Συνεντευξη [Q&A] με τον Γιωργο Μακρη

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! “Μπρίζον break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά;” Η παράσταση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! Πόσο ανάγκη έχει τελικά ο Έλληνας να γελάσει με την καρδιά του και ποια είναι τα σημεία της παράστασης που το καταφέρνουν αυτό στον απόλυτο βαθμό;

Για αρχή θα πω ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με φιλοξενήσετε στο Sin Radio! Ευχαριστώ που σταθήκατε ως χορηγός επικοινωνίας στο πλευρό μου. Εύχομαι μια συνεργασία με βάθος και μέλλον. Η Παράσταση όντως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία αλλά ως Παράσταση. Ελπίζω και στην απόλυτη εμπορική της επιτυχία. Ο Έλληνας, οι Έλληνες έχουν ανάγκη πλέον σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πολλά πράγματα, έχουν ανάγκη να πιστέψουν πάλι σε κάτι που θα τους δώσει τη δύναμη να ανακάμψουν ο καθένας ξεχωριστά και στο σύνολο σα λαός. Έχει ανάγκη να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση του, έχει ανάγκη να πάρει πίσω την αξιοπρέπεια που του στέρησαν –έκλεψαν 300 κακομαθημένα, αμόρφωτα μαθητούδια του χειρότερου σχολείου που υπάρχει στον πλανήτη και που εδρεύει στο Σύνταγμα. Εγώ από την πλευρά μου του προσφέρω ή τουλάχιστον προσπαθώ να του χαρίσω λίγες ώρες γέλιου. Γέλιο που σημαίνει ανάσα, ζωή, ελπίδα. Αυτό το προσφέρει η παράσταση και δε φορολογείτε όσο και να θέλουν.

Είναι πληγή τελικά οι… πεθερές ή υπάρχουν και εξαιρέσεις;

Λυπάμαι αλλά αυτή είναι μια ερώτηση που δε μπορώ λόγο άγνοιας, μη εμπειρίας να την απαντήσω. Δεν έχω και δεν είχα ποτέ μου Πεθερά. Ακούω πολλά από πολλούς. Άλλα καλά, άλλα πολύ καλά και άλλα όχι και τόσο όμορφα. Η Πεθερά δε ξέρω αν είναι πληγή, δεν ξέρω αν μπορεί να την χαρακτηρίσω εξαίρεση. Ξέρω, όμως, πως για εμένα είναι πηγή έμπνευσης – διότι όσο ψάχνεις βρίσκεις.

Οι τρόφιμοι στη φυλακή της παράστασης υποφέρουν από τη διευθύντρια! Κατά πόσο, ειδικά στις μέρες μας, είναι φυλακισμένος ο ελληνικός λαός και υποφέρει από πολιτικούς και… πολιτικές;

Η Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο υπάρχει στεναχώρια, κατήφεια. Ο Έλληνας ζει σε μια φυλακή στην οποία έχει οδηγηθεί από όλους τους πολιτικούς της τελευταίας 50ετίας με τις πολιτικές αυτών. Ο Έλληνας ζει σε φυλακή χωρίς κάγκελα, χωρίς πόρτες και δε μπορεί να δραπετεύσει, δε μπορεί να αντισταθεί… Έρχεται όμως η στιγμή –πλησιάζει και θα σας την εξηγήσω με τον εξής στοίχο μου από παλαιότερη μου παράσταση.

<< Είναι Τρελοί αυτοί οι Έλληνες
Και ποιος θα τους τρομάξει;
Λαμόγια και Πολιτικοί
Ασήμαντοι –σημαντικοί
Θα μπουν όλοι σε τάξη.>>

Η παράσταση έχει μεγάλη ανταπόκριση και στην περιφέρεια. Πόσο διαφέρει το κοινό της πόλης από αυτό της περιφέρειας;

Το κοινό γενικά στην Ελλάδα έχει αλλάξει – ευτυχώς είναι ψαγμένο, δεν το κοροϊδεύεις εύκολα, όπως πιστεύουν ή ελπίζουν άλλοι παραγωγοί. Έχει απαιτήσεις και καλά κάνει. Όμως, δυστυχώς συνεχίζει και πιστεύει σε ό,τι σαβούρα του σερβίρει η τηλεόραση διαφημιστικά από παραστάσεις (ευτυχώς όχι όλες). Μεγάλη διαφήμιση δε σημαίνει καλή παράσταση –σημαίνει έχει λεφτά ο παραγωγός– σημαίνει γλύφω καλά με τις γνωριμίες μου. Το κοινό της περιφέρειας δεν πέφτει σε παγίδα πλέον και ευτυχώς για εμένα. Το κοινό της περιφέρειας δε συγχωρεί. Ευτυχώς εμένα προσωπικά με αγάπησε και συνεχίζει να με αγαπά.

Πώς βλέπετε το φαινόμενο των θεατρικών ομάδων στη χώρα μας. Υπάρχει πλήθος παραστάσεων, αλλά συμβαδίζει η ποσότητα με την ποιότητα…;

Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα σε όλα σε αυτή τη ζωή.

Όλοι έχουμε δικαίωμα σε έναν αγώνα ανάδειξης – σε έναν αγώνα φιλόδοξο. Σε έναν αγώνα που όμως είναι άνισος. Καλά κάνουν και υπάρχουν διάφορες θεατρικές ομάδες- όλοι έχουν δικαίωμα στην προσπάθεια. Η ποσότητα όμως δε συμβαδίζει με την ποιότητα. Και στο τέλος όμως νικητές δε βγαίνουν πάντα αυτή που έχουν ποιότητα. Ξέρετε άραγε στη ζωή πόσες μάχες κερδήθηκαν με αθέμιτο τρόπο;

Υπάρχει ελπίδα για τους νέους καλλιτέχνες, και ειδικά τους ηθοποιούς σήμερα; Τελικά, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι γνωριμίες και οι κλίκες για να αναδειχθεί κάποιος και να ξεχωρίσει;

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία δε λένε; Στην Ελλάδα μας νομίζω πως η ελπίδα έβγαλε εισιτήριο ή Βίζα για το εξωτερικό – έτσι ποιητικά ρομαντικά απάντησα ήδη την μισή ερώτηση.

Μεγάλο ρόλο παίζουν οι γνωριμίες, μεγαλύτερο και οι κλίκες για να έχεις συχνά δουλειά. Για να μπορέσεις να γίνεις ευρύτερα γνωστός στο κοινό. Αλλά και να πετύχεις ίσως το όνειρό σου γρηγορότερα σε αυτή τη ζωή.

Πώς τα προλαβαίνετε όλα; Είστε ένας δυναμικός καλλιτέχνης και μάλιστα, κινούμενος και στο πνεύμα της εποχής μας, αρκετά παρών και στα κοινωνικά δίκτυα. Πώς αποφορτίζετε τις μπαταρίες σας; Υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχω προσωπική ζωή. Δυσκολεύομαι όπως όλοι μας. Αλλά παλεύω, δουλεύω –αγωνίζομαι – δεν σκύβω το κεφάλι μου, αναζητώ ένα καλύτερο αύριο, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα μέλλον που θα μπορέσω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και θα μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια εγώ και η οικογένειά μου. Ακόμα και μακριά από την Ελλάδα. Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να ζήσω σε άλλη χώρα. Απλά θέλω να μπορώ να ζω!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΠΡΙΖΟΝ BREAK 3 ΝΑ ΣΕΞ‐ΥΠΝΗΣΩ ΠΕΘΕΡΑ»

Θεατρική Παράσταση
Μπρίζον Break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά;

Το Μπρίζον Break 3 να σεξ–υπνήσω πεθερά; η κωμωδία που αγαπήθηκε και καταχειροκροτήθηκε συνεχίζει στην Αθήνα στο θέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας στο Αιγάλεω στις 7 Μαΐου 2017 με 2 διπλές παραστάσεις στις 18:00 και στις 21:00 το βράδυ. Προσοχή στο θέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας η παράσταση θα είναι μόνο την Κυριακή 7 Μαΐου και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας αλλά και τις επαρχίας.

Τι είναι όμως το Μπρίζον Break 3 να σεξ-υπνήσω πεθερά;

Πρόκειται για μία σπαρταριστή Κωμωδία που διαδραματίζετε μέσα σε μία φυλακή με συνεχείς όμως ανατροπές. Οι τρόφιμοι κάτω από τον φόβο της διευθύντριας των φυλακών βάλλονται συνεχώς με κατηγορίες για τις οποίες όμως ευθύνη φέρει ένα και μόνο άτομο η πεθερά.

Ποια είναι όμως η πεθερά και ποιος ο ρόλος της;

Οι φυλακισμένοι ονειρεύονται την ελευθερία τους και η απόπειρα απόδρασής τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια, μία αλήθεια διαφορετική για τον κάθε ένα τους.

Ταυτότητα Παράστασης
Παίζουν:
Η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ
Γιώργος Μακρής
Βασίλης Καμίτσης
Σπύρος Θεοδόσης
Γιώργος Μαυράς
Κώστας Γόνης

ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: G & M PRODUCTION
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΝΑΣΟΣ ΡΟΓΚΑΣ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΤΟΥΛΑ ΜΑΚΡΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΕΑΝΑ ΓΛΥΚΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΝΑΟΥΜ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ –ΗΧΟΣ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ:  ΑΚΗΣ ΜΕΛΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΝΑΣΟΣ ΡΟΓΚΑΣ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΜΑΚΗΣ ΔΑΡΡΕΙΟΣ