Συνεντευξη [Q&A] με τον Στελιο Αντωνιου

Νέα κυκλοφορία ‘Γνωστή οπτάσια’. Πες μας λίγα λόγια, τι θα ακούσουμε;  

Προσπαθώ μέσα από αυτό το τραγούδι να περιγράψω κυρίως το συναίσθημα που είχα, αλλά και να εξηγήσω αυτή τη διαδικασία που συνήθως όλοι μπαίνουμε εγκεφαλικά. Τη φυσική παρουσία, την οπτασία και στην τελική, η απουσία της απ’ την πραγματικότητα. ‘Γνωστή Οπτασία’ είναι ένα τραγούδι που έγραψα στίχους και μουσική και αφορά μια κοπέλα όπου ερχόταν και έφευγε συνεχώς από τη ζωή μου. Το είχα γράψει πριν από πολλά χρόνια και το άλλαξα πολλές φορές μέχρις ότου καταλήξω στην τελική μορφή που έχει σήμερα.

Aπό μπορούμε να το προμηθευτούμε και ποιοι είναι οι συντελεστές;

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από itunes, spotify, soundcloud, Youtube, και Facebook. Αν κάποιος είναι Dj μπορεί να μου στείλει μήνυμα στο facebook και θα του το στείλω. Συντελεστές της παραγωγής είναι το στούντιό μου S.A Music and Recording Studio και ο Ηλίας Κόλκας – Insane Distorted Perception Studio. Το ύφος του κομματιού κυμαίνεται κυρίως σε Pop.

Στέλιο, πες μας λίγα λόγια για την όμορφη Κύπρο και πώς είναι η ζωή σου εκεί;

Η Κύπρος είναι ένα νησί πανέμορφο, με φυσικές ομορφιές, με χαρακτήρα, παράδοση και ιστορία. Οι Κύπριοι, και όσοι μένουν στο νησί, έχουν καλή ποιότητα ζωης, ήλιο, θαλασσα, βουνό, αλλα και καλό καιρό, που προσφέρεται για δραστηριότητες. Απολαμβάνω τη ζωή μου εδώ, αν και τα τελευταία χρόνια είναι έντονη, χωρίς ιδιαίτερη ρουτίνα και με πολλές εναλλαγές, μιας και είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Κάνω πράγματα πολλά, δουλεύω, αλλά έχω και άπλετο χρόνο για τον εαυτό μου. Έχω δημιουργήσει τον κύκλο μου, έχω βρει όλα τα πράγματα που μ’ αρέσουν εδώ, οπότε είμαι πλήρης.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να τον επιλέξει το κοινό και να πάει να τον ακούσει;

Ένας καλλιτέχνης για μένα, πρώτο και πιο σημαντικό, θα πρέπει να έχει ηθικές αρχές και αξιοπρέπεια. Αφού έχει προσωπικότητα και οι δημιουργίες του είναι το ίδιο μ’ αυτον αντιπροσωπευτικές, πιστεύω ότι αυτά τα εφόδια είναι αρκετά για να γίνει αρεστός στο κοινό. Πρέπει επίσης να έχει κομμάτια που να ταυτίζονται με τους ακροατές, αλλά και εξίσου σημαντικό να είναι αυθεντικός, διαφορετικός. Δε χρειάζεται να είναι τέλειος, παρά να είναι αυτό που πραγματικά είναι ο ίδιος.

Θεωρείς πως ένας καλλιτέχνης μπορεί να έχει ισορροπία παράλληλα στα προσωπικά και τα επαγγελματικά του;

Όχι απαραιτήτως. Οι καλλιτέχνες είναι άνθωποι που συνήθως έχουν καλή εκφραστικότητα και μπορούν να υλοποιήσουν αυτό που σκέφτονται-φαντάζονται στο μυαλό τους. Αυτό καμιά φορά τους οδηγεί λίγο στην απομόνωση. Η γραμμή αυτή της ισορροπίας από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Καμιά φορά ασχολείσαι – τα δίνεις όλα στη δουλειά σου, αλλά και η προσωπική ζωή είναι απαραίτητη για να εμπνέεσαι για τη δουλειά σου, οπότε είναι λίγο αλληλένδετο. Άρα, από προσωπική εμπειρία, βρίσκομαι τη μια με τα μούτρα στη δουλειά και την άλλη με τα μούτρα στην προσωπική μου ζωή.

Θα ήθελα να μου πεις 3 προτερήματα και αντίστοιχα 3 ελαττώματά σου;

Eίμαι επίμονος, οργανωτικός και δεν το βάζω εύκολα κάτω. Δεν ξέρω να μαγειρεύω, να σκουπίζω και να κρεμάω κουρτίνες… Οπότε περιμένω αυτό να διορθωθεί με καποιον τρόπο.  🙂

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι ζητάει ο κόσμος στις μέρες μας; Τι θέλει να δει,  να ακούσει;

Ο κόσμος πλέον θέλει οπτικοακουστικό υλικό, με καλή ποιότητα. Είναι ενημερωμένος λόγω του ίντερνετ (που αυτή τη στιγμή είναι στα καλύτερά του – θελω να πω ότι έγινε πολύ οργανωμένο και ό,τι θες μπορείς να το βρεις πανεύκολα και παντού). Ζητάει ουσιαστικά αυτό που βλέπει στις οθόνες του να το δει κι από κοντά για να ζήσει την εμπειρία. Αυτό όμως προνοεί ουσιαστικά ότι θέλει, μαζί με όλα αυτά και έναν καλό δάσκαλο που να ταυτίσουν τον εαυτό τους μ’ αυτόν, που να μιλά για πράγματα και καταστάσεις που τους ενδιαφέρουν και να τους δίνει έναν καλό τρόπο σκέψης, με καλή μουσική για να τους μεταφέρει το ακριβές συναίσθημα.

Υπάρχουν πραγματικές φιλίες στον χώρο, ανάμεσα σε δύο καλλιτέχνες;

Τις καλύτερες και πιο δυνατές φιλίες μου τις έκανα μέσα σ’ αυτόν το χώρο. Έχω αποκτήσει αδελφικούς φίλους μέσα από τις δουλειές μου, καθώς και συνεργάτες που εμπιστεύομαι.

Οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας σε αγχώνουν;

Είναι σοβαρό θέμα, δυστυχώς, και λυπάμαι που συμβαίνει και που υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά που ζούνε κατω απ’ το όριο της φτώχειας. Δεν με αγχώνει τόσο όσο όταν πρωτοξεκίνησε, που είχα και κάποιες ανατροπές σχεδίων. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εδώ που είμαι τώρα και να κάνω αυτο που κάνω, όμως από μέσα από αυτό, κοιτάζω πίσω και βλέπω ότι δεν το έχω βάλει κάτω, γιατί στην τελική μ’ αρέσει αυτό που κάνω. Και αντιθέτως, η κατάσταση αυτή με έχει κάνει πιο παραγωγικό και με βοήθησε να αναθεωρήσω τον τρόπο σκέψης μου, αλλά και να ιεραρχήσω τις προτεραιότητές μου.

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;

Υπάρχει ένα γενικό πλάνο, απλά έμαθα πλέον πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός όντως γελάει… και πιστεύω ότι ισχύει. Δε θέλω να προοικονομήσω την εξέλιξη των πραγμάτων. Πλέον κοιτάζω και παίρνω αποφάσεις για το άμεσο μέλλον, καθώς και το παρόν, και εγκατέλειψα οριστικά το μακροπρόθεσμο, αφού τα δεδομένα στη ζωή αλλάζουν ακόμα πιο γρήγορα. Έχω σκοπό να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και να ετοιμάσω περισσότερα τραγούδια και να τα προωθήσω.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

108 MIKRH

Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1984. Από μικρός έδειξε το ενδιαφέρον του στη μουσική, όπου ξεκίνησε εντατικά μαθήματα κιθάρας, μπάσου και φωνής. Έφηβος υπήρξε μέλος σε πολλά νεανικα συγκροτήματα, όπου εμφανιζόταν σε όλη την Κύπρο.

Στα 20 του πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμο Κρήτης, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. Το 2004 μπήκε στη μουσική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς επίσης έγινε μέλος στο γνωστό συγκροτήμα ‘Νυχτοβάτες’. Συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος στα τραγούδια: ‘Απόψε κάνει κρύο’, ‘Το κελί’, ‘Αυτό το βράδυ’, ‘Κι άν κρυφτείς’, ‘Όσο κι αν προσπαθώ’. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη συνεργάστηκε με πάρα πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και έγινε γνωστός στο νησί καθώς έπαιξε σε όλες τις εκεί μουσικές σκηνές.

073bw MKRH (1)

Το 2010 ξεκίνησε τις σπουδές φωνητικής στη Λία Βίσση και στο Γιάννη Σκουλά στην Αθήνα. Παράλληλα, ξεκίνησε μεταπτυχιακό στη Λευκωσία της Κύπρου (ΜΒΑ).  Συνεργάστηκε με τους OTHERVIEW και δημιούργησε Στούντιο (Stelios Antoniou music studio productions), όπου έκανε παραγωγές τραγουδιών για διάφορα projects. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, έκανε εμφανίσεις σε μεγάλα και μικρά events (Cyprus Aid), έκανε εμφανίσεις τηλεοπτικές, εμφανίστηκε σε events του MUST MAGAZINE, ‘ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ’ και ήταν μέλος του συγκροτήματος Downtown Grooves μαζί με Μυρτώ Μελετίου και Ρενο Σονερ: Hard Rock Cafe, ΜΤΝ, βραβεύσεις, τηλεόραση, private parties etc. ήταν μερικά από τα events που είχαν μαζί.

Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με την τραγουδίστρια του Robbie Williams, Andrea Grant, όπου έκανε μαζί εμφανίσεις για το Sunshine Radio Cyprus, καθώς αναμένονται και άλλες στην Αγγλία μαζί της. Ξεκίνησε να γράφει δική του μουσική και στίχους και παράλληλα με το συγκροτημα (από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα) έγινε ο βασικός τραγουδιστής/κιθαρίστας στο Anassa Deluxe Hotel, όπου θεωρείται ένα από από τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα κάτωθι link:

Facebook
YouTube
iTunes
Spotify

VIDEOS