Ο Δημητρης Νεγκας στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Aποψε αυτοσχεδιαζουμε’ (04/03/2019)

Με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν“,  αλλά και τις δύο πρόσφατες εμφανίσεις του στο Jazzpoint, ο Δημήτρης Νέγκας, φιλοξενήθηκε από τον Βασίλη Παύλου, μαζί με τον μαέστρο και ενορχηστρωτή του, Σταύρο Van der Wilt, και μας πρόσφεραν μια πολύ όμορφη συζήτηση, αλλά και υπέροχες ζωντανές εκτελέσεις των δικών τους τραγουδιών και διασκευές αγαπημένων όλων!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΓΚΑ

Ο Δημήτρης Νέγκας είναι ένας νέος, ταλαντούχος τραγουδοποιός και είναι έτοιμος να δώσει νέα δημιουργική πνοή στην εγχώρια μουσική σκηνή. Ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας κλασικός ταξιδευτής και μοντέρνος μελωδός, που συνέλεξε εικόνες, εμπειρίες και βιώματα και τα μετέτρεψε σε τραγούδια και στίχους.

Το ύφος των τραγουδιών του είναι Rock – Funk – Soul – Acoustic και έχει δεχθεί επιρροές από Tracy Chapman – Eva Cassidy – Cure – Pink Floyd – Lynyrd Skynyrd – David Bowie – Rolling Stones – Queen.

“Ταξίδι στο άγνωστο παρόν”

1. Νότα
2. Δικό μου το λάθος
3. Την καρδιά μου σου χαρίζω
4. Ελεύθερος θα πει
5. Χείμαρρος
6. Δεν ξέρω τίποτα
7. Ποιος είμαι
8. Μην πεις τίποτα
9. Κοπέλες

Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον ίδιο και ολόκληρο το άλμπουμ μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια, με όχημα την ευαίσθητη ερμηνεία του.

Όπως λέει κι ο ίδιος στο εισαγωγικό του σημείωμα: “Το τραγούδι μέσα από τη δική μου ματιά είναι όχημα συναισθημάτων και μυστική σχέση ανάμεσα στο πομπό και τον τελικό αποδέκτη. Από την στιγμή της γέννησής του όμως συμπεριφέρεται σαν αυτόνομη οντότητα και δεν ανήκει σε κανέναν. Γοητεύει, συγκινεί..αγγίζει ή εκφράζει τις ψυχές μας τόσο βαθιά όσο οι πιο δυνατοί μας δεσμοί ίσως με αυτόν τον κόσμο. Τέτοια θα ήθελα να είναι και η επιρροή των “δικών” μου τραγουδιών…να γίνουν δικά σας…”

Καθαρή μελωδία, ζεστός στίχος κι ευαίσθητη ερμηνεία, μερικά από τ’ αξιοθέατα του ταξιδιού.

Facebook page