Ο Χρηστος Λιακοπουλος στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘VIP’ (09/01/2018)

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης και ο Χρήστος Λιακόπουλος είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην εκπομπή ‘VIP‘, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια της παράστασης ‘Αυτοκράτωρ Αδριανός‘ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη, κάθε Τετάρτη στις 19:00.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Χρήστος Λιακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά.  Από μικρός είχε την τάση να ερευνά και να αναλύει τον εαυτό του και τους άλλους.  Να προσπαθεί να μπει στην θέση τους και να καταλάβει πώς σκέφτονταν, πώς δρούσαν και ποια τα κίνητρά τους. Αυτό τον οδήγησε να διαβάσει ψυχολογία, κοινωνιολογία και οτιδήποτε του φάνταζε ότι μπορούσε να εξηγήσει τον άνθρωπο και την συμπεριφορά του.

Επίσης, προσπαθούσε να λειτουργεί σαν διαφορετικός χαρακτήρας, κατά καιρούς, παίζοντας ρόλους – όπως όλοι μας άλλωστε – στην καθημερινότητά του, θέλοντας να γνωρίσει βιωματικά αυτά που διάβαζε και παρατηρούσε, σε μια προσπάθεια να βρει τον ”πραγματικό του εαυτό”.  Έτσι, κάποια στιγμή, έπεσαν στα χέρια του οι δυο τόμοι της μεθόδου Στανισλάφσκι, για την εκπαίδευση ενός ηθοποιού. Μαγεύτηκε από αυτά που διάβασε και ήθελε να τα γνωρίσει από κοντά.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, με την υποστήριξη και παρότρυνση ενός γνωστού του ηθοποιού, να αποφασίσει – μετά από πολύ σκέψη – να πάει στη δραματική σχολή και μέχρι σήμερα, να βαδίζει το δύσκολο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον, μονοπάτι της τέχνης της υποκριτικής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Χρήστος Λιακόπουλος παραθέτει έναν μονόλογο, που αφορά στη ζωή του αυτοκράτορα Αδριανού. Ο φιλέλληνας αυτοκράτορας έφτασε το φθινόπωρο του 124, στην Ελλάδα, για τη συμμετοχή του στα Ελευσίνια Μυστήρια. Μέχρι τον Μάρτιο του 125, ο Αδριανός είχε φθάσει στην Αθήνα, όπου και πρωτοστάτησε στα Διονύσια.

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο τρίτος από τους «πέντε καλούς αυτοκράτορες» της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ήταν το πρόσωπο που συνέδεσε τον ελληνικό πολιτισμό με τον ρωμαϊκό και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον λαό του. Στον μονόλογο, επιτυγχάνεται ένας ακριβής συγκερασμός ιστορικών και μη ιστορικών στοιχείων. Και το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρόθεση του συγγραφέα.

Στο προσκήνιο, ένας αυτοκράτορας, που πρωτίστως είναι άνθρωπος, με φόβους, επιθυμίες, ανάγκες κι όνειρα. Κοινό όνειρο όλων, η αποδοχή της αγάπης και το αντίστροφο. Ακόμη κι αν βλέπεις τον κόσμο από έναν λαμπρό θρόνο.

Κείμενο: Χρήστος Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Λιακόπουλος, Αναστασία Μαρκουτσά
Φωτισμοί: Χρήστος Λιακόπουλος , Αναστασία Μαρκουτσά
Κοστούμι: Μίκα Πανάγου
Θρόνος-Στεφάνι: Γιωργος Ρούσσης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Λιακόπουλος
Επεξεργασία ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Βότσαρης
Δημιουργία & Επιμέλεια εικαστικών: Τζουλιάνα Νίκα
Κατασκευή Κοστουμιού: Βάνια Αλεξάντροβα

Στο ρόλο του Αδριανού ο Χρήστος Λιακόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 10€ ( κανονικό) , 7 € ( άνεργοι, ατέλειες κλπ)
Διάρκεια παράστασης: 70’ χωρίς διάλειμμα
Έργο: Ιστορικό – Κοινωνικό

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=JOkQ4qoACBM

Έναρξη: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου & κάθε Τετάρτη στις 19:00

Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 12 | Πετράλωνα | 2103428650