιστεύουμε ότι θα αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία και κοινό. Στο κοντινό μέλλον έχουμε σκοπό να κυκλοφορήσουμε το υλικό μας.

Πώς βλέπετε τα μουσικά πράγματα σήμερα στην Ελλάδα; Υπάρχει ελπίδα για τους νέους καλλιτέχνες;

Θεωρούμε ότι το Ελληνικό Ροκ, από την περίοδο που βγήκε από την «αφάνεια», εξελίσσεται συνέχεια από όσους το υπηρετούν και ταυτόχρονα πάντα θα έχει ανάγκη από κάτι καινούργιο που θα το πάει παρακάτω.

Οι νέοι καλλιτέχνες, όπως εμείς, θα δικαιωθούν, αν δουλεύουν σκληρά και μαθαίνουν από τους γύρω τους. Σημασία έχει βέβαια οι «παλιοί» να μας μεταδώσουν πράγματα και εμπειρίες και να μας δώσουν ευκαιρίες.

12033294_10205448711752679_645837637_n

Ποια η σχέση σας με τα social media;

Τα social media είναι απαραίτητα αν θέλεις να μαθευτεί η δουλειά σου. Πιστεύουμε ότι αποτελούν την πλατφόρμα και το βήμα των νέων καλλιτεχνών που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους.

Έχουμε σελίδα στο Facebook, καθώς και κανάλι στο youtube σαν «Κρυστάλλινες Σκιές».

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αν ναι, πώς τον διαχειρίζεστε; Έχετε κάποια άλλη ασχολία πέρα από τη μουσική;

Είμαστε όλοι φοιτητές και, όπως καταλαβαίνετε, οι σπουδές και η μουσική δεν μας αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο! Άλλωστε, η μουσική είναι κάτι που μας αρέσει και το ευχαριστιόμαστε και στο επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε, οι απαιτήσεις από πλευράς χρόνου είναι αρκετές.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία, τόσο εσάς όσο και το κοινό σας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΣΚΙΕΣ

10947166_633307706798029_1419808399567043030_n

Οι Κρυστάλλινες Σκιές δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012.

Έχουν αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό τους, εντός Αθηνών. Στην αρχή, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας όπως το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Σταυρός του Νότου, η Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, το HolyWood stage, το ΜΕΘΟΔΙΑ stage και το θρυλικό Half Note.

Σε ανοιχτές συναυλίες, μοναδικές θεωρούνται οι εμφανίσεις τους στην Πλατεία Συντάγματος τον Οκτώβριο του 2014 και, στα πλαίσια του Athens Festival, οι εμφανίσεις τους στην Πλ. Μοναστηρακίου και στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι .

Οι συνεργασίες με τους Απόστολο Ρίζο, Νίκο Μερτζάνο, Διονύση Τσακνή και τον Γιάννη Μηλιώκα, Υπόγεια Ρεύματα, τους Kollektiva, τους 1550, καθώς και η συνύπαρξη επί σκηνής με τον Γιώργο Παντελιά από τα Κίτρινα Ποδήλατα και το Opening Act που έκαναν στη συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα, με τα Κίτρινα Ποδήλατα, στον Ασύρματο, τον Σεπτέμβριο του 2015 και το opening act στον Βασίλη Καζούλη, τον ίδιο μήνα, αποτέλεσαν σημαντικές στιγμές για την εξέλιξη του συγκροτήματος.

Μέσα από τα τραγούδια τους εκφράζουν τα συναισθήματα και τους κοινωνικούς προβληματισμούς, τόσο των ιδίων όσο και του κοινού τους.

Moυσικές επιρροές
– Παυλίδης
– Κίτρινα ποδήλατα
– Ξύλινα σπαθιά
– Ιωαννίδης
– Αφοί Κατσιμίχα
– Alter Bridge
– Πυξ λαξ
– Green Day

Να συστηθούμε
Ποταμιάνος Κώστας: Τραγούδι – ακουστική κιθάρα
Γκόδρας Λάμπρος: Ντραμς
Τσαρούχης Σπύρος: Ηλεκτρική κιθάρα
Τσιαπόκης Σάκης: Μπάσο
Μαδούρος Γιάννης; Πλήκτρα – Φωνητικά

Τις ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΣΚΙΕΣ μπορεί εύκολα κανείς να εντοπίσει:

FaceBook-icon1
Twitter_48x48
myspace
youtube-icon-48x48

Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Μαδούρο Κώστα 6948870868 ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: krystallines.skies@hotmail.gr

Η PLAYLIST ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΩΝ ΣΚΙΩΝ

01. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Ημίφως
02. Παύλος Παυλίδης – Αερικό
03. KollektivA – Ο δρόμος που τραβάω
04. Κίτρινα Ποδήλατα – Αυτά που έχεις ξεχάσει
05. Μπαμπης Στοκας – Συνήθεια
06. Αλκίνοος Ιωαννίδης – Ο κόσμος που αλλάζει
07. Παύλος Παυλίδης – Όμορφη μέρα
08. Ξύλινα Σπαθιά – Μόνο αυτό
09. Γιάννης Σπύρου – Τρελός
10. Κίτρινα ποδήλατα – Μη μ’ αγγίζεις
11. Ξύλινα Σπαθιά – Πάρε με μαζί σου
12. Πυξ Λαξ – Πούλα με
13. Αποστολος Ριζος – Τι να θυμηθω
14. Μάνος Ξυδούς – Μαίρη μη λυπάσαι πια
15. Παυλος Παυλιδης & b-movies – Η Μαίρη
16. Αλκίνοος Ιωαννίδης – Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ
17. Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας – Καλό ταξίδι