Συνεντευξη [Q&A] με τη Φωτεινη Δαρρα

Σας καλωσορίζουμε και πάλι στο Sin Radio! Μετά την εμφάνισή σας, στις 08/06, στο Ble Azure, προσκεκλημένη του οργανισμού MAKE A WISH, θα θέλαμε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας μετά από αυτήν την εκδήλωση και πώς υποδέχθηκε το κοινό την εναρκτική σας αυτή συναυλία για καλό σκοπό;

Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν τραγούδησα για την εκπλήρωση ευχών παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, τραγουδώντας για το Make awish Ελλάδας. Η έννοια της προσφοράς είναι για μένα το πιο σπουδαίο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος . Γι’ αυτό και φέτος το καλοκαίρι είμαι πολύ ευτυχισμένη που μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω και μέσα από τη μουσική μου. Αυτός ήταν ο λόγος που με έκανε να παραμείνω σε αυτό τον χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Η βραδιά ήταν πολύ όμορφη. Με συγκίνησε πάρα πολύ η ζεστή υποδοχή των παρευρισκομένων και το ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Επόμενος σταθμός του προγράμματός σας καλοκαιρινών συναυλιών στην Ελλάδα, είναι το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου,Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, σε μια βραδιά για τη στήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας και ποιες είναι κάποιες από τις εκπλήξεις της βραδιάς που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Στις 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών, λέμε και οφείλουμε να πούμε όλοι ΟΧΙ σε κάθε μορφή εξάρτησης. Με θέα το απέραντο της θάλασσας, στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, οργανώνουμε μαζί με τους γονείς των παιδιών που παλεύουν για την απεξάρτηση, μια γιορτή για αυτό τον αγώνα με μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν γραφτεί. Ο σύλλογος οικογενείας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με εμπιστεύτηκε και μου δίνει τη χαρά να συμμετάσχω με αυτό τον τρόπο σε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια. Είμαι χρόνια με εθελοντική ιδιωτική δράση κοντά στο ΚΕΘΕΑ. Τώρα θα μπορέσω για πρώτη φορά και μέσα από τη φωνή μου και τα τραγούδια να συμμετάσχω σε αυτή τη προσφορά. Πολλές όμορφες εκπλήξεις περιμένουν όσους θα βρίσκονται κοντά μας αυτή την βραδιά! Μαζί με την πενταμελή ορχήστρα μου θα συμπράξουμε με το συγκρότημα «Χορδές» που αποτελείται από παιδιά του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, σε ένα μέρος της συναυλίας. Είναι μεγάλη χαρά μου, που αποδεικνύεται με την σύμπραξη αυτή και εμπράκτως μπροστά στα μάτια του κοινού, η αξία της επανένταξης των παιδιών αυτών μέσα από τη μουσική.

Το καλλιτεχνικό έργο που επιτελείτε είναι άκρως σημαντικό, καθώς, για άλλη μια φορά, η τέχνη στηρίζει τον συνάνθρωπο, σε εποχές δύσκολες, και ειδικά τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Πόσο «γεμάτη» νιώθετε μετά από μια τέτοια συναυλία και πόσο μεγάλη αισθάνεστε την ευθύνη για ένα όμορφο αποτέλεσμα;

Σας ευχαριστώ. Νοιώθω αληθινή ευτυχία και ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο κοινό που θα στηρίξει τις προσπάθειες του συλλόγου οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Γεμάτη θα νοιώθω την ώρα που θα τραγουδάω, γνωρίζοντας πως όλο αυτό είναι για καλό σκοπό.

Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι ο άνθρωπος σήμερα μπορεί να ξεφύγει από κάθε είδους εξάρτηση (ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως η παρούσα); Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν ο οικογενειακός και ο φιλικός περίγυρος· η ουσιαστική και όχι η τυπική υποστήριξή τους;

Η σύγχρονη κοινωνία έχει γίνει πολύ σκληρή και το δυσκολότερο που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος σήμερα είναι ότι έχει γίνει απρόσωπη. Ο θεσμός της οικογένειας στην Ελλάδα είναι ακόμα πολύ ισχυρός. Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας με κάθε τρόπο. Αλλά όσο και αν είμαστε, δυστυχώς αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα. Γι’ αυτό λοιπόν όλη η κοινωνία πρέπει να δράσει, αλλά και ο καθένας ιδιωτικά για να αισθάνονται τα νέα παιδιά δυνατά και να μην έχουν την ψευδαίσθηση της ανάγκης της φυγής από την πραγματικότητα.

Πλήθος κοινωνικών φορέων έχουν αναλάβει να στηρίζουν τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Πόσο σημαντικός θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος τους, αλλά και κατά πόσο, οι ίδιοι, ατομικά, οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και συσπείρωση ανάμεσα σε κοινωνικούς, κρατικούς, αλλά και ιδιωτικούς φορείς, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη. Πρέπει να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη με κάθε τρόπο. Αλλά όσο και αν είμαστε, δυστυχώς αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα. Γι’ αυτό λοιπόν όλη η κοινωνία πρέπει να δράσει, αλλά και ο καθένας ιδιωτικά. Τα προβλήματα δεν θα έπρεπε κανείς να να φαντάζεται πώς θα ήταν ή να περιμένει να του χτυπήσουν την πόρτα· πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες για ζωή ως κοινωνία. Όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν είναι καλό να δραστηριοποιούνται και να βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί των καλοκαιρινών σας συναυλιών;

Θα συνεχίσω τις καλοκαιρινές μου συναυλίες με ταξίδια εκτός Αθηνών. Ξεκινάμε από το Μαρκόπουλο 2 Ιουλίου, στην Μήλο 4 Ιουλίου, μετά στη Σίφνο, στην Κάσο, στη Σύρο. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στις 16 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ IFESTIA που είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Σαντορίνης με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον κοινού από όλα τα μήκη και πλάτη της γης!!! Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι σταθμοί. Ακόμα, στο κηποθέατρο Παπάγου και στο Ηρώδειο με το ίδρυμα Το σπίτι του ηθοποιού. Αγαπώ πολύ αυτή την επαφή με τον κόσμο μέσα από τις συναυλίες.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καλοκαιρινές διακοπές ή θα συνδυάσετε την καλλιτεχνική σας προσφορά με λίγη θερινή ξεκούραση;

θα συνδυάσω τις συναυλίες αυτές και με λίγη ξεκούραση μαζί με την τετράχρονη κόρη μου. Οφείλω να βρω -όπως όλες οι Μητέρες- χρόνο για εκείνη μέσα στο δύσκολο πρόγραμμά μου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
τραγουδά για τους σκοπούς του
Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Φωτεινή Δάρρα με τους κορυφαίους μουσικούς της,  την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 21.00 «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» ενώνει τη μελωδική φωνή της στον αγώνα μας ενάντια στα ναρκωτικά και σε κάθε μορφή εξάρτησης για μία και μοναδική συναυλία.

Μαζί της το μουσικό συγκρότημα «ΧΟΡΔΕΣ» του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, που από το 1993 προσφέρει υπηρεσίες απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης -σε εξαρτημένους από ουσίες- και τις οικογένειές τους στην περιοχή του Πειραιά, τη Δυτική Αττική και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για την βραδιά αυτή, με αγαπημένες επιτυχίες πάντα με την ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Δάρρα για έναν μοναδικό σκοπό .

Γενική Είσοδος 12€ – Προπώληση 10€

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Viva.gr
Facebook Event

Το κλιπ  από τις sold out εμφανίσεις της:

Η Φωτεινή Δάρρα είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης με πορεία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.Έχει δώσει παραστάσεις στα σπουδαία αρχαία θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ενδεικτικά αναφέρουμε: Lincoln Center New York, United Nations N.Y, United Nations Paris, National Theater Paris, Επίδαυρος, Ηρώδειο κλπ) Η Φωτεινή Δάρρα έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με καταξιωμένους μεγάλους συνθέτες.Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Νίκο Μαμαγκάκη και τον Μίμη Πλέσσα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης την αναγνώρισε δημόσια ως τη νέα σύγχρονη μούσα του. Eίναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Δραστηριοποιείται ως εθελόντρια σε φιλανθρωπικό έργο. Έχει τραγουδήσει πολλές φορές σε συναυλίες όπου τα έσοδα έχουν διατεθεί για σκοπούς φιλανθρωπικούς.

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 2001 από ευαισθητοποιημένους γονείς παιδιών που βρίσκονταν σε διαδικασία απεξάρτησης. Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς και η προβολή και η ενίσχυση του έργου τού θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Πληροφορίες στα τηλ. 210 4131305, 210 4227940