Τo Read-y.gr στο στουντιο | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘VIP’ (30/01/2018)


Oι δημιουργοί της καινοτόμας διακτυακής πλατφόρμας για το βιβλίο, Σωτήρης Τουμαζάνης και Σταύρος Κυριακόπουλος, μιλούν με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη, για την ιδέα τους και το μέλλον της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ READ-Y.GR

Το read-y.gr είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα-σημείο δημιουργικής συνάντησης μεταξύ νέων συγγραφέων και ποιητών, αναγνωστών και εκδοτικών οίκων. Η βασική ιδέα πίσω από αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι υπάρχουν πολλές λογοτεχνικές ιδέες οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί. Μέσα από αυτήν την πλατφόρμα λοιπόν επιθυμούμε ο συγγραφέας ή ποιητής να μπορεί να δημοσιεύσει και να προωθήσει ένα μέρος του ανέκδοτου λογοτεχνήματός του, ώστε να έρθει σε επαφή τόσο με το αναγνωστικό κοινό όσο και με εκδοτικούς οίκους.

Άνθρωποι με ενδιαφέρον και αγάπη για τη λογοτεχνία έχουν τη δυνατότητα, επιλέγοντας μέσα από μια ποικιλία ειδών και θεμάτων, να διαβάζουν πρώτοι αποσπάσματα από ανέκδοτα έργα και να τα αξιολογούν με μία βαθμολογία και ένα μικρό στοχευμένο σχόλιο, ανεπηρέαστοι από σχόλια άλλων αναγνωστών.

Συγγραφείς και ποιητές, επιλέγοντας μια συνδρομή, μπορούν να ανεβάζουν αποσπάσματα από ανέκδοτα έργα τους και να αποκτήσουν το δικό τους αναγνωστικό κοινό πριν ακόμη αυτά εκδοθούν όπως και να έρθουν σε επαφή με εκδοτικούς οίκους, γνωρίζοντας ήδη τις εντυπώσεις που δημιουργεί η δουλειά τους μέσα από τις αξιολογήσεις και τα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες. Μπορούν ακόμη να αξιολογούν και να σχολιάζουν αποσπάσματα άλλων συγγραφέων και ποιητών, όπως και οι αναγνώστες.

Εκδοτικοί οίκοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συγγραφείς και ποιητές μέσα από τη δουλειά τους, αλλά και μέσα από την εικόνα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι αναγνώστες γι’ αυτούς. Επιλέγοντας μια συνδρομή, αποκτούν πρόσβαση σε όλες τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει σε όλα τα ενεργά αποσπάσματα και μπορούν να εντοπίσουν τον επόμενο αγαπημένο δημιουργό. Επιπλέον, αποκτούν κουπόνια για να διαθέσουν σε δικούς τους συγγραφείς ή ποιητές, ώστε να ανεβάσουν τα δικά τους αποσπάσματα έργων που πρόκειται να εκδοθούν ως προδημοσίευση.

http://read-y.gr