Συνεντευξη [Q&A] με τον Nikita

Καλωσόρισες στο Sin Radio, Nikita! Η 3η δισκογραφική σου δουλειά σου έχει τίτλο “Back to life”. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτήν την δουλειά και για τους συνεργάτες σου;  

Είμαστε μια υπέροχη παρέα και, πάνω από όλα, φιλαράκια. Όλοι οι μουσικοί κατέθεσαν την ψυχή τους και το πάθος τους. Σε αυτή την δουλειά, επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους Τζιωρτζίνα Καραχάλιου, Βασίλη Ποδαρά, Πέτρο Ξουφάρα, Μάριο Δαούση και το συντονιστή του album, Πέτρο Χαραλαμπίδη.

Πες μας λίγα λόγια για τα τραγούδια στο cd που θα ακούσουμε;

Τα τραγούδια στο cd έχουν γραφτεί από τις εμπειρίες μου μέχρι τώρα. Το “I DIDN’T BELIEVE” μίλα για τη σημερινή κρίση, το “IT HAUNTS ME” μίλα για έναν άτυχο φίλο μου, το “CHANGED MY WORLD” έχει γραφτεί για τη μικρή μου κόρη και το “SON” για τον μικρό μου γιο.

Πώς μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα τραγούδια ή το cd;

Μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί και τα 7 τραγούδια του “BACK TO LIFE” στα I-TUNES, DEEZER και SPOTIFY.

Τι σημαίνει για εσένα το τραγούδι; Όταν γράφεις στίχους ή μουσική;

Πιστεύω πως τα τραγούδια ξεκινούν από την παρατήρηση, από το πώς βλέπεις τα πράγματα γύρω σου και το πόσο θες να τα βλέπεις. Μου αρέσει να παρατηρώ. Είναι η καθημερινότητά σου, τα βιώματα που έχεις ως άνθρωπος. Δεν θέλω να δένω τα μάτια μου σε αυτά που βλέπω και σε αυτά που έχω νιώσει. Κάποια στιγμή μου παρουσιάζονται και μου δείχνουν μόνα τους το δρόμο για ένα τραγούδι, χωρίς εγώ να το συνειδητοποιώ απόλυτα…

Μήπως οι καλλιτέχνες δεν «τολμούν» πια όσο θα έπρεπε;

Ο κάθε καλλιτέχνης οφείλει πρώτα να ψάξει τι συμβαίνει με τον ίδιο του τον εαυτό, να ψάξει το μέσα του και να βελτιωθεί ως άνθρωπος και μετά να καταφέρει να βοηθήσει μέσω της τέχνης του. Είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτό, εάν δεν περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πασχίζουν και κυνηγάνε αυτό που αγαπάνε.

Τελικά, η τέχνη μπορεί να τροφοδοτήσει τις ελπίδες μας;

Αυτό είναι αλήθεια. Όταν τρέφεις την ψυχή σου και το μυαλό σου μέσα από την τέχνη, σε γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Θέλει μεγάλη παιδεία και ισχυρό κύτταρο, όμως, για να μη σε καταπιεί ένα ωραίο ιδεώδες.

Ονειρεύεσαι ακόμα; Ποια είναι τα όνειρά σου;

Δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι από μικρό παιδί, σου δίνει ζωή όλο αυτό και ένα καινούργιο όμορφο κόσμο. Ονειρεύομαι πάντα στον ύπνο μου. Στον ξύπνιο μου δρω, χαχαχα…

Τι μπορεί να οριστεί ως «καινούριο» στην τέχνη;

Όταν ακούς, βλέπεις, διαβάζεις κάτι και σου κάνει το κλικ, σου κινεί την περιέργεια, σε κάνει να αισθανθείς κάτι διαφορετικό, τότε κάτι καινούριο έχει γεννηθεί. Ένα τραγούδι, π.χ. που θα το ακούσεις στο αυτοκίνητο και θα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Τελικά, δεν είναι τόσο πολύπλοκο… Φθάνει να το νιώσεις!

Σχέδια για κάτι μελλοντικό;

Πολλή μουσική και όσα περισσότερα live μπορούμε!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ NIKITA

nikita (3)

Συνθέτης και στιχουργός, ο Νικήτας Γκόλτσος είναι γιος Έλληνα πατέρα και Ιταλίδας μητέρας. Είχε την τύχη να δει τη ζωή μέσα από τρεις διαφορετικές χώρες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη WHYALLA της Νότιας Αυστραλίας, όπου αποφοίτησε από το λύκειο της Αδελαΐδας. Σήμερα ζει μαζί με τη σύζυγο του και τα δυο παιδιά στην Αθήνα.

Η μουσική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, όταν επιλέχτηκε να συμμετάσχει στην χορωδία της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, η οποία πραγματοποίησε την ετήσια παράσταση της στο περίφημο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αδελαΐδας.

Ως έφηβος, κυρίως επηρεάστηκε από συγκροτήματα ξένου ρεπερτορίου όπως οι U2, OUTFIELD, INXS, MIDNIGHT OIL, MEN AT WORK, ICE HOUSE, BRYAN ADAMS και ΒON JOVI.

Το 1997 ταξίδεψε στη Ελλάδα για να διευρύνει τους ορίζοντες του στην μουσική, σε αυτό το διάστημα της εσωτερικής αναζήτησης του συναντήθηκε με ένα από τους ποιο δημοφιλής μουσικούς της τζαζ, τον Λάκη Ζώη. Ο Λάκης ήταν ο μέντορας του Νικήτα για τα επόμενα χρόνια κάτι που έδωσε στον Νικήτα πολύτιμη εμπειρία κιθάρας .

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ο Νικήτας σχημάτισε τους “ROCK BOULEVARD”. Για τα επόμενα δύο χρόνια (1997-1999) το συγκρότημα περιόδευε στα νησιά της Ελλάδας παίζοντας διάφορες επιτυχίες της εποχής. Το συγκρότημα έπαιξε πάνω από 50 συναυλίες μπροστά σε πλήθη αποκομίζοντας σημαντική LIVE SHOW εμπειρία.

nikita (2)

Το 1999 ο Νικήτας αποφάσισε να ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ NORMAL LIFE – το να καταγράψει αυτό το άλμπουμ ήταν πάντα ένα όνειρο του. Ήρθε η κατάλληλη στιγμή, όταν συναντήθηκε με το φίλο του Πέτρο Χαραλαμπίδη. Ιδιοκτήτης του “studio”, ο Πέτρος βοήθησε σε όλα τα τεχνικά θέματα όπως ηχογράφηση, μίξη και mastering. Έχοντας επαφές με την μουσική βιομηχανία, βοήθησε τον Νικήτα, κάνοντας οντισιόν για τους μουσικούς που θα συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης ο Νικήτας, με το συγκρότημα NORMAL LIFE, έκανε εμφανίσεις για την προώθηση του άλμπουμ, του οποίου οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 1000 αντίτυπα. Ο Νικήτας γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία με το άλμπουμ NORMAL LIFE, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων (2000-2002) με την Ολλανδική Πολυεθνική εταιρία HEINEKEN, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του τραγουδιού “Stay”. Επιλέχτηκε σαν “jingle” για την διαφήμιση της μπύρας στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο σε όλη την Ευρώπη.

nikita (1)

Το 2009 ο Νικήτας υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία MODAL RECORDS για την προώθηση του δεύτερου άλμπουμ του “GREAT BLUE SKIES”. Ο Νικήτας γνώρισε και πάλι την επιτυχία με τα τραγούδια “The way you are” και “Just keep walking”. Παίχτηκαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Κροατία, Μαυρίκιο και Χιλή. Σήμερα, ο ανεξάρτητος συνθέτης από Αυστραλία ‘’Νικήτας’’ παρουσιάζει την τρίτη του δισκογραφική δουλειά “BACK TO LIFE”.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι τα εξής:

• ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΚΟΛΤΣΟΣ (φωνή, κιθάρα)
• ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (τύμπανα)
• ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΔΑΡΑΣ (κιθάρα)
• ΠΕΤΡΟΣ ΞΟΥΡΑΦΑΣ (πλήκτρα)
• ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΟΥΣΗΣ (μπάσο)

Ο Νικήτας έχει ένα μοναδικό φωνητικό ήχο που τον κάνει να ξεχωρίζει, καθώς και τα υπέροχα φωνητικά της Georgina χρωματίζουν την δουλειά. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα παιδιά έχουν ταλέντο, που, ακούγοντας τον δίσκο αυτό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εντυπωσιάσει τον ακροατή. Ο Νικήτας είναι ο παραγωγός του CD και έχει συνθέσει όλα τα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων και των στίχων. Το άλμπουμ αυτό συνδυάζει τις rock μελωδίες της χρυσής εποχής με το νέο pop ήχο του σήμερα.

nikita (4)

Γίνεται λοιπόν συνταξιδιώτες στην καινούργια δουλειά του “ΝΙΚΙΤΑ” “BACK TO LIFE”.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κάτωθι link:

Official Facebook

VIDEO