[7+1] με τους 7000 Watt

Οι μουσικές επιλογές των 7000 Watt θα σας συνοδεύσουν στην ανάγνωση της συνέντευξης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Θα θέλαμε να σας μιλήσετε για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η μπάντα, από ποιους αποτελείται και φυσικά πώς προέκυψε το πολύ δυναμικό της όνομα, 7000 Watt!

Η μπάντα αυτή δημιουργήθηκε από εμένα (Αλέξανδρο Στεφάνου) και τον Δημήτρη Βασιλαρά, το 2006. Το καλοκαίρι του 2015 προστέθηκε στη μπάντα μας ο πολύ γνωστός μπασίστας/δημιουργός, Βαγγέλης Κοντόπουλος. Το όνομα, 7000 Watt, δεν κρύβει καμία ιδιαίτερη ιστορία, ήταν μια έμπνευση της στιγμής.

Παρόλο που είστε μια μπάντα που ήδη μετρά 9 χρόνια στο χώρο, δηλώνετε ότι η συνάντησή σας με τον συνθέτη και παραγωγό Βαγγέλη Κοντόπουλο σας καθόρισε. Τι άλλαξε με την γνωριμία σας μαζί του και την είσοδό του στη μπάντα, και γιατί πιστεύετε ότι κάτι παρόμοιο δεν προέκυψε νωρίτερα στην πορεία σας;

Η μπάντα στα 9 χρόνια πορείας της, μετράει ήδη πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, απόπειρες για δισκογραφία και για διάφορες συνεργασίες. Όμως βρεθήκαμε σε ένα τέλμα. Η είσοδος του Βαγγέλη Κοντόπουλου στο συγκρότημα έφερε αναζωογόνηση, δημιουργικότητα και όρεξη για δουλειά. Γιατί ο Βαγγέλης έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στο χώρο σαν μπασίστας, αλλά και σαν δημιουργός και παραγωγός, όπου όλα αυτά επέδρασαν πολύ θετικά πάνω στο σχήμα.

Ποιο/α είναι τα είδη μουσικής που έχετε επιλέξει να εκπροσωπείτε και κατά πόσο είστε ανοιχτοί σε μουσικούς πειραματισμούς και συνεργασίες με καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικά είδη;

Το είδος μουσικής που εκπροσωπούμε είναι το pop-rock. Αλλά και πάλι η συνεργασία μας με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο (και συγγνώμη, αν γινόμαστε κουραστικοί) που προέρχεται από ένα αρκετά διαφορετικό χώρο και έχει επιρροές από την έντεχνη ελληνική μουσική, jazz, fusion, μας έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν όρια και “πρέπει” στη μουσική. Ο σκοπός είναι να εκφράσεις αυτό που κρύβεις μέσα σου, χωρίς να παίζει ρόλο η ταμπέλα ή η μουσική φόρμα που ακολουθείς.

Πότε να περιμένουμε το πρώτο σας άλμπουμ και τι μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό; Θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή αποκλειστικά ή και σε κλασικό CD;

Για την ώρα, κυκλοφορούμε ένα από τα κομμάτια μας και μόλις φτάσουν τον αριθμό που θα δικαιολογεί την κυκλοφορία δίσκου θα γίνει και αυτή η ενέργεια.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έχετε εμφανιστεί με σπουδαία ονόματα, όπως Υπόγεια Ρεύματα, Λ. Μαχαιρίτσα, Β. Καζούλη, Δ. Σταρόβα, Α. Κωνσταντόπουλο, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστα Μπίγαλη, Χρήστο Δάντη κ.ά. Τι κρατήσατε από αυτές τις συνεργασίες και με ποιον/ους από τους εν λόγω καλλιτέχνες (και όχι μόνο) θα θέλατε να (ξανα)συνεργαστείτε;

Το να μοιράζεσαι την σκηνή με διάφορους καλλιτέχνες, είτε αυτοί είναι μεγάλα ονόματα του χώρου, είτε όχι, σε κάνει να σκέφτεσαι πιο επαγγελματικά και υπεύθυνα. Αλλά δεν βλέπουμε διαφορά μεταξύ μιας εμφάνισης σε ένα μεγάλο φεστιβάλ και μιας εμφάνισης σε ένα μικρό μπαράκι, οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες πρέπει να δώσεις την ψυχή σου, να πείσεις τα “αυτιά” και τα “μάτια” που είναι από κάτω, ότι αυτό που κάνεις είναι ειλικρινές, πραγματικό, με ουσία… ότι το νιώθεις !!

Ποιο είναι το πιο «τρελό» σας όνειρο για το μέλλον αυτής της μπάντας; Μια εμφάνιση με καλλιτέχνη του εξωτερικού, διεθνή αναγνώριση….

Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις φαμφάρες και τα μεγάλα λόγια, αλλά πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε και να γράφουμε μουσική. Αυτό είναι το πιο “τρελό” μας όνειρο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να μας καταπιεί το σύστημα, τα πρέπει, η ρουτίνα.

Πόσο σημαντικό θεωρείτε το facebook και τα λοιπά social media για την επαφή σας με τους θαυμαστές σας, εκτός σκηνής;

Πάρα πολύ, μέσα από τα social media μπορείς να έρθεις σε επαφή με κόσμο, με ιδέες, να δεις και να ακούσεις δουλειές, να παρουσιάσεις την δική σου δουλειά.

Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την “ζωντανή” επαφή. Εκεί κρίνεσαι, εκεί φαίνεται, αν αυτό που κάνεις αγγίζει τον άλλον… αν “μετράει”.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7000 WATT

7000 watt

Οι 7000 Watt είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε περίπου πριν εννιά χρόνια, όμως το καλοκαίρι του 2015 ήταν καθοριστικό για την πορεία της, αφού σε μία ζωντανή εμφάνιση που είχαν, τους ανακάλυψε ο συνθέτης και παραγωγός Βαγγέλης Κοντόπουλος. Σε συνεργασία μαζί του, πραγματοποίησαν πολλές καλοκαιρινές live εμφανίσεις και έχουν μπει στο στούντιο για να ολοκληρώσουν την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ τους.

12227817_806457846167691_6579830956612538987_n

Η τωρινή σύνθεση του γκρουπ αποτελείται από τους Δημήτρη Βασιλαρά (Ηλεκτρική κιθάρα–φωνή), Αλέξανδρο Στεφάνου (Ακουστική κιθάρα-φωνή) και πλέον μαζί τους είναι και ο Βαγγέλης Κοντόπουλος (μπάσο-κρουστά). Κινούνται μουσικά με γνώμονα pop & rock μονοπάτια, σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που πολλές φορές επιμηκύνεται, με κύριο σκοπό να παρασύρουν με τον ρυθμό τους το κοινό και να μετατρέψουν την κάθε εμφάνιση τους σε ένα ατελείωτο πάρτι, κάτι που καταφέρνουν τελικά.

12079039_10207750654315143_6260165819020046495_n

Οι μουσικές συνθέσεις του γκρουπ έχουν ελληνικό στίχο, διασκευάζουν όμως, τόσο ελληνικά, όσο και ξένα γνωστά-αγαπημένα κομμάτια για το ευρύ κοινό. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή Mad Day Live στο Μad tv, στα πλαίσια του μουσικού διαγωνισμού Mad4Bands όπου και μπήκε στην τελική δεκάδα με τα καλύτερα συγκροτήματα του διαγωνισμού, σε ένα μουσικό αφιέρωμα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, στο Μega Channel, και στο X-Factor. Επίσης, έχουν πάρει μέρος, μέχρι σήμερα, σε πολλά φεστιβάλ, και έχουν εμφανιστεί με σπουδαία ονόματα όπως Υπόγεια Ρεύματα, Λ. Μαχαιρίτσα, Β. Καζούλη, Δ. Σταρόβα, Α. Κωνσταντόπουλο, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστα Μπίγαλη, Χρήστο Δάντη κ.α.

FacebookYou Tube | My Space | Jumping Fish

Η PLAYLIST ΤΩΝ 7000 WATT

 1. Whola lotta love – Led Zeppelin
 2. Movin on – Asking Alexandria
 3. Bed Of Roses – Bon Jovi
 4. Stand by Me – Ben E. King
 5. Wild Flower – The Cult
 6. Kryptonite – 3 Doors Down
 7. Are you gonna go my way – Lenny Kravitz
 8. Το 69 – Παύλος Σιδηρόπουλος
 9. Roadhouse Blues – The Doors
 10. Πάρε με μαζί σου – Ξύλινα Σπαθιά
 11. Keep on rocking in a free world – Neil Young