Γιαννης Κωσταρης & Βαλεντινη Σιοβα στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (25/01/2018)

Ο Theodore aka ‘Evil Chef’ συνομίλησε με τον Γιάννη Κωσταρή και την Βαλεντίνη Σιόβα, στην εκπομπή ‘Λακέρδα χωρίς νερό‘, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια της παράστασης ‘Εθεάθην μισός‘ που παρουσιάζεται στον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑΡΗ

Σπούδασε ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή, θέατρο στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και φωνή στο Εθνικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Υποκριτικής και Φωνητικής στη Νέα Υόρκη, στο HBC studio και στο Jack Eppler’s Private Vocal Studio. Έχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα στην Αθήνα και στην Αμερική. Το 2011 δημιούργησε τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87. Το 2012 έγραψε την μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, στην οποία και πρωταγωνίστησε για 3 περίπου χρόνια. Το 2014 δημιούργησε το μουσικό σχήμα “Η Μεσόγειος είναι η Γη“, μια μπάντα που διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, με δεξιοτέχνες μουσικούς. Ένα άλλο project που δημιουργήθηκε μέσα στο 2017 είναι οι “Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι“, μια ανάδρομη στους σημαντικότερους σταθμούς του τραγουδιού μας. Μέσα στο 2017 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο “Εθεάθην μισός” από τον εκδοτικό οίκο “ΚΕΔΡΟΣ”.  Διδάσκει stage performance στο Zp87.  Μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει και η πρώτη δισκογραφική του δουλειά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΣΙΟΒΑ

Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87 και έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”. Τη μουσική jazz παράσταση “Love affair. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις “Στη Χώρα Του Αλλαζοτάν” εμπνευσμένη από τις “μεταμορφώσεις” του Οβίδιου και “Ο λαγός και η χελώνα φόρεσαν μια παντελόνα“, βασισμένη στο μύθο του Αισώπου. Είναι δασκάλα υποκριτικής και με το εργαστήρι της στο Ζp87 έχει παρουσιάσει πολλές θεατρικές παραστάσεις.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Εθεάθην μισός»

μια  μουσικοθεατρική performance
βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή
του Γιάννη Κωσταρή
«Εθεάθην μισός», εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Για τέσσερις μόνο παραστάσεις
Σάββατο 20 & 27 Ιανουαρίου, 3 & 10 Φεβρουαρίου στις  21:00

Στο θέατρο Zp87 παρουσιάζεται για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 20, 27 Ιανουαρίου και 3, 10 Φεβρουαρίου 2018 η μουσικοθεατρική performance «Εθεάθην μισός», βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωσταρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Γιατί εθεάθην μισός; Και πώς γίνεται να κυκλοφορείς άμα είσαι μισός; Και ποιος είναι ολόκληρος για να δει αυτόν που είναι μισός; Και αν κάποιος είναι μισός, πώς γίνεται να δει αυτόν που δεν είναι ολόκληρος;

Με άξονα ποιήματα της συλλογής τα οποία συνδιαλέγονται με σκηνικές δράσεις και μελωδίες, ο ποιητικός λόγος μετατρέπεται σε θεατρική πράξη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ποίηση, κείμενα: Γιάννης Κωσταρής
Μελοποίηση ποιημάτων: Μιχάλης Καλογεράκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Βαλεντίνη Σιόβα, Γιάννης Κωσταρής
Φωτογραφίες, αφίσα, teaser: Πάτροκλος Σκαφίδας
Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Καραδήμας
Παραγωγή: Zp87

Info:
Σάββατο 20 & 27 Ιανουαρίου, 3 & 10 Φεβρουαρίου στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια: 60 λεπτά

Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια
www.zita-p87.blogspot.com
fb: Zita Pi
tel. 6980665404