Συνεντευξη [Q&A] με τη Μαρουσω Γεωργοπουλου

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Μια κωμωδία με τίτλο «Και το Κουκούτσι… Αμύγδαλο!!!» κάθε Σαββάτο και Κυριακή στο Dance Club by Haidari. Ήδη από τον τίτλο προϊδεάζει ότι το γέλιο είναι εγγύηση! Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση και το δικό σας ρόλο σε αυτή;

«Και το Κουκούτσι… Αμύγδαλο!» πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Μπάμπη Αρώνη για όλη την οικογένεια, που διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή. Κωμωδία καταστάσεων αλλά και ατάκας, που δεν βασίζεται στην βωμολοχία για να προκαλέσει το γέλιο του θεατή. Πρωταγωνιστής είναι ένας γνωστός σκηνοθέτης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Όταν όμως παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνει μια ταινία και να ξελασπώσει μια και καλή, εκείνος αρνείται από πείσμα και έτσι όλα αρχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η πρώην γυναίκα του συναντιέται με την νυν αρραβωνιαστικιά του, την ώρα που μια φέρελπις νέα ηθοποιός τον καταδιώκει για να τον πείσει για το ταλέντο της. Η σπιτονοικοκυρά ζητάει τα νοίκια της ή να την αποκαταστήσει. Και ο τσιγγάνος; Τι δουλειά έχει εκεί; Αυτά και άλλα πολλά θα τον κάνουν να αλλάξει απόψεις για ριζικά θέματα της ζωής του και να δει τα πράγματα με άλλο μάτι.

Εγώ υποδύομαι την πρώην σύζυγο του σκηνοθέτη, τη Νατάσσα, που μετά από 9 μήνες χωρισμού, ξαναβλέπονται και καταλαβαίνουν ότι η φλόγα του έρωτά τους δεν έσβησε ποτέ. Μια γυναίκα που αγαπάει ακόμα τον πρώην σύζυγο αλλά αρνείται να το παραδεχτεί. Ένας αναγνωρίσιμος χαρακτήρας από την καθημερινή μας ζωή.

Το θέατρο, σε δύσκολες εποχές, έχει ένα σταθερό κοινό που το υποστηρίζει. Πόσο έντονη είναι σήμερα η ανάγκη ο θεατής να δει κάτι πιο «ελαφρύ» και διασκεδαστικό, μια κωμωδία, κρατώντας ίσως τα «σοβαρά» για την ήδη απαιτητική καθημερινότητά του; Ποιες οι αντιδράσεις του κοινού στη δική σας παράσταση;

Η αλήθεια είναι πως η κρίση της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο οικονομικό κομμάτι, έχει επιφορτίσει έντονα τον καθένα μας. Η ανάγκη του κοινού για δόσεις γέλιου γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Και αυτό το παρατηρούμε σε κάθε παράστασή μας. Το κοινό γελάει με την ψυχή του και στο τέλος κάθε παράστασης μας λένε πόσο ανάγκη το είχαν.Τι δικαίωση για μας τους ηθοποιούς!

Η παράσταση θίγει ένα ζήτημα, ναι μεν μέσα από την οπτική της κωμωδίας, αλλά πόσο συχνό είναι στο χώρο σας επιτυχημένοι άνθρωποι που δεν έχουν πια την απήχηση του παρελθόντος, να μην δέχονται το συμβιβασμό, ακόμα κι αν κρίνεται η επιβίωσή τους; Κατά πόσο η τέχνη οριοθετείται από τις συμβάσεις της καθημερινότητας;

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η καριέρα του κάθε ηθοποιού χτίζεται με τα «όχι». Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ κι εγώ μ’ αυτή την άποψη. Είναι πολύ εύκολο να απαντάς θετικά σε κάθε πρόταση που σου γίνεται, ασχέτως με το αν σου αρέσει κι αν θες πραγματικά να το κάνεις. Βέβαια, από τη μια υπάρχουν αυτοί που, προκειμένου να παραμείνουν στο προσκήνιο, κάνουν εκπτώσεις στα «θέλω» τους και από την άλλη, αυτοί, που για βιοποριστικούς λόγους, δέχονται προτάσεις. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος τακτική αλλά σίγουρα υπάρχει μια «χρυσή τομή».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και κατά πόσο αυτή η τέχνη λειτουργεί και λυτρωτικά για τη δική σας ψυχή;

Θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς θέατρο. Είναι μέρος της ζωής μου.

Ο ηθοποιός γεμίζει εμπειρίες παίζοντας ρόλους διαφορετικούς. Ζει ζωές και χαρακτήρες που ούτε καν φανταζόταν. Έτσι μαθαίνει καλύτερα και τον δικό του εαυτό. Γεμίζει την ίδια του την ψυχή.

Σήμερα βλέπουμε παντού ανθρώπους πάνω από μία οθόνη (κινητό, tablet, κ.λπ.). Πώς σας φαίνεται αυτό και κατά πόσο είστε κι εσείς «θύματα» της συσκευής σας…;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία. Απέκτησα το πρώτο μου λαπτοπ πριν 7 χρόνια! Αυτό και μόνο δείχνει ότι κρατάω αποστάσεις και σε καμία περίπτωση δεν είμαι «θύμα» της εκάστοτε συσκευής μου.

Ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που διαβάσατε και ποιο το all time αγαπημένο σας τραγούδι;

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα είναι το «Game of Thrones» του George R.R. Martin. Και αγαπημένο all time τραγούδι είναι το «Wind of change» των Scorpions.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος; Αν ναι, προτιμάτε να τον καταναλώνετε με δραστηριότητες ή χαλαρώνοντας;

Φροντίζω να έχω καθημερινά κάποιες ώρες ελεύθερες για να παίζω με τον δίχρονο γιο μου. Είναι στιγμές ανεκτίμητες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

koukoutsi flyer Final

Και το Κουκούτσι… Αμύγδαλο!!!

Μια κωμωδία για όλη την οικογένεια…

Αφού μας το ζητήσατε, επιστρέφουμε! Το Κουκούτσι ξαναχτυπά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή (21:00)
Μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
Dance Club by Haidari, Λεωφόρος Αθηνών 183. Χαϊδάρι.
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6945665851
Διάρκεια: 105’
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (με κρασί ή μπύρα).
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτησή σας.

_DSC4850

Παραγωγή: Theater Labs
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μπάμπης Αρώνης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Κατερίνα Μπιμπή
Φωτογραφίες: Γιώργος Μακρίδης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης, οι εραστές της τέχνης: Μαρία Καρασάββα, Κατερίνα Μπιμπή, Γιώτα Βόκαλη, Γιώργος Υφαντής, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Χρύσα Μπιθούλκα, Αντιγόνη Ροδίτου, Νίκος Σταματόπουλος, Στράτος Μπαντζής, Αναστασία Κούρτη.

_DSC4616

Λίγα λόγια για το έργο:
Η κωμωδία μας διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή. Στο σπίτι ενός σπουδαίου σκηνοθέτη που έχει πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά και αρκετές αποτυχίες στο παρόν, υπάρχουν πολλά προβλήματα που όλα όμως σχεδόν πηγάζουν από το οικονομικό. Όταν όμως παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνει μια ταινία και να ξελασπώσει μια και καλή, εκείνος αρνείται από πείσμα και έτσι όλα αρχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η πρώην γυναίκα του συναντιέται με την νυν αρραβωνιαστικιά του, την ώρα που μια φέρελπις νέα ηθοποιός τον καταδιώκει για να τον πείσει για το ταλέντο της. Η σπιτονοικοκυρά ζητάει τα νοίκια της ή να την αποκαταστήσει. Και ο τσιγγάνος; Τι δουλειά έχει εκεί; Αυτά και άλλα πολλά θα τον κάνουν να αλλάξει απόψεις για ριζικά θέματα της ζωής του και να δει τα πράγματα με άλλο μάτι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΟΥΣΩ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
1

Η Μαρουσώ Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος του Τ.Ε.Α.Π.Η. (Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και βαθμό «Άριστα» τις μεταπτυχιακές σπουδές της, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τομέας ανθρωπιστικών σπουδών, κατεύθυνση «Θέατρο και εκπαίδευση»). Θέμα διπλωματικής εργασίας: «Υποκριτικοί κώδικες στο Αρχαίο Δράμα – Η σχολή του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και η σχολή του Εθνικού Θεάτρου».

Από το 2002 εργάζεται συστηματικά στο θέατρο ως ηθοποιός σε παραστάσεις κεντρικών αθηναϊκών σκηνών που απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά και σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα του θεατρικού χώρου. (Γ. Κιμούλης, Γ. Καλατζόπουλος, Σ. Γούτης, Ν. Νικολάου, Γ. Γεωγλερής, Κ. Πολυχρονοπούλου, Ν. Δαφνής κ.α.)

Από το 2001 εργάζεται συστηματικά ως δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και σε ομάδες ενηλίκων.

Έχει ασχοληθεί με το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών και το μαύρο θέατρο και είναι βοηθός επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης, ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σίριαλ: «Τρεις Χήρες», «7 Θανάσιμες Πεθερές » και «Μαρία η άσχημη».

Επίσης, έχει κάνει ραδιοφωνικά σπικάζ διαφημίσεων για λογαριασμό γνωστών εταιρειών.