Συνεντευξη [Q&A] με τον Βασιλη Τοκα

Βασίλη, σε συναντάμε με ένα νέο τραγούδι ‘’ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ”, στο οποίο γραφείς τους στίχους, το ντύνεις με τη μουσική. Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου;

Πηγή έμπνευσης κάθε κομματιού που γράφω είναι τα προσωπικά μου βιώματα και οι εμπειρίες κάποιων άλλων ανθρώπων που γνωρίζω. Διαφορετικά styles μουσικής καινούργιες μελωδίες που τρέχουν στο μυαλό μου, μέσα από τους στίχους και τη μουσική που γράφω, μπορώ και εκφράζω όσα νιώθω. Και όποτε σκέφτομαι από κάτι που έχω περάσει, μου έρχεται και η μουσική μαζί.

Πώς θα περιέγραφες τo νέo σου τραγούδι;

Tο νέο μου τραγούδι “ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ” είναι πολύ ανεβαστικό τραγούδι. Δεν το λέω επειδή είναι δικό μου, απλά είναι πολύ fun χορευτικό και λέει κάτι που όλοι εμείς από Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε relate! Να πούμε αρκετά! Άντε γεια και να προχωράμε μπροστά!

Oλοκληρωμένο album πότε να περιμένουμε;

Εύχομαι αυτό το χειμώνα να βγει το νέο μου και πρώτο album – θα έχει δύο remix μέσα, μαζί με μια μπαλάντα δυνατή και πολλές κομματάρες… Θέλω να κάνω θόρυβο στα ραδιόφωνα και στα clubs!

Τι χρειάζεται ένα όνειρο για να γίνει πραγματικότητα;

Κοίτα, μέχρι στιγμής, ένα όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα. Θέλει έμπνευση, δύναμη και πολύ κουράγιο. Τα πράγματα ποτέ δεν γίνονται όπως τα θέλουμε. Θέλει εργασία, υπομονή και θέλει το χρόνο του για να τρέχεις. Όπως μου λέγανε από όταν ήμουν μικρός, “όποιος τρέχει σκοντάφτει’’…

Αν και τα όνειρα είναι προσωπική υπόθεση, εσύ τι θα ήθελες να ονειρεύονται οι συμπολίτες μας;

Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα θα ήθελα ποτέ να μην χάσουν οι συμπολίτες μου την ελπίδα και τα όνειρά τους. Μετά από κάθε καταιγίδα, θα φανεί η ηλιαχτίδα.

Πότε ένα live είναι επιτυχημένο για σένα;

Όταν βλέπεις ότι υπάρχει αποδοχή από τον κόσμο που σε ακολουθεί και, πάνω από όλα, όταν βλέπεις ότι περνάει καλά. Σύντομα θα έρθω στην Ελλάδα, σε κανά μήνα περίπου, θα έχουμε πολλά live να ξεκινήσουμε…

Να ανέβει η διάθεση μας και η διάθεση του κόσμου!

Τι είναι εκείνο που σε ορίζει καλλιτεχνικά;

Αυτό που με ορίζει καλλιτεχνικά είναι η ανάγκη της αποδοχής, όταν αρέσει το τραγούδι μου, και κάποιος το ποστάρει ή το ακούει από κινητό ήχο κλήσης, πραγματικά είναι amazing συναίσθημα.

Ποτε θα έρθεις Ελλάδα να σε απολαύουμε και από κοντά;

Μέσα Ιουλίου πιστεύω θα έρθω στην δεύτερη πατρίδα μου θα έχουμε πολύ δουλειά και εμφανίσεις.

Ποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Για το μέλλον έχουμε πολλές συνεντεύξεις να κάνουμε που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό.

Χάρηκα, τα λέμε Ελλάδα!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΚΑ

tokas (3)

O Βασίλης Τόκας “Τhorybos”, μετά τη διασκευή της γνωστής επιτυχίας του “Dead Man Walking”, “Άλλο Δεν Αντέχω” το 2013, μας παρουσιάζει το νέο του single που ονομάζεται “Κατάλαβα” για το 2015.

Mε λαϊκό στυλ και πολύ ρυθμό, οι Βασίλης Τόκας, Thorybos Productions και Mastik Magic δημιούργησαν ένα δυνατό hit και μας υπόσχονται ότι θα μας φέρουν κι άλλες επιτυχίες σύντομα.

tokas (1)

Με βάση την Astoria, New York κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια και δηλώνει περήφανος που είναι Ελληνας.

Stay tuned!!!

Lyrics: Vassili “Thorybos” Katos
Arranging/Keys: Xristoforos Eleftheriadis
Programming/Recording/Mixing: Dimitrios Hatzisavas
Mastering: Steve Vavagiakis of bang zoom productions
Bouzouki: Stathis Anastopoulos
Photo: Dino Tsaousis
Cover Art: John Katehis
Special Thanks to Mike K. Stoupakis, S.P, & Andreas Tsaousis aka “Mastik Magic”

tokas (2)

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Θα είμαι εκεί” κυκλοφόρησε επίσημα τον Ιούνιο του 2013 από την B-otherside Records.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα κάτωθι link:

https://www.facebook.com/VasilisTokas
https://soundcloud.com/vassili-thorybos-katos 
https://www.youtube.com/user/THORYBOSMC

VIDEOS