The Walking Dead Art στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λεξεις’ (03/03/2018)

Ο Χρίστος Φρούσιος συνομίλησε με την Αγγέλα Κάραλη και τον Κώστα Πήττα στην εκπομπή ‘Λέξεις‘, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, σε αποκλειστική πρώτη, στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης The Walking Dead (15-18/03/2018).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΡΑΛΗ

Η Αγγέλα Καράλη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εκεί σπούδασε γραφικές τέχνες και μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο Roman Bachmair και τον Otto Völker. Στην Αθήνα μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο Πέτρο Κουφοβασίλη. Τελείωσε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη. Επίσης παρακολούθησε εκεί μαθήματα γλυπτικής και ξυλογλυπτικής.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2008 πήρε μέρος στις εκθέσεις «ΕΙΚΟΝΑ, ΧΩΡΟΣ, ΔΡΑΣΗ 2» στην Τεχνόπολη και στη γκαλερί “M Art Space“ στην Αθήνα. Επίσης επιλέχθηκε και συμμετείχε στην έκθεση του Δήμου Ιητών «Εννέα γυναίκες ζωγράφοι συνομιλούν με το περιβάλλον» το καλοκαίρι του 2008. Το 2009 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο Δανέζικο Ινστιτούτο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΗΤΤΑ

Ένας αρχιτέκτονας που του αρέσει να φτιάχνει εικόνες.

Γεννήθηκα στη Νεμέα Κορινθίας. Σπούδασα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Από το 1994 έως και σήμερα εργάζομαι ως Αρχιτέκτων – Ελεύθερος επαγγελματίας, έχοντας ως κύριο αντικείμενο τις αρχιτεκτονικές μελέτες και επιβλέψεις εργασιών κατασκευής και ανακατασκευής κατοικιών, καταστημάτων, κτηρίων γραφείων, εκθεσιακών χώρων.

Παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα μου ως αρχιτέκτων, ασχολούμαι συστηματικά με τη φωτογραφία, φωτογραφίζοντας – σχεδόν αποκλειστικά – με το κινητό μου τηλέφωνο. Εχω πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και τον Ιούνιο του 2015 έως και το Ιούνιο του 2016 παρουσίασα την 1η ατομική μου έκθεση φωτογραφίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονικης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

THE WALKING DEAD ART
ΕΚΘΕΣΗ. ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ. 15-18 ΜΑΡΤΙΟΥ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

To FOX απηύθυνε ένα ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο The Walking Dead.

Τα έργα των επιλεγμένων καλλιτεχνών θα εκτεθούν σε μία ομαδική έκθεση, ανοιχτή για το κοινό, στις 15-18 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών, με μοναδικές παράλληλες δράσεις.

Ώρες Λειτουργίας
Πέμπτη – Παρασκευή 14.00 – 22.00
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 22.00

Όσοι επισκέπτονται την έκθεση θα μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο μέσω QR codes. Όσοι δεν τα καταφέρουν, μπορούν να ψηφίζουν μέσω του site. Τα τρία έργα με την υψηλότερη βαθμολογία κοινού και κριτικής επιτροπής, θα βραβευθούν!

Η σειρά The Walking Dead βρίσκεται στον 8ο κύκλο της. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της, μας έχει ταξιδέψει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου ένας ιός έχει μετατρέψει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε walkers. Παρακολουθώντας το δυστοπικό κόσμο του The Walking Dead να εξελίσσεται, σύντομα ανακαλύπτουμε ότι ιός και walkers περνούν στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες σε ένα σύμπαν που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Σκοπός της ενέργειας The Walking Dead ART είναι να μας ταξιδέψει πιο βαθιά στον κόσμο της σειράς, μέσα από μια Έκθεση Τέχνης με την καλλιτεχνική επιμέλεια της M art. Έμπνευση για τη δημιουργία θα αποτελέσει η σειρά, η πλοκή και οι χαρακτήρες της. Η προσπάθειά για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους αλλά και επικίνδυνους καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο αυτό κόσμο.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να βρούν την οπτική πίσω από την εικόνα, και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης «The Walking Dead ART».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «The Walking Dead ART» έχει αναλάβει η M Art, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού από το 1996.

H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα εδώ.