Συνεντευξη [Q&A] με τους Popcakes

popcakes

Καλωσορίσατε στο Sin Radio και ξεκινώντας, θέλουμε να μας συστήσετε τα μέλη των Popcakes και να μας πείτε πως προήλθε το όνομα;

Στην πορεία το σχήμα άλλαξε σύνθεση. Σταθερός πυρήνας παρέμειναν οι Johnny Logothetis (σύνθεση και κιθάρα) και Margaret A. (φωνή). Στην πρώτη ομότιτλη δισκογραφική δουλειά μας συμμετείχαν ακόμη οι T. Wise (μπάσο) και Nestor Canister (τύμπανα), ενώ στην πιο πρόσφατη συμμετέχει ο Κώστας Δομενικιώτης (μπάσο) και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (παραγωγή). Το όνομα Popcakes προήλθε από τα γνωστά γλυκά και συμβολίζει τη μίξη πολλών διαφορετικών “μουσικών υλικών” για να δημιουργηθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πόσα χρόνια ζωής έχετε σαν συγκρότημα;

Οι Popcakes πρωτοσυστάθηκαν το 2010. Βέβαια πριν τους Popcakes τα μέλη είχαν τις δικές τους διαφορετικές μακροχρόνιες πορείες στο χώρο.

popcakes3

Υπάρχει κάποιος «εγκέφαλος» στη δημιουργία των τραγουδιών σας ή ο καθένας βάζει τη δική του «πινελιά» που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα;

Η αρχική ιδέα και η σύνθεση των τραγουδιών σχεδόν πάντα είναι του Johnny Logotheti, αλλά βρίσκει και τους υπόλοιπους σύμφωνους. Είναι θα λέγαμε ο δημιουργικός “εγκέφαλος” του σχήματος. Από κει και πέρα όλοι συμμετέχουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στο τελικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας σαν συγκρότημα; Η μουσική είναι πρώτα απ όλα έκφραση, είναι ταξίδι, είναι δουλειά; Υπάρχει κάτι που να άλλαξε την φιλοσοφία σας στο πέρασμα του χρόνου;

Η μουσική είναι πάνω απ’ όλα ένας ουσιαστικός τρόπος έκφρασης και ένα συνεχές ταξίδι δημιουργικής αναζήτησης για προορισμούς που πολλές φορές είναι, αρχικά τουλάχιστον, άγνωστοι και αυτό είναι που δίνει τις περισσότερες συγκινήσεις. Αυτή η φιλοσοφία φαίνεται να μην αλλάζει μέσα στο χρόνο.

popcakes2

Ξέρουμε ότι έχετε μια νέα κυκλοφορία, ένα cd single, αλλά πριν απ’ αυτό, πείτε μας ποιες ήταν οι προηγούμενες κυκλοφορίες σας και τι αίσθηση από την αποδοχή του κόσμου σάς έχουν αφήσει;

Πριν από το single “Superior boy” που ήδη παρουσιάσαμε, κυκλοφορήσαμε το 2011 την ομότιτλη δισκογραφική μας δουλειά “Popcakes“, στην οποία, εκτός από τραγούδια με straight rock, αλλά και alternative pop rock φόρμες, υπάρχουν και οργανικές συνθέσεις.

Μέσα στο 2014 έχουμε συμμετοχή, με θετική αποδοχή, στη rock συλλογή “Rec n Roll” των “R n R Republic” με το κομμάτι μας “Way back home”. Η συλλογή κυκλοφόρησε αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το νέο σας cd single λοιπόν είναι το “Superior boy”, ένα δυναμικό pop τραγούδι, το οποίο κάνατε και video clip. Πώς δημιουργήθηκε, ποιοι ήταν οι συντελεστές που σας βοήθησαν και ποια είναι τα πρώτα δείγματα από την αποδοχή το κοινού;

Το τραγούδι για πολύ χρόνο είχε παραμείνει στο couple μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο refrain που θα μπορούσε να ταιριάζει, ώστε να περνά η σύνθεση από το θλιμμένο και εσωστρεφές, στο ευδιάθετο και εξωστρεφές, αντιφατικά στοιχεία που δεν είναι εύκολο να συγκεραστούν. Ο παραγωγός μας, ο Ανδρέας ο Ασημακόπουλος (Massroom Studio), εισήγαγε στο κομμάτι καινοτόμα για μας electro στοιχεία, δίνοντας στη σύνθεση μια πιο σύγχρονη electro μορφή. Το video clip το δημιούργησε ο Jim Evgenidis (Icon Filmworx). Το κοινό φαίνεται στην πλειοψηφία του να υποδέχεται με μεγάλο ενδιαφέρον την καινούρια μας δουλειά και την μεταλλαγή του ήχου μας με την είσοδο πολλών electro στοιχείων.

popcakes4

Υπάρχει υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα? Ποιο είναι το επόμενο δισκογραφικό σας βήμα;

Το επόμενο δισκογραφικό μας βήμα είναι η άμεση κυκλοφορία του νέου μας album “ONE SPARK” στο οποίο περιέχεται και το single “Superior boy”. Είναι μια σύνθετη δουλειά, σχετικά μεγάλη (περιέχει δώδεκα κομμάτια) και μας απασχόλησε για πολύ καιρό. Συγκεντρώνει πολλά ετερόκλητα μουσικά στοιχεία, είναι πρωτότυπη και ευρηματική, είναι θα λέγαμε ένα ανθολόγιο έκφρασης πολλών και διαφορετικών πραγμάτων που μας απασχόλησαν έντονα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα προγραμματίζετε και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης της νέας δουλειάς;

Ναι, οι προγραμματισμένες μας live εμφανίσεις, αυτή την περίοδο και την καλοκαιρινή σεζόν, έχουν περισσότερο σχέση με την παρουσίαση του καινούριου μας album. Βέβαια σχεδιάζουμε και κάποιες εμφανίσεις με παράλληλη αναδρομή στο παρελθόν και σε δουλειές παλαιότερων γκρουπ της πορείας του Johnny Logotheti, όπως των “Black Hole 9” με πιθανή ανασύστασή τους και “OΚΤΑΝΑ”, κάτι που μας ζητάνε καιρό φίλοι από τα παλιά.

Πού μπορούμε στα social media να σας βρίσκουμε και να ενημερωνόμαστε για τα επόμενα βήματα σας;

Μπορείτε να μας ακούσετε και να μάθετε τα μουσικά μας νέα στα:

www.facebook.com/Popcakes.music

https://www.youtube.com/user/popcakes1/feed

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Και εμείς ευχαριστούμε.

popcakes5

Social links

FaceBook-icon1 google-plus-icon-48-971859319 youtube-icon-48x48

Official Video