Συνεντευξη [Q&A] με την Γεωργια Θωμαϊδη (Jollina)

Πότε αισθάνθηκες την ανάγκη να ασχοληθείς με την μουσική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια έμφυτη ανάγκη να τραγουδάω. Ένιωθα ότι με το τραγούδι ταξίδευα σε άλλους κόσμους που δεν είχα ξαναδεί. Νομίζω ότι όποιος αγαπάει τη μουσική παραπάνω απ’ ότι ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να με καταλάβει. Είναι απλά κάτι που βγαίνει από την ψυχή σου.

Ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα;

Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να άκουσα όντας παιδάκι ακόμα ήταν το Lambada. Εξακολουθεί το συγκεκριμένο κομμάτι να με ταξιδεύει και να με κάνει να θέλω να χορέψω. Γενικώς όμως ποπ ήταν τα πρώτα μου ακούσματα, όπως Michael Jackson και Madonna, αλλά και ροκ, όπως Offspring και πιο hard όπως Metallica.

Αισθάνεσαι τυχερή που ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς, φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνεις κάτι άλλο;

Δυστυχώς όπως είναι πλέον τα πράγματα δεν μπορείς να ασχολείσαι μόνο με ένα πράγμα, είναι θέμα βιοποριστικό. Δουλεύω και αλλού προς το παρόν, σε πρωινή δουλειά, αλλά ευελπιστώ σύντομα να μπορώ να ζήσω μόνο από το τραγούδι. Ποτέ δεν φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από το τραγούδι αλλά ο καθένας προσαρμόζεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Τι απεχθάνεσαι και τι αγαπάς περισσότερο;

Απεχθάνομαι τη διπροσωπία γιατί είμαι πολύ ντόμπρος και ευθύς άνθρωπος και αγαπάω την αλήθεια ακόμα και αν αυτή μπορεί να σε πληγώσει κάποιες φορές.

IMG_3133 MIKRH

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση στην πορεία ενός καλλιτέχνη;

Στην Ελλάδα που ζούμε σίγουρα παίζει ρόλο και μερικές φορές και τον πιο σημαντικό. Οι περισσότεροι κοιτάνε το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο γι αυτό και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες δεν καταφέρνουν ποτέ να γίνουν γνωστοί. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις στην πορεία να αποδείξεις ότι εκτός από μια ωραία εμφάνιση έχεις και μια καλή φωνή που μπορεί να σε πάει ένα βήμα παραπέρα.

Τι μελλοντικούς στόχους έχεις στην ζωή σου;

Καταρχήν να έχω την υγεία μου πάνω απ’ όλα για να μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι μου. Στη συνέχεια θα ήθελα να μπορώ σε 10 χρόνια από τώρα να έχω μια αξιόλογη πορεία στο χώρο με τραγούδια που θα έχω αγαπήσει και να έχω ένα κοινό που να με ακολουθεί γιατί έχει δει κάτι σ΄ εμένα που του αρέσει.

Νέο single “Bρέχει”… λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά και τους συντελεστές της;

Το “Βρέχει” το έχει γράψει ο Γιώργος Τσομόκος, στίχους και μουσική, και το videoclip το έχει σκηνοθετήσει η TSL Media. Είναι ένα κομμάτι που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα γι αυτό και θέλησα να το πω. Είναι το πρώτο μου προσωπικό κομμάτι και ευελπιστώ να υπάρχει ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Είσαι ικανοποιημένη με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα;

Ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θα συνεχίσω να δουλεύω γιατί χωρίς σκληρή δουλειά δεν καταφέρνεις τίποτα στο τέλος.

Μελλοντικά σχέδια;

Ετοιμάζω ένα κομμάτι, χωρίς όμως να μπορώ να κάτι παραπάνω. Όταν είναι έτοιμο θα το ανακοινώσω μέσω της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Πού σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Όπως σας είπα πιο πάνω ετοιμάζω ένα κομμάτι και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και live εμφανίσεις. Όταν είναι όλα έτοιμα θα το ανακοινώσω η ίδια.

Βιογραφικό

IMG_3248 MIKRH

Η Γεωργία Θωμαΐδη (Jollina) είναι μία ανερχόμενη τραγουδίστρια, 27 ετών, που ξεκινάει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα.

Ασχολείται με το τραγούδι τα τελευταία 5 χρόνια και έχει δουλέψει επαγγελματικά σε αρκετές μουσικές σκηνές της Αθήνας με διάφορες μπάντες.

Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Τέχνης Φακανάς και ιδιαίτερα τα οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει κάνει μαθήματα κλασσικής κιθάρας για 8 χρόνια και μαθήματα κλασσικής και μοντέρνας θεωρίας καθώς και κλασσικού σολφέζ.

IMG_3271 MIKRH

Επίσης παρακολουθεί μαθήματα hip-hop τα τελευταία 6 χρόνια καθώς και σύγχρονου χορού τα τελευταία 4.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια της επιτρέπει να μπορεί να έχει έναν δυναμισμό και μια άνεση πάνω στη σκηνή την οποία επιθυμεί να μεταδίδει και στο κοινό.

Social links

FaceBook-icon1 youtube-icon-48x48

‘Βρέχει’ ~ Video