Συνεντευξη [Q&A] με τον Ανδρονικο

Σε καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι;

Η ενασχόληση μου με το τραγούδι ξεκίνησε σχετικά νωρίς, γύρω στα 10 μου χρόνια. Τότε φυσικά το έβλεπα εντελώς ανέμελα, αν και για κάποιο λόγο έλεγα ότι ήθελα να το ακολουθήσω επαγγελματικά. Με την παρότρυνση κάποιας φίλης, είχα ξεκινήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και κιθάρας. Η κιθάρα “δεν άντεξε” στο χρόνο και σταμάτησα, συνέχισα όμως με το τραγούδι και αργότερα με το πιάνο. Στην πορεία αγάπησα το Μουσικό θέατρο και δεν άργησα να το επιλέξω και στις σπουδές μου αργότερα

Ποια ήταν η αφορμή να τραγουδήσεις και ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που είπες επί σκηνής;

Δεν νομίζω να χρειάστηκα ιδιαίτερη παρότρυνση για να ξεκινήσω να τραγουδάω στην παιδική μου ηλικία. Μεγαλώνοντας είχα πειστεί από φίλους ότι αν ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με το τραγούδι, θα έπρεπε να πάω σε κάποιο ωδείο. Τότε έλαβα σημαντική βοήθεια απο τους δασκάλους μου, την Τσβέτα Χριστοφόρου και τον Σπύρο Σπύρου, τόσο σε μαθήματα φωνητικής ορθοφωνίας όσο μέσα απο την συμμετοχή μου σε μαθητικές παραστάσεις. Το πρώτο μου τραγούδι στην σκηνή ήταν μια λυρική μπαλάντα του Μάριου Φραγκούλη, το “Vincero Perdero”, σε μαθητική παράσταση το 2003!

Ποιος είναι ο Ανδρόνικος; Θέλεις να μας πεις κάποια πράγματα για σένα;

Κατάγομαι απο την Λάρνακα της Κύπρου και τα τελευταία 7 χρόνια ζω στην Αθήνα, όπου ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι. Από τα δεκαπέντε μου παρακολουθώ μαθήματα κλασικού τραγουδιού στην Τσβέτα Χριστοφόρου. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στο Westminster University στο Λονδίνο ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα μουσικού και κλασικού θεάτρου στο Central School of Speech and Drama του Λονδίνου. Στην ίδια σχολή σπούδασα αργότερα υποκριτική (Κλασικό θέατρο). Στη σκηνή, έχω εμφανιστεί μαζί με τους: Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο και Κώστα Χατζή με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ και δισκογραφικά στον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Προσεχώς» που κυκλοφόρησε το 2011. Από το 2012 συνεργάζομαι κυρίως με τον Αντώνη Μιτζέλο σε παραστάσεις τόσο στην Κυπρο όσο και στην Ελλάδα.

Ερώτηση που ίσως θα αντιμετωπίσεις συχνά: Πώς και δεν έλαβες μέρος σε κάποια απο τα talent shows που κατά καιρούς προβάλλονται;

Σίγουρα τα talent shows δίνουν μια ώθηση στα νέα παιδιά να ξεκινήσουν επαγγελματικά με το τραγούδι και την δισκογραφία και αποτελούν έναν απο τους δημοφιλέστερους τρόπους στις μέρες μας.
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν έτυχε να πάω σε κάποιο απ’ αυτά, είτε στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι μέσα απο κάποιες συνεργασίες μου στην Κύπρο, προέκυψαν αργότερα και κάποιες δισκογραφικές δουλειές. Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνθέτη και παραγωγό Σταύρο Σιδερά και τον μαέστρο Γιώργο Παγιάτη που με βοήθησαν στο ξεκίνημα μου το 2009 στην Κύπρο, σε συναυλία με τον μεγάλο συνθέτη κ. Γιάννη Σπανό.

MMFC0321

Ποια είναι η συνεργασία που μέχρι τώρα σε έχει συγκινήσει περισσότερο;

Θεωρώ ότι το ξεκίνημα σε αυτή την δουλειά, όπως και σε κάθε δουλειά μένει πάντα χαραγμένο στην μνήμη μας. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Γιάννη Σπανό στην πατρίδα μου και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Επίσης τεράστιας σημασίας για μένα αποτελούν οι παραστάσεις που δώσαμε με τον έπισης μεγάλο συνθέτη κύριο Γιώργο Χατζηνάσιο απο το 2011 μέχρι και το 2013, με τον οποίο συνεργαστήκαμε και δισκογραφικά στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά το 2011.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες τρία τραγούδια σε digital μορφή σε μουσική του Αντώνη Μιτζέλου. Θα μας πεις λίγα λόγια γι΄αυτο;

Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα να συνεργαστώ με έναν απο τους σπουδαιότερους σύγχρονους συνθέτες, τον Αντώνη Μιτζέλο. Η γνωριμία μας έγινε απο την κοινή μας φίλη και συνάδελφο Σαλίνα, όταν πραγματοποιήσαμε μια κοινή μουσική παράσταση με τίτλο “Κιθαρωδία” στο “Μεσαιωνικό κάστρο Λάρνακας”, στην Κύπρο το 2013. Αργότερα, συνεργαστήκαμε και δισκογραφικά, και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα κάνοντας αρκετές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν 3 τραγούδια σε διανομή της εταιρείας ΜΛΚ, (“Χάνομαι”,”Μίλα” και “Δεύτερη ζωή”). Τη μουσική υπογράφει ο Αντώνης Μιτζέλος και στίχους ο Κυριάκος Ντούμος, η Μαρία Παπαδάκη και η Λίνα Δημοπούλου αντίστοιχα. Ακολουθεί σύντομα μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά απο διάφορους συνθέτες και στιχουργούς που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2016.

Το «Χάνομαι» είναι ένα τραγούδι που είχε ερμηνεύσει ο Πέτρος Γαϊτάνος στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το φοβήθηκες ερμηνευτικά;

Γενικά οι επανεκτελέσεις με ενδιαφέρουν ως άποψη όταν είναι καλοφτιαγμένες και πάντα με σεβασμό ως προς την πρωτότυπη εκτέλεση. Όταν ήρθε η δική μου σειρά να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε ένα τέτοιο εγχείρημα, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Σαφώς και η ερμηνεία του κύριου Γαιτάνου με γοήτευσε, μιας και έτσι αγάπησα το τραγούδι του Αντώνη Μιτζέλου και του Κυριάκου Ντούμου. Τότε αποφάσισαμε να το φέρουμε στα μέτρα μου και να το “δοκιμάσουμε”. Ελπίζω να αγαπηθεί απο τον κόσμο όσο το αγαπήσαμε εμείς!

Ποιους καλλιτέχνες θεωρείς ερμηνευτικά σαν πρότυπά σου;

Όντας στο ξεκίνημα μου έχω πολλά πρότυπα στο τραγούδι σε διαφορετικά είδη μουσικής. Λόγω της ενασχόλησης μου με το κλασικό τραγούδι και το μουσικό θέατρο γνώρισα σε νεαρή ηλικία την μουσική του Μάριου Φραγκούλη τον οποίο και θαυμάζω. Επίσης οι μεγάλοι τραγουδιστές που διέπρεψαν τα χρόνια της “μπουάτ” και του νέου κύματος με σαγηνεύουν. Τα τραγούδια του Γιάννη Πουλούπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Νταλάρα. Η ελληνική jazz του μανώλη Χιώτη και φυσικά ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκις και ο Σταύρος Ξαρχάκος. Από την ξένη μουσική έχω jazz και soul ακούσματα. Αγαπώ την μουσική των Stevie Wonder, Aretha Franklin, Donny Hathaway, Nina Simone κλπ.

Ποιους καλλιτέχνες θεωρείς ερμηνευτικά σαν πρότυπά σου;

Για αυτό το θέμα θα μπορούσα να κάνω πτυχιακή! Αλλά θα αντισταθώ στον πειρασμό και θα δώσω μια πιο σύντομη απάντησή μου. Ένα από τα μεγαλύτερα μου πρότυπα στην ερμηνεία είναι η Amanda Palmer. Σαν και εμένα, είναι τραγουδοποιός και αυτή με ενέπνευσε να αγοράσω γιουκαλίλι. Αυτό που μου αρέσει ιδιαιτέρως σε αυτήν την καλλιτέχνη είναι η πολύ δυνατή σχέση φιλίας που έχει με το κοινό της.

Τι ετοιμάζεις για το άμεσο μέλλον;

Στα άμεσα σχέδιά μου είναι κάποιες εμφανίσεις με τον Αντώνη Μιτζέλο στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε με την Λεμεσό και πιθανόν να συνεχίσουμε με Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και με τον Βόλο όπου ελπίζω να εμφανιστώ πολύ σύντομα. Επίσης μέχρι τα τέλη του 2016 θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά από την εταιρεία μου, την ΜΛΚ.

Ποια είναι η “αμαρτία” στην οποία δεν μπορείς να αντισταθείς;

Δεν έχω κάποια “σοβαρή” θεωρώ αδυναμία ή εξάρτηση. Αν όμως πρέπει να “ομολογήσω” κάποια τότε πρέπει να πω τον καφέ σε όλες του τις μορφές, απο ελληνικό μέχρι διπλό espresso. Στην αρχή είχα ως δικαιολογία ότι με βοηθάει στο ξενύχτι λόγω δουλειάς, τελικά μου έγινε συνήθεια και δεν λέω να την ελαττώσω!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ DIGITAL ALBUM “ΧΑΝΟΜΑΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ MLK

Με την εξαιρετική διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού «Χάνομαι» σε μουσική του Αντώνη Μιτζέλου και στίχους του Κυριάκου Ντούμου μας συστήνεται ο Ανδρόνικος.

Ο Ανδρόνικος είναι ένας νέος καλλιτέχνης από την Κύπρο – που για μια ακόμα φορά μας εκπλήσσει με έναν ακόμα ταλαντούχο τραγουδιστή. Από πολύ μικρός ασχολείται με το κλασικό τραγούδι, με το οποίο ασχολήθηκε και στις σπουδές του, τόσο στο Μουσικό όσο και στο Κλασικό Θέατρο στο Central School of Speech and Drama, στο Λονδίνο.

Το πρώτο του digital album κυκλοφορεί από την MLK και περιλαμβάνει τρία τραγούδια σε μουσική του Αντώνη Μιτζέλου και στίχους των Κυριάκου Ντούμου, Λίνας Δημοπούλου και Μαρίας Παπαδάκη.

Το «Χάνομαι» έχει ήδη κερδίσει τη συμπάθεια ραδιοφωνικών παραγωγών, ενώ σύντομα θα ανακαλύψετε και τα δυο ακόμα τραγούδια του, τη μπαλάντα «Δεύτερη Ζωή» και το μελωδικό «Μίλα».

Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες (Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Σταύρος Σιδεράς κ.α.) ενώ έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Αρχιτεκτονική, Gazoo) και σε μουσικές παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα της Κύπρου (όπως στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Λευκωσίας κλπ).

Αυτόν τον καιρό ο Ανδρόνικος συμμετέχει στις ζωντανές εμφανίσεις του Αντώνη Μιτζέλου σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ

MMFC0294

Ο Ανδρόνικος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 22 Μαΐου του 1985. Από μικρός έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και το θέατρο. Ως μαθητής είχε κύριο ρόλο σε διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις του σχολείου. Απο την ηλικία των δεκαπέντε χρόνων παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού στην Τσβέτα Χριστοφόρου.

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Westminster University στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα μουσικού και κλασικού θεάτρου στο Central School of Speech and Drama του Λονδίνου. Στην ίδια σχολή σπούδασε αργότερα υποκριτική (Κλασικό θέατρο).

Από το φθινόπωρο του 2009 βρίσκεται στην Αθήνα και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Στη σκηνή, ο Ανδρόνικος εμφανίστηκε μαζί με τούς, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο και Κώστα Χατζή με τους οποίους συνεργάστηκε και δισκογραφικά στον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Προσεχώς» (2011).

Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Σταύρος Σιδεράς και την ενορχήστρωση ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Ακολούθησαν εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές «Αρχιτεκτονική» και «Gazoo» στην Αθήνα κάτω από τη μουσική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχε στην παράσταση «Χατζηνάσιος-Σιδεράς σε δυο πιάνα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.

Στο θέατρο έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση «Απατεώνες» της Βαλεντίνας Σοφοκλέους.

Από τον Οκτώβριο του 2012 λαμβάνει μέρος στην επιθεώρηση του Γιάγκου Μικελλίδη και της Βαλεντίνας Σοφοκλέους «Ψυχή τε και στόματι» ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις με τον Δάκη στο «Sawa» στην Λάρνακα.

Τον Ιούλιο του 2013 λαμβάνει μέρος στην μουσική παράσταση “Κιθαρωδία” του Αντώνη Μιτζέλου στο ”Μεσαιωνικό Κάστρο” Λάρνακας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 κυκλοφορεί το πρώτο single από τo νέο του album, με τίτλο «Μόνος Μαζί Μου» σε μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Τη σκηνοθεσία του clip υπογράφει ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος.

Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφορεί το δεύτερο single, με τίτλο «Δεν πειράζει» σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους Σαλίνας, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναυλίες/παραστάσεις με τον Αντώνη Μιτζέλο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Facebook fan page | YouTube