Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Η μουσική παράσταση ‘Γιάννης Σουλάκης – Φορεμένο αλλιώς’ συνεχίζει ανανεωμένη για 2η χρονιά, σε έναν νέο χώρο. Τι περιλαμβάνει η ανανέωση αυτή, πώς προσεγγίσατε την ήδη επιτυχημένη σας ‘συνταγή’ και πόσο δύσκολο είναι να γίνει το ‘πάντρεμα’ διαφορετικών μουσικών ειδών και κουλτούρας;
Στηριχτήκαμε πάνω στην εξέλιξη του περσινού μας πειραματισμού -εξού και το όνομα του live “Φορεμένο Αλλιώς”- νιώσαμε περισσότερο ασφαλείς και τολμήσαμε σε πιο ακραία παντρέματα. Υπάρχουν τραγούδια όπου στην εισαγωγή τους δεν καταλαβαίνεις πως θα ακουστούν αυτα. Μπορεί να ειναι διαφορετικά τα είδη, όμως έχουν κάτι που τα ενώνει, κοινή αισθητική, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο, γιατί θεωρώ πως, σε όλους τους τομείς, η κοινή αισθητική είναι το πιο σημαντικό που μπορει να υπάρξει. Αν υπάρχει αυτό, τότε μιλάμε την ίδια γλώσσα απ’όποια πλευρά κι αν ειναι ο καθένας.
Από το πρόγραμμά σας παρατηρούμε ότι οι μουσικές σας επιλογές είναι ποιοτικές και πολυδιάστατες. Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής, όμως, που έχει ξεχωριστή θέση στη δική σας καρδιά;
Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο είδος. Η όπερα και το musical μου αρέσουν πολύ, τα οποία έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Γενικά, όμως, αγαπώ πολλές μουσικές!!!
Δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες σήμερα; Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τον δικό σας κλάδο, αλλά, παράλληλα, πόσο έχει κινητοποιήσει τη δημιουργικότητα κάποιων καλλιτεχνών;
Στις μέρες μας δεν υπάρχουν ευκαιρίες για κανέναν νέο. Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι καταστάσεις ισοπεδώνουν την κάθε αξία. Πάντα, όμως, στις δύσκολες εποχές, ο άνθρωπος επιζητά τη δημιουργικότητα, πόσο μάλλον στις τέχνες που η βάση της δουλειάς είναι η δημιουργία.
Θέατρο ή μουσική; Ποιο σας κερδίζει περισσότερο και γιατί;
Επιλέγω μουσική με τον τροπο που την προσεγγίζω εγώ. Περιλαμβάνει και τα δύο. Στη μουσική αγαπώ όλες της τις φάσεις, από την αρχή της δημιουργίας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Τι έχετε αποκομίσει από την εμπειρία της συμμετοχής σας σε τηλεοπτικές σειρές; Είναι κάτι που σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε και στο μέλλον;
Ήταν πολύ ωραία για τότε που το δοκίμαζα, όμως, δεν θα με ενδιέφερε να συνεχίσω κατι τέτοιο στο μέλλον. Ίσως πολύ συγκεκριμένα πράγματα και περισσότερο στον κινηματογράφο.
Πόσο σημαντικά θεωρείτε τα social media για την προβολή σας, αλλά και για την καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση;
Στα social media υπάρχει περισσότερη ελευθερία, βλέπεις πολλές οπτικές και επιλέγεις μετά τι σου ταιριάζει. Βοηθούν αρκετά να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας, χωρίς να χρειάζεται συγκεκριμένη στήριξη από κάποιο άλλο μέσο.
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα άμεσα σχέδια είναι το “Φορεμένο Αλλιώς” να φιλοξενηθεί σε αρκετούς χώρους και να καταφέρουμε τους επόμενους μηνες να βγάλουμε τα πρώτα μας τραγούδια.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΑΚΗ
Ο Γιάννης Σουλάκης διαθέτει πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο (Κεντρικό ‘Ιδρυμα) και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος» μετά από επιτυχείς εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Επαγγελματικό ιστορικό
Μουσική
2015 ‘ΦΟΡΕΜΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ’, στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, μια μουσική διαδρομή η οποία ταξιδεύει από τα διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, συναντά την κλασική μουσική και έχει συνοδοιπόρους την rock, την soul, την jazz και την funk. Μέσα από πληθωρικές, νέες ενορχρηστρώσεις ο Θεοδωράκης συναντά τους Red Hot Chilli Peppers, ο ήχος της rock αγκαλιάζει μελωδίες που αγαπήσαμε, ενώ η jazz δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα, μέσα σε μιά ατμόσφαιρα δυναμική, τρυφερή και νοσταλγική.
2014 ‘ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ II’ στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, μία μουσική παράσταση με τραγούδια παλαιότερων δεκαετιών από τον χώρο του musical & της jazz, καθώς και σε αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών, όπως οι Χατζιδάκις και Θεοδωράκης, φτάνοντας μέχρι τραγούδια των Σοφίας Βέμπο, Μαρινέλλας, Χατζή κ.α.
2013 ‘ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ’ στο θέατρο 104, μία μουσική παράσταση με τραγούδια, παλαιότερων δεκαετιών από τον χώρο του musical & της jazz.
2010 ’14 Φωνές και 1 Πιάνο’, μουσική βραδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στη «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
2008 Ρεσιτάλ θρησκευτικής και κλασικής μουσικής (σε συνθέσεις Γιάννη Δροσίτη) στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Ερμούπολης Σύρου.
2007 Το πορτραίτο ενός έλληνα συνθέτη (Γιάννης Δροσίτης) στο κτήμα mabrida.
2006 Μονόπρακτη όπερα ‘Ψυχολογία συριανού συζύγου’, συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, λιμπρέτο Δάφνη Παππού.
2005 Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο ανοιχτό θέατρο Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
Θέατρο
2011 ‘Το πάρτυ της βασίλσσας’ σε κείμενα Θεόφιλου Κόκκαλη και σκηνοθεσία Γιώργου Συμεωνίδη στο θέατρο Θύρα Τέχνης.
2010 ‘Belle Reve’ μονόπρακτα και αποσπάσματα από έργα του Tennessee Wiliams σε διασκευή και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Θωμά Γκαγκά. Χώρος, ‘Τεχνόπολις’ Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα ‘Φούρνοι’.
2006 ‘Το παιχνίδι’ εμπνευσμένο από την ‘Όπερα της πεντάρας’ του Μπέρλοτ Μπρέχτ, στο Θέατρο Μαίρη Αρώνη, σε σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη και το 2007 στο θέατρο Βαφείο.
2005-2006 ‘Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες’ του Ντάριο Φο στο Θέατρο Βαφείο, σε σκηνοθεσία Βασιλική Τσίρου Αμίτση.
Τηλεόραση
2011 Συμμετοχή στη τηλεοπτική σειρά ‘Κούκλες’ (9ο επεισόδιο MEGA)
2008 Συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά ‘ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ’ (πεθερά από τη Λέρο, 3ο επεισόδιο MEGA)
2007 Συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά ‘SINGLES 2 1/2’ (2ο επεισόδιο MEGA).
2007 Συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά ‘ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ’ (10ο επεισόδιο MEGA)
Επίσης, από το 2009 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ‘ΤΕΧΝΙΚΟ’, ενώ το 2007 είχε αναλάβει την παρουσίαση βιβλίου (Βαγγέλης Ιντζίδης: η βιογραφία του χρόνου) στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Γιάννης Σουλάκης- Φορεμένο Αλλιώς 2η σεζόν
Μαζί του η Παρασκευή Λεβεντάκου
Ο Γιάννης Σουλάκης επιστρέφει για 2η σεζόν παρουσιάζοντας την ανανεωμένη μουσική παράσταση Γιάννης Σουλάκης-Φορεμένο Αλλιώς.
Μια μουσική παράσταση η οποία αγαπήθηκε από το κοινό και εξέπληξε τόσο με τις ενορχηστρώσεις όσο και με τα νέα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν σε αυτήν. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν γνωστά σε όλους ξένα και ελληνικά τραγούδια «φορεμένα αλλιώς». Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι αλλά και μέσα από μια πρωτότυπη ματιά, οι Queen συναντούν τον Χατζιδάκι και η Νίνα Σιμόν την Σωτηρία Μπέλλου.
Διαχρονικές μελωδίες, κλασική μουσική, rock, soul, jazz και funk εναλλάσσονται σε μια μοναδική μουσική παράσταση η οποία πατά ταυτόχρονα στη σύγχρονη και στην κλασική προσέγγιση.
Συντελεστές:
Φωνή: Γιάννης Σουλάκης
Συμμετέχει: Παρασκευή Λεβεντάκου
Ενορχηστρώσεις- Μπάσο: Αδαμάντιος Αναστασιάδης
Σαξόφωνο: Παντελής Αβραμόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Ξενοφών Καρακωνσταντής
Τύμπανα: Γιώργος Ποταμιάνος
Επιμέλεια προγράμματος: Ντέβιντ Νεγρίν, Αδαμάντιος Αναστασιάδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννα Μιχελή
Φωτογραφία: Μαίρη Παττέ
Βοηθός παραγωγής: Μάριος Κάλλος
Γραφίστας: Ντίνος Γιατράκος
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Τεχνικό
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο από τις 9 Απριλίου 2016 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)
Ώρα προσέλευσης: 22:00
Είσοδος θεάματος: €7 ( €5 φοιτητικό)
Απαραίτητη κράτηση
Κ8 Point, Ερμού 119 & Άστιγγος
Τηλέφωνο: 210 3315407
www.k8point.gr