Συνεντευξη [Q&A] με τη Μαριλενα Μεξη

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Το Will o’ Wisps Festival «Ο Παραμυθένιος Κήπος» υποδέχεται για δεύτερη χρονιά μικρούς και μεγάλους, στις 1 & 2 Ιουνίου! Αλλά, πρώτα, θα θέλαμε να μας κάνετε έναν απολογισμό της περσινής εκδήλωσης, τι σας δίδαξε για τη διοργάνωση της φετινής, αλλά και να μας πείτε για τη σημαντική διάκριση του Φεστιβάλ από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ – European Festivals Association (EFA).

Εγώ σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και για την υποστήριξή σας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η περσινή εκδήλωση σίγουρα μας δίδαξε πολλά, κυρίως ωριμάσαμε όσον αφορά το διοργανωτικό κομμάτι, ενισχύσαμε με περισσότερους εθελοντές την ομάδα μας, αυξήσαμε τα παιχνίδια του κήπου και εμπλουτίσαμε περισσότερο το πρόγραμμα. Το σημαντικότερο είναι να απαρτίζεται η διοργανωτική ομάδα από άτομα τα οποία μπορείς να εμπιστευτείς και που να είναι εξίσου ενθουσιασμένα με εσένα για τον σκοπό προς τον οποίο εργάζεστε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι αρμοδιότητες χωρίζονται και η όποια εργασία γίνεται χαρά! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ‘Ο Παραμυθένιος Κήπος’ πήρε τη σφραγίδα αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ. Ήταν μια απροσδόκητη έκπληξη που μας κάνει περήφανους για την ποιότητα που έχουν οι δραστηριότητες και το πρόγραμμα μας, καθότι αυτά αποτελούν βασικά κριτήρια για την απονομή της διάκρισης. Σαφώς, σε καμία περίπτωση, τούτο δεν σημαίνει κάποια επανάπαυση από πλευράς μας. Ο Παραμυθένιος Κήπος είναι ακόμη ένα νέο φεστιβάλ που έχει πολλά να δώσει στο μέλλον και διαρκώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη μαγική αυτή εμπειρία.

Τι να περιμένει ο επισκέπτης από τη φετινή διοργάνωση; Έχετε προσθέσει επιπλέον δραστηριότητες και έχετε ετοιμάσει εκπλήξεις που θα ταξιδέψουν τον επισκέπτη κάθε ηλικίας στο κόσμο της φαντασίας. Βλέπουμε ότι πλέον το Φεστιβάλ είναι διήμερο!

Θεωρήσαμε πως μια μέρα μαγείας δεν ήταν αρκετή, ούτε για εμάς ούτε για τον κόσμο, έτσι φέτος το φεστιβάλ έρχεται για δύο φανταστικές ημέρες, 1 και 2 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Φέτος, όπως ανέφερα και παραπάνω, το πρόγραμμα μας εμπλουτίστηκε και κυρίως αυξήθηκαν τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες της δημιουργικής γωνιάς: μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με το Πειρατικό Κυνήγι Θησαυρού που θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια έμπειρης ομάδας L.A.R.P ενώ στη δημιουργική γωνιά, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να στολιστούν κατάλληλα για την ημέρα με το καλλιτεχνικό μακιγιάζ της ομάδας Face and Body Painting Greece, θα έχουν τη δυνατότητα να ακονίσουν το μυαλό τους με Παιχνίδια Ρόλων και Στρατηγικής από τον Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ. και θα εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους με παιδικές χειροτεχνίες από το «The Craft Room by Agapi». Οι δυνατοί λύτες να μπουν στο Τhe MindBox -κινητό παιχνίδι απόδρασης από το Μindtrap, οι λάτρεις της μυθολογίας να παίξουν παιχνίδια ενσωματωμένα σε μυθικό πλαίσιο από τους Tales of Ànnor (Medieval Fantasy LARP), ενώ όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να παρακολουθήσουν τους Ωρίων Έλληνες Ιπποτοξότες σε επίδειξη Παραδοσιακής Τοξοβολίας – Μπαλονομαχίας.

Πόσο περιοριστική είναι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ για κάποιον που δεν έχει καμία προηγούμενη επαφή με εκδηλώσεις αντίστοιχης θεματολογίας; Πιστεύετε ότι δεν θα δυσκολευτεί να νιώσει οικεία και να περάσει όμορφα;

Το φεστιβάλ μας έχει κάτι για όλους. Αφηγήσεις, μουσική, θεάματα… Στόχος μας είναι ξεφύγουν οι επισκέπτες μας από τις δυσκολίες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή απόλυτα παραμυθένια, χωρίς έγνοιες και άγχη. Αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Δεν θεωρώ, λοιπόν, πως χρειάζεται κάποιος να έχει επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο φεστιβάλ του φανταστικού για να περάσει όμορφα στον Παραμυθένιο Κήπο και να νιώσει οικεία. Άλλωστε, όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και όλοι επιζητούμε μια όαση μαγείας και παραμυθιού!

Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα στηρίξει τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του εν λόγω φορέα και πόσο ευαισθητοποιημένοι είστε γενικότερα ως ομάδα ως προς τα διάφορα κοινωνικά θέματα;

Βασικό όραμα του Will o’ Wisps είναι να πραγματοποιεί φεστιβάλ όπου τα έσοδα θα δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό. Με αυτή την επιθυμία χαράκτηκε ο δρόμος προς το πρώτο φεστιβάλ πέρσι, και με αυτή συνεχίζουμε και φέτος. Το να προσφέρουμε μέρος των εσόδων σε κάποιον καλό σκοπό με γεμίζει απόλυτα και με κάνει να νιώθω χρήσιμη και ευτυχισμένη που έχω την ευκαιρία να προσφέρω μέσα από κάτι που αγαπώ. Η επιλογή της Κιβωτού έγινε ως εξής: το περασμένο καλοκαίρι είχα συγκεντρώσει μια λίστα με φορείς που θαυμάζω το έργο τους και θα ήθελα μελλοντικά, αν ο Παραμυθένιος Κήπος καθιερωθεί, να τους στηρίξει. Η Κιβωτός ήταν, πράγματι, στην κορυφή της λίστας μου αυτής. Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική τους προσφορά σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τηλεφώνησα, λοιπόν, στην Κιβωτό, μίλησα στους υπεύθυνους για το φεστιβάλ και τη φιλοσοφία της ομάδας μας και τους είπα πως θα θέλαμε να τους στηρίξουμε στην επόμενη διοργάνωση. Η απάντηση που έλαβα από εκείνους ήταν πολύ ταπεινή και ευγενική και μονάχα ισχυροποίησε την αρχική μου απόφαση. Από εκείνη τη στιγμή, για μένα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Ήθελα 100% να προχωρήσω και να δουλέψουμε σκληρά τους επόμενους μήνες για την Κιβωτό.

Σας έχει βοηθήσει η ενασχόλησή σας με τον κόσμο του φανταστικού να «ξεφεύγετε» από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έστω και για λίγο, και να τις εκλογικεύετε με τα μέσα που παρέχουν το παραμύθι και ο κόσμος της φαντασίας;

Πράγματι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος αναφορικά με τη λογοτεχνία και την τέχνη του φανταστικού εν γένει, είναι η απόδραση. Ταξίδια σε μαγικά σύμπαντα, σε μεσαιωνικά βασίλεια, σε αρχαία δάση και νεραϊδένιες πηγές. Ωστόσο, κάθε φαντασία έχει τις ρίζες της βαθιά στην πραγματικότητα κι έτσι κάθε ταξίδι σε κάποιο φανταστικό κόσμο βοηθάει τον «ταξιδιώτη» να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να καταλάβει καλύτερα την εποχή της δημιουργίας του έργου, αλλά και τη σύγχρονή του εποχή. Από μικρά παιδιά ακούμε μαγικές ιστορίες, τα ηθικά διδάγματα, ωστόσο, των οποίων εφάπτονται άμεσα στην πραγματικότητα. Ίσως, λοιπόν, αυτό που μας λείπει σήμερα –ένα από τα πράγματα που μας λείπουν, έστω– είναι η επιστροφή στη φαντασία, στους μύθους και τους θρύλους. Όχι μόνο για την απόδραση, αλλά και για τη σφυρηλάτηση αξιών που κάποτε, όταν η προφορικές αφηγήσεις των γιαγιάδων χαράσσονταν βαθιά στις ψυχές των εγγονιών τους, έκαναν τον κόσμο να βγάζει μεγαλύτερο νόημα.

Έχετε μία αξιόλογη, γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ιστοσελίδα, την www.willowisps.gr. Πόσο έχουν βοηθήσει το internet και τα social media στη συνάντηση / επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν την ίδια κουλτούρα με εσάς;

Στο εξωτερικό, εδώ και δεκαετίες, λαμβάνουν χώρα φεστιβάλ και συνέδρια που φέρνουν κοντά τους φίλους κάθε έκφανσης του φανταστικού. Στην Ελλάδα, η προσπάθεια αυτή συνάντησης της κοινότητας -ή, μάλλον, των κοινοτήτων- του φανταστικού, σε κλίμακα ανάλογη αυτής του εξωτερικού, ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια. Μέχρι τότε, το διαδίκτυο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία και τη γνωριμία των φίλων του φανταστικού. Ακόμη και σήμερα, το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που κάθε λάτρης του φανταστικού έχει τη δυνατότητα, σε σχετικά blogs και fantasy-friendly σελίδες και προφιλ, στο facebook και το instagram αντίστοιχα, να καταθέσει τις εντυπώσεις του για ένα βιβλίο που διάβασε, να σχολιάσει μια ταινία που είδε, να συζητήσει τον ενθουσιασμό του για ένα καινούργιο παιχνίδι, να διαβάσει για τους μύθους και τους θρύλους του παγκόσμιου πολιτισμού αλλά και της Ελλάδας συγκεκριμένα, ή να μοιραστεί ένα παραμύθι που του έλεγαν οι παππούδες του όταν ήταν μικρός/ή, εξασφαλίζοντας πως αυτό δεν θα χαθεί στις άμμους του χρόνου. Το Will o’ Wisps, με την αρθογραφική του ομάδα προσπαθεί να υφάνει αρμονικά και όμορφα όλους τους παραπάνω τομείς φανταστικού ενδιαφέροντος,  ενώ η σελίδα μας στο facebook όπου «ανεβαίνει» κάθε άρθρο, δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες μας να αλληλεπιδρούν με κάθε δημοσίευση, να εκφράζουν τη δική τους άποψη ή να καταθέτουν τη δική τους ιστορία και οπτική. Η αλληλεπίδραση, κατ’ εμέ, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών είναι ακρογωνιαίος λίθος της φαντασίας και του φανταστικού, ειδικά στη χώρα μας που το είδος δεν κατέχει ακόμη την ίδια εξέχουσα θέση, συγκριτικά με άλλες χώρες.

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον του Φεστιβάλ, οι στόχοι και οι προσδοκίες σας;

Θέλουμε να συνεχίσουμε τον σκοπό μας, με το ίδιο καλλιτεχνικό όραμα και με στόχο τα έσοδα να δίνονται κάθε φορά σε κάποιον φορέα που το έχει ανάγκη. Αυτό που προσδοκούμε είναι το φεστιβάλ μας να μεγαλώσει, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας ακόμη περισσότεροι φορείς και άνθρωποι, ώστε να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο το όνειρο, το αρχικό μας όραμα! Σαν πιο απτό στόχο, θα θέλαμε τις επόμενες χρονιές να πραγματοποιηθούν ζωντανές μουσικές παραστάσεις ακριβώς μπροστά στον Πύργο, καθώς και να εξασφαλίσουμε ενδεχομένως κάποιας μορφής τηλεοπτική κάλυψη, ώστε να γίνει σταδιακά γνωστό το concept του φεστιβάλ. Θέλουμε γενικότερα να καθιερωθεί «Ο Παραμυθένιος Κήπος», να είναι κάτι που μικροί και μεγάλοι θα ανυπομονούν να πραγματοποιηθεί κάθε χρονιά, σαν ένα διήμερο καλοκαιρινό παραμύθι μετά από μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά, ενισχύοντας πάντα έναν ιερό σκοπό που θα κάνει κι άλλους συνανθρώπους μας χαρούμενους. Όπως λένε, ο ουρανός δεν είναι το τέρμα, όταν στοχεύεις τ’ αστέρια!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΕΞΗ

Founder | Editor-in-Chief | Art Director – Will o’ Wisps

Η Μαριλένα Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. H αγάπη και το πάθος της για την ζωγραφική από μικρή ηλικία την οδήγησε να το ακολουθήσει ως επάγγελμα. Αποφοίτησε από τη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Akto και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε ως εικονογράφος σε διάφορα δημιουργικά γραφεία στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με διαφημιστικές εταιρείες (2007 -2010). Στην πορεία  εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως δασκάλα ζωγραφικής για παιδιά και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εικονογράφος για εκδοτικους οίκους και παιχνίδια με κάρτες.

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί και αναδειχθεί από αρκετά περιοδικά και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Eπίσης, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις, όπως London Super Comic Con 2012 και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Βοlogna και International Moscow BookFair και διάφορες εκθέσεις παιδικού και εφηβικού βιβλίου παγκοσμίως. Συνεργάστηκε με εταιρίες όπως η Fantasy Flight Games, Wacom, Imagine FX, Oxford University Press, New Media Publishing of South Africa, Element LLC, Flame Tree Publishing of London.

Εκτός από την μεγάλη της αγάπη για την εικονογράφηση, υπάρχει και μια άλλη εξίσου δυνατή, αυτή της συγγραφής. Το 2011 εξέδωσε μόνη της το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας Αντάρα και το δεύτερο μέρος, Νηνεμία.”

Το 2011 ολοκλήρωσε ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας, Deerward.” Η επιθυμία της είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή, όπως και με την εικονογράφηση.

Ιστοσελίδα | Facebook | Twitter | Deviant ArtYouTube

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  2ο WILL O’ WISPS FESTIVAL ‘ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΗΠΟΣ’

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά… στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019!

Ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον υποδέχτηκε πέρσι για πρώτη φορά μεγάλους και μικρούς που ήθελαν να αγγίξουν τη μαγεία των παραμυθιών.

Φέτος, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, μπορούν όλοι να ξεστρατίσουν ξανά στον «Παραμυθένιο Κήπο» και να ανακαλύψουν τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Willowisps.gr!

Το Willowisps.gr σάς προσκαλεί να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο σκηνικές εκδηλώσεις από γνωστούς παραμυθάδες, θεατρικά σκετς, συναυλίες με μουσικές του φανταστικού και του folklore, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests χαμένου θησαυρού στον κήπο και άλλα παιχνίδια, παρελάσεις παραμυθένιων πλασμάτων και πολλά άλλα, απολαμβάνοντας μια εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Εισιτήριο ανά ημέρα: Γενική είσοδος 5€
Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 11 ετών
Ώρες: Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 10:00 – 22:00
Οδηγίες προσέλευσης: http://www.pyrgosvasilissis.gr/contact-us/
Μέγας Χορηγός: WorldAnvil.com

**Το Will o’ Wisps Festival «Ο Παραμυθένιος Κήπος» 2019 επιλέχθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ – European Festivals Association (EFA) και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2020!**

Μια κρυφή ματιά ανάμεσα από τις φυλλωσιές του Παραμυθένιου Κήπου:

Με την αφηγηματική τους δύναμη και σαγήνη θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε ιστορίες μαγικές εκλεκτοί και κορυφαίοι παραμυθάδες: Σάσα Βούλγαρη, Αγνή Στρουμπούλη, Γιώργος Ευγενικός, Έυη Γεροκώστα, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Παραμυθοκόρες, Ναυσικά Καψαλά, Βαγγέλης Γονιδάκης, Δήμητρα Μπενίση, Δροσούλα Κάρτα, Διαμαντής Γαβριηλίδης.

Για τους φίλους της Μέσης-Γης θα πραγματοποιηθεί θεατρικοποιημένη ανάγνωση εμπνευσμένη από το σύμπαν του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, από τον Σύλλογο Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”.

Η υποκριτική τέχνη και το ερμηνευτικό τραγούδι συναντούν την παραμυθιακή αφήγηση: Άριελ Κωνσταντινίδη, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Κατερίνα Παπασωτηρίου.

Η σκηνή του κήπου με τις μουριές θα ζωντανέψει με τις μελωδίες και τις φωνές των: Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Iernis (συγκρότημα κέλτικης μουσικής), ‘FourTe’ (κουαρτέτο εγχόρδων), Curfá (κέλτικη/σκανδιναβική χορωδία), Ωδείο ‘Ars Musicalis’ (παιδική χορωδία), Αρίσταρχος (a cappella storytelling), Lady Delwynne & George Palousis (τραγούδι και πιάνο).

Στη δημιουργική γωνιά, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να στολιστούν κατάλληλα για την ημέρα με το καλλιτεχνικό μακιγιάζ της ομάδας Face and Body painting Greece, θα έχουν τη δυνατότητα να ακονίσουν το μυαλό τους με Παιχνίδια Ρόλων και Στρατηγικής από τον Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ. και θα εξασκήσουν τη δημιουργικότητα τους με παιδικές χειροτεχνίες από το «The Craft Room by Agapi».

Ο Παραμυθένιος Κήπος προσφέρεται για περιπέτεια και παιχνίδι! Οι μικροί ατρόμητοι επίδοξοι κουρσάροι μπορούν να πάρουν μέρος Πειρατικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού από ομάδα L.A.R.P., οι δυνατοί λύτες να μπουν στο Τhe MindBox -κινητό παιχνίδι απόδρασης από το Μindtrap, οι λάτρεις της μυθολογίας να παίξουν παιχνίδια ενσωματωμένα σε μυθικό πλαίσιο από τους Tales of Ànnor (Medieval Fantasy LARP), ενώ για όλους τους επισκέπτες, μπορούν να παρακολουθήσουν τους Ωρίων Ελληνες Ιπποτοξότες σε επίδειξη Παραδοσιακής Τοξοβολίας – Μπαλονομαχίας.

Υπήρξαν ιστορικές περίοδοι όπου οι ιππότες και οι πολεμιστές ήταν ευγενικές, έως και ρομαντικές φιγούρες. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το φεστιβάλ επιδείξεις ανάλογες των μορφών που ενέπνευσαν ήρωες των παραμθιών. Η ομάδα Pegasus Athens Historical Fencing Club σε συνεργασία με τους Argentum Aguila θα παρουσιάσουν τις πολεμικές τέχνες μιας άλλης εποχής. Πώς γινόταν μια ιστορική μονομαχία και παράλληλα, πώς αναβιώνουν αυτές οι τέχνες σήμερα; Επίσης, θα δείτε μεσαιωνικούς ιππότες, αλλά και μοντέρνους, από δύο ομάδες HEMA ή αλλιώς Historical European Martial Arts.

Με κουστούμια βγαλμένα από παραμύθι οι Vproject θα παρουσιάσουν ένα μαγευτικό χορευτικό show με led πέπλα αναδεικνύοντας τις χορευτικές και ζογκλερικές τους ικανότητες.

Ονειρευόσασταν πάντα να δείτε πλάσματα φανταστικά; Στον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθένιου Πλάσματος (Fairy Parade) θα παρελάσουν για χάρη σας και η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει τις πιο ευφάνταστες μεταμορφώσεις -η ενθάρρυνση του κοινού είναι απαραίτητη για τους συμμετέχοντες!  Και για τους καλλιτέχνες γραφίστες που αγαπούν το φανταστικό, διεξάγεται πριν το φεστιβάλ διαγωνισμός Best Digital & Concept Artwork σε συνεργασία με το περιοδικό Fantasy Report!

Από τους παραμυθένιους κήπους δεν μπορούν να λείπουν οι γλυκιές απολαύσεις! Το αγαπημένο Bubble Tale θα εμπλουτίσει τη θεματική του φεστιβάλ με την παρουσία του στον κήπο, μαζί με τα ευφάνταστα, παραμυθένια ζαχαρωτά του, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα επισκεφτούν τον Παραμυθένιο Κήπο!

Τελετή Λήξης Κυριακή 2 Ιουνίου: Ένα παραμυθένιο ταξίδι δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς γιορτή! Οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα γίνουν ένα κοινό και θα απολαύσουν φανταστικές μελωδίες από την πολυφωνική χορωδία Fantasy Choir, τη σοπράνο με τη μαγική φωνή Janet Forbes και ο Iason Marmaras σε μια σκηνική παρουσία με το πολλά υποσχόμενο θέμα ‘Μυστήριο και Μαγεία – ένα μεσαιωνικό ταξίδι φαντασίας’!

Τέλος, μία συμμετοχή-έκπληξη, ένα δώρο για τους νοσταλγούς των σύγχρονων παιδικών παραμυθιών, μια παρουσία που θα διδάξει στα παιδιά την αγάπη για τη συναισθανόμενη μαγεία των αφηγούμενων ιστοριών.

Η Σαβίνα Γιαννάτου, η σπουδαία και τόσο ξεχωριστή ερμηνεύτρια με τη μεγάλη καλλιτεχνική ιστορία, θα κάνει στον Παραμυθένιο Κήπο και τους επισκέπτες του τη μεγάλη τιμή να τους ταξιδέψει με τη φωνή της σε κόσμους αλλιώτικους, μαγικούς και παραμυθένιους! Η ερμηνεύτρια χειρίζεται τη γεμάτη ένταση και δύναμη φωνή της σαν μουσικό όργανο. Με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς θα αφηγηθεί ένα παραμύθι χωρίς λόγια, σε μια πιθανή διάδραση με τους μικρούς θεατές, επιστεγάζοντας με τον πιο συμβολικό τρόπο ένα διήμερο αφιερωμένο στη μαγεία των παραμυθιών.

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» σάς περιμένει 1&2 Ιουνίου!

Μείνετε συντονισμένοι για το πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας: https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

Βρείτε το event στο Fb

https://www.facebook.com/events/256999428337028/

Save the hashtags:

#followthewisp #willowispsgr #willowispsgrfest #παραμυθένιοςκήπος2019