Συνεντευξη [Q&A] με τη Shakila Ιωαννα Μπρατη

Ποια ήταν η αφορμή – η έμπνευση για τη διοργάνωση του Athens Goddess Festival;

Ένα ταξίδι στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Glastonbury, πέρυσι το Χειμώνα, σε αναζήτηση της εγχώριας κοινότητας των ακόλουθων της Θεάς, με ενέπνευσε να μεταφέρω και στον τόπο μας την έννοια της επαφής με το Ιερό Θηλυκό. Άλλωστε η παράδοσή μας έχει τεράστιο πλούτο επαφής με τη θηλυκή πλευρά του Θεϊκού.

Ποια η σημασία του Athens Goddess Festival παγκοσμίως;

Τα Φεστιβαλ της Θεάς είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι παραδόσεις των περισσότερων χωρών έχουν στοιχεία δοξασίας του Θηλυκού. Στα πλαίσια αυτών των Φεστιβαλ, είναι κυρίαρχο το στοιχείο της αγάπης και της αλληλεγγύης, όπως και η αντιμετώπιση του θηλυκού στοιχείου ως κάτι το αποδεκτό σε κάθε ηλικία και μορφή του, κάτι που αποπνέει σεβασμό στη γυναίκα, από τη φυσική της μορφή ως την πιο ιερή της υπόσταση.

Ποια η σημασία της διοργάνωσης του Athens Goddess Festival στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει τεράστια παράδοση στη δοξασία της γυναίκας ως κάτι το ιερό. Από την αρχαιότητα, το πλήθος των θηλυκών θεοτήτων το αποδεικνύει. Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα έχει γίνει απαιτητικός και, σε πολλά σημεία, χάνει την ισορροπία του. Επίσης, σε καιρούς πίεσης, αυτό που επικρατεί ως γενικό αίσθημα, είναι αυτό του ανταγωνισμού και της επιβίωσης, ενώ το Ιερό Θηλυκό φέρνει μαζί του ένα αίσθημα ασφάλειας, αποδοχής και αρμονίας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ, αν γειωθεί στην καθημερινότητά μας, να βρούμε και πάλι τη χαρά της ζωής.

Τι δρώμενα – ομιλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Athens Goddess Festival;

Επίτιμος ομιλητής του Φεστιβαλ είναι η Sorita D’ Este, αρχιέρεια της Θεάς, η οποία θα αναφερθεί στη θεραπεία της ψυχής μέσα από την τελετουργία. Την πλαισιώνουν πλήθος ομιλητών – επιστήμονες υγείας, εναλλακτικοί θεραπευτές και καλλιτέχνες – οι οποίοι έρχονται να μοιραστούν τους τρόπους που έχουν ανακαλύψει, μέσα από την ενασχόλησή τους, για να έρθουμε σε επαφή με το θηλυκό στοιχείο, να το θεραπεύσουμε μέσα μας και να το αγκαλιάσουμε στον τρόπο ζωής μας, ώστε να γίνει καλύτερη.

Σε ποιους απευθύνεται το Athens Goddess Festival;

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη θηλυκή τους ενέργεια, να δουλέψουν επάνω στην εξισορρόπηση του θηλυκού με το αρσενικό, να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν ότι μόνο μέσα από την αποδοχή και τη συνύπαρξη μπορούμε να κερδίσουμε ένα μέλλον φωτεινό και παραγωγικό, δουλεύοντας συλλογικά και όχι ατομικά. Μόνον έτσι μπορούμε να αγκαλιάσουμε τη χαρά και τη δημιουργικότητα, τις πολυτιμότερες τροφές της ψυχής.

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε από την ελληνική κουλτούρα ως προς τη διοργάνωση του Φεστιβάλ;

Η φιλοσοφία του Ιερού Θηλυκού είναι κάτι σχετικά νέο για τα τωρινά κοινωνικά δεδομένα και συχνά αντιμετωπίζεται με δισταγμό. Πιστεύουμε όμως πως σταδιακά είναι κάτι που θα αγκαλιαστεί από το κοινό, καθώς θα αντιληφθούν πως η ομορφιά βρίσκεται μέσα σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό αποτελεί και το κέντρο της θηλυκής ενέργειας: η λέξη κλειδί είναι η αποδοχή. Αυτό προσδοκούμε να γίνει και σε ευρύτερο επίπεδο από ότι γίνεται τώρα.

Ως διοργανώτρια του Athens Goddess Festival, ποιο είναι το μήνυμά σας για τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να μεταδώσω είναι πως η δύναμη δεν έχει να κάνει με την επίθεση, όπως και η αποδοχή δεν έχει να κάνει με τη μαλθακότητα. Κατανοούμε και αποδεχόμαστε τις συνθήκες, όμως αυτό δε σημαίνει πως μένουμε αδρανείς. Η επανάσταση του καιρού μας, για εμένα, είναι το να προσπαθούμε να μένουμε δημιουργικοί και αληθινοί απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SHAKILA ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΡΑΤΗ

goddess

H Shakila Ιωάννα Μπράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την εκπαιδευτική της πορεία με καλλιτεχνικές σπουδές, όπως ο σχεδιασμός θεατρικού κουστουμιού, η μικρογλυπτική, η κατασκευή μαριονέτας και το χειροποίητο κόσμημα. Οι Καλές Τέχνες ήταν και παραμένουν πάντοτε το πάθος της, συνεχίζοντας να αποτελούν ακόμη εργαλείο για την αποτύπωση της έμπνευσής της, μέσα από τη φωτογραφία και την Τέχνη της κινησιοθεραπείας.

Το 1987 ξεκίνησε η έρευνα και ενασχόλησή της με την ενέργεια και τη δυναμική των κρυστάλλων, κάτι που την οδήγησε στην επαγγελματική σπουδή της Κρυσταλλοθεραπείας. Από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, ενώ έχει διδάξει από Κρυσταλλοθεραπεία στο κολλέγιο της NHS και σε διαφορετικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, διδάσκοντας την τέχνη της Θεραπευτικής Κρυσταλλοθεραπείας στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Είναι Master Teacher Reiki, Master Angelic Reiki και Munay Ki. Είναι κάτοχος πτυχίων στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Shiatsu, την Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφή, τον Ηλεκτροβελονισμός, τη Ρεφλεξολογία, την Αρωματοθεραπεία, το Spinework, το Light Bimmer, ενώ είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης. Έχει δίπλωμα SRT- Soul Response Therapy, Ηχομασάζ, και Βοτανοθεραπείας. Κατέχει εκπαίδευση Σαμανισμού από διάφορες κουλτούρες του κόσμου, Channeling, και έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές τεχνικές θεραπευτικής μασάζ.

Έχει διδάξει Θεατρικό Παιχνίδι σε ομάδες παιδιών προσφύγων από το Ιράκ και έχει φροντίσει ανήλικα παιδιά και εφήβους σε Θιβετιανό ορφανοτροφείο, μέσα από τη συμμετοχή της σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αγάπη της για τις διαφορετικές κουλτούρες και θεραπευτικές μεθόδους την οδήγησαν σε ταξίδια στην Ινδία, την Ταϋλάνδη, την Αίγυπτο και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξαπλώνει την αγάπη για την αντίστοιχη Ελληνική θεραπευτική παράδοση.

Το 2009 ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα, με την έκδοση του βιβλίου της «Κρύσταλλοι: Οι δάσκαλοι του φωτός», από τις εκδόσεις Κέδρος.

Αποτελεί σταθερό συνεργάτη και αρθρογράφο σε επιλεγμένες εναλλακτικές εκδόσεις, εφημερίδες και ηλεκτρονικά portals, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει οργανώσει και διδάσκει σε ομάδες αυτογνωσίας και είναι ιδρυτής της ομάδας Blossoming Goddess Circle, που διδάσκει την αυτογνωσία χρησιμοποιώντας γνώσεις από παραδόσεις όλου του κόσμου και αποτελεί κυρίαρχο οργανωτή Φεστιβάλ που ενώνουν εναλλακτικούς θεραπευτές, ομιλητές και ερευνητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS GODDESS FESTIVAL

logo athens

Η Θεά έρχεται στο ATHENS GODDESS FESTIVAL
1η Νοεμβρίου στο Hub Events

Η ομάδα αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης Blossoming Goddess και η Shakila Ιωάννα Μπράτη φέρνουν την Θεά στην Αθήνα!

Το διεθνές Athens Goddess Festival είναι γεγονός! Ένα Φεστιβάλ με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Ομορφιά, τη Φύση, τη Ζωή!

Το Athens Goddess Festival αποτελεί μια γιορτή μέσα από την οποία αναπτύσσεται η γνώση του εαυτού μας.

Μουσική, χορός, τραγούδι, workshops, διαγωνισμοί φωτογραφίας, δρώμενα με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης και εξέχουσες προσωπικότητες στο πάνελ των ομιλητών θα συμπληρώσουν το παζλ της διοργάνωσης του Athens Goddess Festival που θα διοργανωθεί 1η Νοεμβρίου στον Εκθεσιακό Χώρο του Hub Events από τις 09:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα).

Στόχος του Athens Goddess Festival είναι να εξελιχθεί σε ένα θεσμό μέσω του οποιου θα αναδειχθούν η ομορφιά και η Τέχνη και θα αποτελέσει έναν μικρό σπόρο για την ανάπτυξη του ανθρωπισμού, του εναλλακτικού τρόπου ζωής και του ιδεώδους «νους υγιης εν σώματι υγιή».

Ξεχωριστή προσκεκλημένη στο Athens Goddess Festival η Sorita d’ Este, ιδιοκτήτρια του εκδοτικού οίκου Avalonia Books της Αγγλίας και μεγάλη μελετητής και λάτρης της Ελληνικής φιλοσοφίας και πολιτισμού, και η Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Σκύλων-Οδηγών Τυφλών Ελλάδος, παρουσιάζοντας τους εκπαιδευμένους οδηγούς.

Όλες οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μεταφράζονται στην Νοηματική Γλώσσα ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν bazaar με πλήθος προιόντων.

Το Athens Goddess Festival θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο Halloween party!

Η Θεά επιστρέφει με τα απίστευτα δώρα της και είναι ο καιρός να ανοίξουμε τα χέρια μας και να την υποδεχτούμε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ATHENS GODDESS FESTIVAL

10:10 – 10:30 “ΙΕΡΟ ΘΗΛΥΚΟ: Η Θεϊκή Αρχή” Πομπική τελετουργική έναρξη φεστιβάλ στον πεζόδρομο, από την Ομάδα Τέχνης & Χορού ΑΤΡΑΠΟΣ.

ΠΡΩΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

10.30 – 11.00 Τελετή έναρξης με τη Sorita d’ Este.
11.00 – 11.45 Maya Moore Αδαμίδου, χοροθεραπεία μέσα από την αφρικανική κουλτούρα.
11.45 – 12.30 Jayne Claire “Θεραπευτικός Κύκλος για να βρείτε το σκοπό της ζωής σας”.
12.30 – 13.15 Mimo Rawan, “Τόνωση του θηλυκού γεννητικού συστήματος με βότανα”.
13.15 – 14.00 Γιώργος Ιωαννίδης, “Η Εκάτη των Πυρσών”.
14.00 – 14.45 Βασίλειος Πάγκαλος, “Η Ομορφιά ανά τους αιώνες”.
14.45 – 15.30 Φωτεινή Κακογιάννου, “Οι θηλυκές θεότητες των Ελευσινίων Μυστηρίων”.
15.30 – 16.15 Παύλος Σούλης, “Το σύστημα των 72 Αγγέλων”.
16.15 – 17.00 Λίλιαν Σίμου, “Όσιρις και Ίσιδα στην Αστρολογία”.
17:00 – 17.45 Χαρίτα Μήνη, “Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Αφροδίτης”.
17.45 – 19.45 Sorita d’Este, “Η θεραπεία μέσα από τη θρησκεία και την τελετουργία”.
19.45 – 20.30 Luthieros, μαζί με την Λυδία Βάκουλα, Αρχαιοελληνική Λύρα και Ορφικός Ύμνος της Φύσης.
20.30 – 21.00 “Η μύηση της Ίσιδας” Μουσική: ORYOM, Χορός Ιωάννα Πατσαβού και Amira Balkis. Τραγούδι Χριστίνα Μιχαλίτση σε ποίηση της Shakila Ιωάννας Μπράτη.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
11:00 – 11:30 Shakila Ιωάννα Μπράτη, παρουσίαση του νέου βιβλίου της «Κρυσταλλικός Βελονισμός» σε συνδυασμό με κρυσταλλικά κύμβαλα και γκονγκ, υπογραφή αντιτύπων από τη συγγραφέα – συμμετέχει ο Μιχαήλ Αννίνος, καλλιτέχνης της εικονογράφησης του βιβλίου.
11:30 – 12:00 Ειρήνη Δελημήτρου – Ανθοελιξήρια “Το Νερό της νέας Γής”.
12:00 – 12:30 Tina Myntz Zymaraki Shakti Sadhana: Yoga για την αφύπνιση και τη θρέψη του Ιερού Θηλυκού.
12.30 – 13.00 Shakila Ιωάννα Μπράτη – “Συνάντηση με τη μήτρα”, βιωματικό εργαστήριο.
13:00 – 13:30 Ανδριάνα Γεροντή, Ομιλία της ψυχολόγου του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ – “Έχω ανάγκη να σου πω, όσα δεν πρόλαβα”.
13:30 – 14:00 Μαριάμ Πρόκου – “Εναρμόνιση θηλυκότητας στον ανατολίτικο χορό”.
14.00 – 15.00 Oμάδα Luthieros, εκμάθηση Αρχαιοελληνικής λύρας.
15:00 – 15:30 Παναγιώτης Ελευθεράκης, Συμβουλές Feng Shui.
15.30 – 16.00 Βασιλική Γκίκα, “Η δύναμη της ανθοθεραπείας”.
16.00 – 16.30 Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του συλλόγου Σκύλων – Οδηγών Τυφλών Ελλάδος.
16:30 – 17:00 Ananda Ichashakti – Ταντρα – “Αρχαία μυστικά της Shakti, του αιώνιου Θηλυκού”.
17:00 – 17:30 Μαρία Καλαϊτζή – “Άδραξε τη δεύτερη ευκαιρία!”.
17:30 – 18:00 Έλλη Τσουκνάκη, σεμινάριο αρχαίας ελληνικής μάλαξης.
18:00 – 18:30 Χρήστος Άρχος – “Ανακαλύπτοντας τη Θεά στον αστρολογικό χάρτη”.
18:30 – 19:00 Πάνος Αναστασάκης – GDV Bio-well – “Η επαναστατική τεχνολογία της μέτρησης του ενεργειακού πεδίου του ανθρώπου”.
19:00 – 19:30 Σοφία Φωτεινού – “Ο κύκλος των μαμάδων : ο άνθρωπος ως μητέρα του φωτός μέσα στον άλλον και στον κόσμο”.
19:30 – 20:00 Μαρία Τελίδου – “Η γυναίκα θεραπεύτρια μέσα από την οπτική της Μεθόδου Θήτα”.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
(Σε περίπτωση κακοκαιρίας, κάποια από τα EVENTS του πεζοδρομίου θα μεταφερθούν στο εσωτερικό του HUB EVENTS και κάποια θα ακυρωθούν αναγκαστικά)

10:10 – 10:20 “ΙΕΡΟ ΘΗΛΥΚΟ: Η Θεϊκή Αρχή” Πομπική τελετουργική έναρξη φεστιβάλ στον πεζόδρομο, από την Ομάδα Τέχνης & Χορού ΑΤΡΑΠΟΣ.
11:00 – 12:00 Πένυ Λεβέντου – Γνωριμία με την Pranayama – Τεχνικές αναπνοής για διαχείριση του stress και καλύτερη ποιότητα ζωής.
11:00 – 12:00 Ιωάννα Μαργαρώνη – “Διαλογισμός εν κινήσει”.
12.00 – 13.00 Ίριδα Μπαγλανέα – παραδοσιακή ελληνική μουσική.
13.00 – 14.00 Η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batuca μας παρασύρει στο ρυθμό της.
14.00 – 15.00 Maya Moore Αδαμίδου, «Η έκφραση μέσα από την κίνηση».
15.00 – 16.00 Έφη Ξανθοπούλου – Caroie Meier – “Χορός και φωνή σε ρυθμικούς κύκλους”.
16:00 – 17:00 Πένυ Λέβεντου: Γνωριμία με την Pranayama – Τεχνικές αναπνοής για διαχείριση του stress και καλύτερη ποιότητα ζωής.
17.00 – 18.00 Η Amira Balkis με την ομάδα της θα μας μυήσει στη μαγεία της θηλυκής κίνησης, βασισμένη στους αρχαίους γοφικούς χορούς.
18:00 – 19:00 Atena Daiko – ιαπωνικά τύμπανα Taiko.

***Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στα workshop Yoga, θα χρειαστούν μαζί τους στρώμα Yoga.

Επίσημες ιστοσελίδες Φεστιβάλ:

Κεντρική σελίδα | Facebook | Twitter | Instagram