[7+1] με την Αγγελικη Ανεζιρη

Οι μουσικές επιλογές της Αγγελικής Ανεζίρη θα σας συνοδεύσουν στην ανάγνωση της συνέντευξης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγγελική, σε καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Από μικρή ηλικία έδειξες ενδιαφέρον για τις καλές τέχνες και ιδιαίτερα τη ζωγραφική. Πόσο κοντά είναι η ζωγραφική στο μακιγιάζ και τι σε ελκύει στο επάγγελμα που έχεις επιλέξει;

Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Από μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω. Θυμάμαι, καθόμουνα και ζωγράφιζα πρόσωπα σε λευκό χαρτί με χρώμα. Πιστεύω η ζωγραφική είναι πολύ κοντά με το μακιγιάζ. Σου μαθαίνει το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη σταθερότητα στο αποτέλεσμά σου. Για μένα όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι. Προσωπικά, δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι όμορφο. Αν δεν το βλέπει, θα του το αποδείξω μέσα από τη δουλειά μου. Αυτή είναι η μαγεία στο μακιγιάζ, ομορφαίνεις τον κόσμο.

Πόσο σε βοήθησαν οι σπουδές σου στη φωτογραφία, στη δουλειά σου στο μακιγιάζ και με ποιο τρόπο υποστηρίζει η μία τέχνη την άλλη στην ανάδειξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος;

Με βοήθησαν πάρα πολύ οι σπουδές μου στη φωτογραφία. Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή να προσπαθεί κάθε στιγμή να αποτυπώνει στην εικόνα, όλα όσα αγκάλιαζε το μάτι. Μ’αρέσει να αποτυπώνω στιγμές των ανθρώπων και, μέσα από αυτές, τα συναισθήματά τους, τις διαφορετικές αντιδράσεις τους. Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν κομμάτι της τέχνης. Ένα καλό μακιγιάζ μπορεί να “απογειώσει” μια φωτογραφία, όπως και μία καλή φωτογραφία μπορεί να αναδείξει ένα καλό μακιγιάζ. Άρα, για μένα, αυτά τα δύο αλληλοσυγχέονται.

Η τέχνη της ομορφιάς που υπηρετείς έχει κάποιες διαχρονικές σταθερές, αλλά πόσο σημαντικό είναι ο επαγγελματίας να ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις και τεχνικές;

Στην τέχνη της ομορφιάς βγαίνουν συνέχεια νέες τεχνικές και νέες τάσεις. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ο επαγγελματίας να ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις και τεχνικές, γιατί έτσι δεν μένει στάσιμος και υπάρχει εξέλιξη. Και ακόμα πιο σημαντικό, να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Πώς ήταν η εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου ως μακιγιέρ σε θεατρική παράσταση; Θα σε ενδιέφερε να απασχοληθείς πιο έντονα σε αυτόν το χώρο;

Μου έχει χαραχθεί στο μυαλό μία συγκεκριμένη εικόνα… ένα γεμάτο θέατρο, εγώ να έχω τελειώσει το μακιγιάζ, το τρίτο καμπανάκι να χτυπάει και οι ηθοποιοί έτοιμοι να ανέβουν πάνω στην σκηνή. Μοναδική εμπειρία… Ήταν μεγάλη μου τιμή που συμμετείχα στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση. Νιώθω δέος και ευγνωμοσύνη. Ο χώρος του θεάτρου είναι μοναδικός και θα ήθελα να εξελιχθώ περισσότερο σε αυτόν.

Ποια είναι η διαφορά του θεατρικού μακιγιάζ από αυτό της τηλεόρασης, κινηματογράφου, κ.λπ. και ποιο είναι για σένα πιο ενδιαφέρον και με δυνατότητα εξέλιξης;

Στον κινηματογράφο, το μακιγιάζ είναι πιο φυσικό απ’ ό,τι στην τηλεόραση, με λιγότερη ποσότητα μέικ απ, και χωρίς έντονες φωτοσκιάσεις, γιατί στον κινηματογράφο φαίνονται και οι παραμικρές λεπτομέρειες, ενώ στην τηλεόραση υπάρχει έντονος φωτισμός, το μακιγιάζ απορροφάται και γι’ αυτό μπορεί να είναι πιο έντονο, όπως και στο θέατρο.

Σίγουρα το θέατρο μέσα μου έχει μια ξεχωριστή θέση. Έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις και όταν μια παράσταση με συγκινεί δεν είναι κάτι που σε μερικές ώρες το ξεπερνάω. Παρόλα αυτά, θα ήθελα, αν γίνεται, να εξελιχθώ και στους δύο τομείς.

Για πολλές γυναίκες, η ημέρα του γάμου τους είναι η πιο σημαντική και θέλουν να δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ. Βρίσκεις ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, έχεις και έναν ρόλο… ψυχολόγου; Ποιο είναι το μυστικό για να λάμψει μια γυναίκα εκείνη την ημέρα;

Όλες οι γυναίκες, τη συγκεκριμένη μέρα, θέλουν να νιώθουν μοναδικές και πιο όμορφες απο ποτέ. Θέλουν να αισθάνονται σίγουρες για το αποτέλεσμα, να τις ακούς στο κάθε τι που έχουν να σου πουν και τις καθησυχάζεις. Οπότε ναι, σίγουρα κατά κάποιο τρόπο έχω ένα ρόλο “ψυχολόγου”, αλλά το απολαμβάνω. Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και της αξίζει, ειδικά εκείνη την ημέρα, να είναι πιο όμορφη απο ποτέ. Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες είναι όμορφες και ότι η ομορφιά πηγάζει απο μέσα μας. Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα για να λάμψει μια γυναίκα εκείνη την ημέρα είναι να αναδείξει φυσικά τα δυνατά της σημεία, χωρίς υπερβολές, τόσο στο μακιγιάζ όσο και στο χτένισμα και φυσικά να απολαύσει την κάθε στιγμή.

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να κάνει κάποια άλλη δουλειά και κατά πόσο η κρίση έχει «χτυπήσει» και το δικό σου επάγγελμα;

Σίγουρα όχι σε κάτι που θα είχε καθημερινή ρουτίνα, ίδιες διαδικασίες, ίδιο χώρο για πολύ καιρό. Κάτι μέσα από το οποίο και πάλι θα μπορούσα να εκφραστώ, όπως στο χώρο της φωτογραφίας. Η κρίση εχει “χτυπήσει” ολους τους κλάδους, άρα αυτό που θα πω και το πιστεύω απόλυτα… μέσα σε αυτή τη γενική κατάσταση μπορείς να βγάλεις τα ίδια χρήματα, κάνοντας τουλάχιστον αυτό που αγαπάς.

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK https://www.facebook.com/Aggeliki.Makeup.Artist/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΕΖΙΡΗ

aneziri

Η Αγγελική Ανεζίρη, από πολύ μικρή ηλικία, έδειξε την κλίση της στις καλές τέχνες και ιδιαίτερα στη ζωγραφική, η οποία διαμόρφωσε την προσωπικότητά της, και προσδιόρισε από πολύ νωρίς την τελική έπαγγελματική της επιλογή.

Παρακολουθήσε σεμινάρια φωτογραφίας, που την βοήθησαν πολύ ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την γυναίκα, ενώ παράλληλα σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ. Παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια και ενημερώνεται για νέα προιόντα και τεχνικές.

Έχει κάνει το μακιγιάζ σε φωτογραφίσεις, σε video clip καλλιτεχνών (όπως στα video clip “Για κάτσε” και “Μοναξιά μου” από τη Spicy Music), σε events ομορφιάς, σε θέατρα (όπως στη θεατρική παράσταση “Annie”) κ.α.

Με κίνητρο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των γυναικών, αναδεικνύει το μοναδικό προσωπικό στυλ της κάθε γυναίκας. H Αγγελική είναι λάτρης της λεπτομέρειας, γεγονός που εκτιμούν ιδιαίτερα όλες οι γυναίκες, και ιδιαίτερα οι νύφες, που την εμπιστεύονται τυφλά, σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο. Η ανταμοιβή γι’ αυτήν ειναι το χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Δείγματα δουλειάς:

02

01

12645182_540255989481111_6430435131466788482_n

Η PLAYLIST ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΕΖΙΡΗ

01. Robbie Williams – Feel
02. Νατάσσα Μποφίλιου & Γιάννης Χαρούλης – Kοίτα Εγώ
03. Νατάσσα Μποφίλιου – Εν Λευκώ
04. Robbie Williams – Go Gentle
05. Χρήστος Χολίδης – Έλεγα
06. Νίκος Βέρτης – Nα χαμογελάσω
07. Νίκος Βέρτης – Όνειρο
08. Γιώργος Γιαννιάς – Αυτό Μου Φταίει
09. Φώτης Θεοφίλου – Για κάτσε
10. Φώτης Θεοφίλου – Μοναξιά μου