Συνεντευξη [Q&A] με τους Siva Six

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Μιλήστε μας για τη δισκογραφική σας πορεία μέχρι στιγμής;

Ζ-Κλείσαμε 10 χρόνια δισκογραφίας, 10 χρόνια Siva Six. Μέσα σε αυτά τα χρόνια κυκλοφορήσαμε 3 full length albums, 1 EP, 1 remix album και έχουμε τελειώσει την προπαραγωγή του νέου μας album, έχουμε κάνει remix σε 10 μπάντες, μας έχουν κάνει remix πάνω από 60 μπάντες και έχουμε λάβει μέρος με τραγούδια μας σε περίπου 20 CD συλλογές (συλλογές κατά βάση από το εξωτερικό).

Κλείσατε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Πώς νιώθετε; Περιμένατε μια τόσο πετυχημένη διαδρομή;

Ζ-Ευχόμουν όλα αυτά να γίνουν, όταν άρχιζα. Νιώθω πολύ όμορφα, όμως, με την εκπλήρωσή τους. Είναι δύσκολο να τα καταφέρεις, έχοντας βάση την Αθήνα και την Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τα όνειρά σας για τη μπάντα για τα επόμενα 10 χρόνια;

Ζ-Να βγάζουμε albums που να γουστάρει το κοινό μας, το υλικό μας από εδώ και πέρα να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά στο μουσικό/ στιχουργικό/ αισθητικό μας έργο, να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να αλλάξουμε έδρα/ χώρα.

Υπάρχει…  παρθενογένεση στη μουσική;

Ζ-Πλέον είναι σχεδόν ασύλληπτη έννοια, όλοι κοπιάρουν την πατέντα, μπάντες με original ήχο ακούμε σπάνια, πιο πολύ παίζει το «μιξάρω κάτω από το style μου πετυχημένες συνταγές από όλες τις τελευταίες δεκαετίες και φτιάχνω καλά – εμπορικά tracks». Αυτό κάνουν σχεδόν όλες οι λεγόμενες μεγάλες μπάντες, άλλωστε λίγος κόσμος είναι σε θέση να εκτιμήσει και να κατανοήσει το ιδιαίτερο, το ριζοσπαστικό, το καινούργιο. Οι Siva Six δεν κάνουν κάτι που δεν υπήρχε, δεν κάνουμε κάτι μοναδικό, αλλά αυτό που κάνουμε είναι δικό μας, του ανήκουμε και μας ανήκει 100%.

Ποια η άποψή σας για την Ελληνική Rock/ Metal σκηνή, όσον αφορά στα συγκροτήματα που την απαρτίζουν, άλλά και τους παράγοντες;

Ζ-Έχουμε μια πολύ καλή σκηνή, μπάντες από όλο το φάσμα του λεγόμενου alternative or extreme που κάνουν πράγματα στο εξωτερικό, έχουν ένα όνομα μικρό or μεγάλο στην εγχώρια και ξένη σκηνή. Πραγματικά πολλές καλές μπάντες. Πάραυτα, επειδή παρακολούθησα από κοντά ένα εγχώριο μικρό φεστιβάλ με μπάντες από τα μουσικά είδη που προανέφερες, είδα για άλλη μια φορά ότι τα περισσότερα νέα συγκροτήματα έχουν πολλά προβλήματα, λίγοι έχουν ό,τι χρειάζεται σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται ότι οι νέες μπάντες κατά βάση δεν γνωρίζουν or δεν κάνουν τα βήματα προς τον σωστό δρόμο. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής σκηνής.

Yπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες στην κρίσιμη εποχή που ζούμε; Οι συνθήκες ευνοούν για κάτι τέτοιο;

Ζ-Όχι σε καμία περίπτωση. Τώρα θα πάρουν όλες οι μπάντες παγκοσμίως, καθώς και οι ελληνικές, το πλήρωμα του χρόνου, το αντίτιμο του παράνομου downloading και γενικά του style όλα δωρεάν και όλα free. Η μουσική βιομηχανία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει σε επίπεδο δισκογραφικών εταιρειών, διανομέων, ραδιοφώνων κτλ… Αν παλιά οι εταιρείες δοκίμαζαν 3-4 νέες μπάντες τον χρόνοε προσφέροντας ένα συμβόλαιο που κάλυπτε τα βασικά, δηλαδή ηχογραφήσεις, promotion, κοπή των cd, διανομή… Τώρα δεν ισχύει αυτό. Δεν επενδύουν σε νέες μπάντες και τα χρήματα είναι πολύ λίγα πλέον για τις νέες μπάντες, σχεδόν ανύπαρκτα, πόσο μάλλον για το λεγόμενο underground, όπου ακούμε μπάντες σαν τους Siva Six. Πολύ απλά, no future. Θα ξεχωρίζουν απλά ελάχιστα πολύ μεγάλα ταλέντα και θα δίνουν μια μάχη πολύ δύσκολη, οι καλές εποχές τελείωσαν.

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται κανείς για να παραμένει ενεργός στο χώρο της μουσικής και να έχει μια διαχρονική κι επιτυχημένη καριέρα στο τραγούδι; Το ταλέντο μόνο αρκεί;

Ζ-Όχι βέβαια, το ταλέντο μετράει το πολύ 20%, τα υπόλοιπα συστατικά είναι: πρόγραμμα/ μέθοδος/ πειθαρχία/ σκληρή δουλειά/ πεπρωμένο/ ομαδικό πνεύμα και πάλι δουλειά… δουλειά… δουλειά.. για να παραμείνεις ενεργός πρέπει να έχεις από πίσω μια δισκογραφική εταιρεία καλή στον χώρο της, να βγάζεις ανά δύο χρόνια περίπου μια κυκλοφορία και φυσικά να την γουστάρει ο κόσμος.

Έχετε κανονισμένα live για το κοντινό μέλλον ;

Ζ-Υπάρχουν 3-4 live που μιλάμε με promoters, αλλά, όταν βγει το νέο album, και αναλόγως της ανταπόκρισης, θα ξέρουμε πόσα live, και που, θα κάνουμε,

Σχέδια για νέο υλικό;

Ζ-Έχω τελειώσει την προπαραγωγή, τελειώνω τους στίχους του νέου album, έγινε η φωτογράφηση για το εξώφυλλο και σε λίγες μέρες θα γίνει και η φωτογράφηση της μπάντας για το νέο μας album. Περιμένουμε τη σειρά μας για να μπούμε στο studio για παραγωγή/ mixing/ mastering και, αφού παραδώσουμε το υλικό στην εταιρεία μας στο Βέλγιο, τότε, μετά από περίπου 3 μήνες, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Όπως προβλέπεται αυτό θα γίνει αρχές του 2016.

Ο τελευταίος λόγος δικός σας.

Ζ-Δουλεύω πάνω στο νέο album περίπου 18 μήνες τώρα. Θέλω επιτέλους να τελειώσει και να το πιάσω στα χέρια μου και να το ακούσω. Εύχομαι να έρθει μια απάντηση που περιμένω σύντομα, η οποία θα αλλάξει κατά πολύ το μέλλον της μπάντας. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, ακούστε και ανακαλύψτε την ελληνική σκηνή, θα εντυπωσιαστείτε με όλες αυτές τις μπάντες που ίσως δεν ξέρατε έως τώρα την ύπαρξή τους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ SIVA SIX

BAND 1

Οι Siva Six δημιουργήθηκαν στην Αθήνα, παίζοντας Dark Electro/ Industrial, κυκλοφορούν το πρώτο τους album ‘’Rise New Flesh’’ τον Απρίλιο του 2005, από την ιταλική εταιρία Decadance Records. Ακολουθούν συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως, air play και είσοδος στο top ten των alternative charts της Ιταλίας (IAC) για 4 συνεχόμενους μήνες και επίσης μπαίνουν στα bullet των alternative charts της Ολλανδίας (DUC)

Τον Νοέμβριου του 2006 κυκλοφορεί από την Decadance Records το 2ο τους album “Black Will“. Οι κριτικές είναι ενθουσιώδεις και αποθεωτικές από κάθε γωνιά τού πλανήτη. Το τραγούδι “Her Eyes Black” γίνεται το πρώτο τους Ηit και φτάνει ως το νούμερο 6 των ανεξάρτητων ηλεκτρονικών γερμανικών charts (GEWC), όπου και παραμένει για 3 εβδομάδες και παίζεται κατά συρροή στα Goth/ Industrial Clubs παγκοσμίως, Το “Black Will” μπαίνει στο Top Ten των Ελληνικών ανεξάρτητων charts (GAC), όπου και παραμένει για 10 εβδομάδες! Αλλά το σημαντικότερο νέο έρχεται από την Ιταλία, όπου παραμένει για 4 μήνες στο Top Ten και τελικά καταλαμβάνει την 1η θέση στα alternative charts (IAC)!!! (κάτι που έγινε για πρώτη φορά από Ελληνικό συγκρότημα έως τώρα), Συναυλίες ακολουθούν σε Ελλάδα, Σκωτία, Ιταλία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιαπωνία,

Προκαλούν το ενδιαφέρων της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας στο χώρο του Ιndustrial/ Ebm Death Watch Asia και υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον διανέμονται στην Ιαπωνία/ Αυστραλία/ Νέα Ζηλανδία και 11 ακόμα χώρες της Ασίας και της Ωκεάνιας.

Χαρισματικοί και ‘’επικίνδυνοι’’ επί σκηνής παίζουν μαζί με μπάντες όπως οι Type O Negative, Front 242, Soman,Grendel, Theatre Of Tradedy, Apoptygma Berzerk, Pansonik, Die Krupps, Hocico, Sitd και πολλούς άλλους.

9482741

Τον Νοέμβριο του 2008 επανακυκλοφορεί μέσω της Decadance Records και Death Watch Asia το sold out ντεμπούτο album τους ‘’Rise New Flesh’’, το οποίο περιέχει το bonus cd ‘’Flesh And Will Resurrected’’ με 15 remix σε τραγούδια και από τα 2 albums τους, από μπάντες όπως Dope Stars Inc, Soman, Dark Soho, Blood, Alien Vampires, Aes Dana, Noisufx και άλλους.

Συναυλίες, συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού, remixes σε άλλα συγκροτήματα, συνεντεύξεις και airplay συνεχίζονται, καθώς το συμβόλαιό τους με την ιταλική Decadance Records τελειώνει, η Alfa Matrix (Front 242, Anne Clarke, Lestherstrip), μια από της μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, δείχνει άμεσο ενδιαφέρον και τους υπογράφει για 3 albums και 1 Εp,

Τον Ιουνίο του 2011 κυκλοφορούν το 3ο τους album με τίτλο ‘’The Twin Moons’’ από την Alfa Matrix (Europe/ Usa) και την Death Watch Asia (Japan/ Asia).

H διασκευή στο βασικό μουσικό θέμα της ταινίας Blade Runner του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγελη Παπαθανασιου, τους βάζει σε όλο και περισσότερα dance floors ανά τον κόσμο, το τραγούδι ‘’Valley Of The Shadows’’ γίνεται το 1ο τους video clip και δίνει μια δυνατή γεύση της μουσικό-αισθητικής ιδιαιτερότητας τους , Οι Siva Six γίνονται μια από τις ελάχιστες ελληνικές μπάντες που αναγνωρίζονται στο εξωτερικό και δημιουργούν fan base.

Ακολούθουv συναυλίες σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία ,για πρώτη φορά μπαίνουν στο top ten των επίσημων γερμανικών ανεξάρτητων charts (DAC) όπου και παραμένουν για 3 εβδομάδες στο Νο 8

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα 3 albums τους έως τώρα συνεργάστηκαν με τον Έλληνα συνθέτη Χρήστο Αντώνιου (Septic Flesh/ Chaostar) για την δημιουργία των ορχηστρικών που πλαισίωσαν αρκετά από τα τραγούδια τους.

BAND 2

Τον Μάιο του 2013 κυκλοφορούν το ‘’Superstition Ep’’ από την Alfa Matrix, το ομώνυμο τραγούδι τους φέρνει πάλι στα dance floors με την πολύ καλή του παραγωγή και το δυναμικό του club hit χαρακτήρα και γίνεται το δημοφιλέστερο τραγούδι τους στο Spotify και Last Fm. Πάραυτα οι Siva Six γυρνάνε το 2ο video clip τους για το ατμοσφαιρικό mid tempo τραγούδι ‘’Nemesis” με πλάνα από την συναυλία τους στην Αθήνα, στο Fuzz Club, δίνοντας έτσι μια αίσθηση της εικόνας τους επί σκηνής και αρχίζουν μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα και παίζουν για 1 φορά στο μεγαλύτερο Goth/ Industrial φεστιβάλ της Γερμανίας. WGT.

Στην παρούσα περίοδο ετοιμάζουν το νέο τους 4ο album το οποίο αναμένεται εντός του 2015.

Οι Siva Six είναι οι ( Z –Vocals, Christian Cambas – keyboards),

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα κάτωθι link:

https://www.facebook.com/sivasix?fref=ts
http://www.sivasix.com/

VIDEOS