Συνεντευξη [Q&A] με τους Dub Riots

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! 8 Οκτωβρίου, ο κόσμος θα σας δει στο Fuzz. Έχετε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό (σε σχέση με το σετ που παίζετε στις εμφανίσεις σας) ειδικά για εκείνη τη μέρα;

Γεια χαρά! Ναι, θα παίξουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα live κάποια από τα καινούρια ακυκλοφόρητα δικά μας κομμάτια, παρέα με το νέο μας φίλο, ένα χειροποίητο custom dub siren με echo που έφτιαξε ένας φίλος μας!

Από το όνομά σας, εγώ ως μη μυημένος ακροατής, υποψιάστηκα ότι η μουσική σας έχει επιρροές από Jamaica και Reggae. Σας έψαξα στο Soundcloud και διαπίστωσα ότι δεν έπεσα πολύ έξω (μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που άκουσα). Πώς εσείς προσδιορίζετε το μουσικό είδος που παίζετε;

Η μουσική που γράφουμε χαρακτηρίζεται κυρίως ως Steppa Dub, σαν djs, όμως, παίζουμε κομμάτια από όλο το φάσμα της Reggae-Dub σε συνδυασμό με πιο Bass και Dubstep στοιχεία.

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Πώς καταλήξατε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο είδος; Μελλοντικά σχέδια;

Οι επιρροές μας είναι κυρίως η Αγγλική και η Γαλλική Dub σκηνή και καλλιτέχνες. Ερχόμενοι από διαφορετικά ακούσματα ως εικοσάρηδες, κυρίως HipHop για τον Κωνσταντίνο και Jungle-Drum&Bass για τον Γαβριήλ, αρχίσαμε να γράφουμε μαζί το 2008 και μέσα στα χρόνια καταλήξαμε στη χορευτική Dub, βλέποντας και ακούγοντας τον κόσμο στα Parties. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να στείλουμε demo σε δισκογραφικές και να δούμε πώς μπορούν οι μουσικές μας να ταξιδέψουν όσο πιο πολύ γίνεται.

Υπάρχει κοινό στη χώρα που μπορεί να υποστηρίξει ηθικά και οικονομικά μουσικούς σαν εσάς; Είναι η μουσική στοιχείο βιοπορισμού, και αν όχι, αυτό πώς προκύπτει; Όλο το κλίμα που υπάρχει στη χώρα, σας έχει βάλει σε σκέψεις να φύγετε στο εξωτερικό σε ένα πιο «φιλόξενο» περιβάλλον, εργασιακά και μουσικά για εσάς, ή στο χειρότερο σενάριο να εγκαταλείψετε την ενασχόλησή σας με τη μουσική;

Ηθικά σε στηρίζουν οι φίλοι και η οικογένεια με ό,τι κι αν ασχοληθείς! Μεγάλο κοινό στην Ελλάδα δεν υπάρχει, και αυτό που υπάρχει δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρευρεθεί σε όσες συναυλίες θέλει. Είναι τρομερά δύσκολο να πεις ότι ζεις από τις εμφανίσεις εδώ, και αυτοί που το κάνουν (ο Γαβριήλ από εμάς είναι ένας από αυτούς), το καταφέρνουν με επιμονή, υπομονή και συνεχείς εκπτώσεις σε διάφορα πράγματα, όπως η πληρωμή, η ασφάλιση, οι ανεπαρκείς χώροι, τα μέτρια ηχοσυστήματα και μηχανήματα κ.τλ. Σκέψεις για φυγή έχουν περάσει από όλους της γενιάς μας, όμως προτιμάμε να ζούμε στην έδρα μας προσφέροντας εδώ ό,τι καλύτερο μπορούμε, και να πηγαίνουμε έξω όταν μας καλούν (Βέλγιο – Κύπρο κτλ). Η ενασχόλησή μας με την μουσική δε θα σταματήσει ποτέ!

Στο Soundcloud είδα ότι είστε μέλη του Reggaewise. Πώς ακριβώς προσδιορίζεται αυτή η κολεκτίβα και ποια η επίδραση – συνεισφορά σας σ’ αυτήν;

Το Reggaewise είναι μέρος του Urban Danja Crew, και ασχολείται με διοργάνωση Parties στην Αθήνα κυρίως, καθώς και με το μοίρασμα μουσικής για ελεύθερο κατέβασμα. Από τις βραδιές μας έχει περάσει σχεδόν όλη η Dub σκηνή της χώρας, και έχουμε την τιμή να έχουμε διανείμει κομμάτια από Fleck, Digital Monk, Blue Hill, Big Shine κ.ά.

Έχετε παίξει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Πού είχατε την πιο θερμή υποστήριξη από το κοινό σας και πώς το εξηγείτε αυτό;

Εκτός από τις μεγάλες οργανώσεις (Legalize – Reggae Vibes), τα μικρά parties στην επαρχία είναι συνήθως αυτά που αισθάνεσαι “ζεστά”, κι αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η επαφή είναι άμεση, δε βρίσκεσαι σε κάποιο stage μακριά από το κοινό, και το ότι ο κόσμος στις μικρές πόλεις δεν έχει τις επιλογές που θα ήθελε, έτσι περιμένει πώς και πώς να σε ακούσει.

Πώς τα πάτε με τα social media; Είναι ένα εργαλείο για σας ή και κάτι παραπάνω; Πώς ενθαρρύνετε το κοινό σας να μην ζει στην ψηφιακή πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος που ασχολείται με τη μουσική και δε χρησιμοποιεί τα social media ως εργαλείο για την προώθηση της δουλειάς του. Το κάτι παραπάνω ή λιγότερο δεν έχει να κάνει με τη μουσική αλλά με την ζωή του καθένα, από ‘κεί και πέρα, μόνο και μόνο που μέσω των social media φέρνουμε κόσμο στα parties και χορεύει μέχρι το ξημέρωμα, είναι κέρδος!

DUB RIOTS links:

http://soundcloud.com/dub-riots
https://www.facebook.com/DubRiots
http://www.youtube.com/urbandanja
http://www.last.fm/music/Dub+Riots
http://www.myspace.com/dubriots

Dub Riots tracks on youtube:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5C4jxJL8Ha_WpAR3n9Kc_sUbtgEH_vg9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

enter-events-5-years-anniversary-fb-cover

Enter Events Proudly Celebrates:

5 years Anniversary

”As We Enter, come now we take you on the biggest adventure”

A blasting Celebration with An All Star Line Up

Fleck | Blend Mishkin | Dj Booker | Ψ | Rsn | Wag |
Skg’s Dub Alliance | Bass Delight | Billa Qause | Insom |
Dub Riots | Harris | MCD | Balkan Riddims | Mononome |
Stiko | Timewarp | Kill Emil | Fundracar | BNC | Blast’Em Bop | Dj Snatch

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

FUZZ Club
[Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα]

Η Enter Events συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια δράσης και στη πορεία αυτή έκανε πολλούς και καλούς φίλους αλλά και συναυλίες και μουσικά δρώμενα με καπνογόνα, ευτυχώς όχι δακρυγόνα, απεργίες, συνεργασίες, διαφωνίες, βροχές κι επιτυχίες. Μεγαλώνει μάλλον σωστά γιατί συνεχίζει να ονειρεύεται, γιατί είδε και έμαθε πολλά αλλά κατάλαβε ότι έχει πολλά περισσότερα να μάθει ακόμα.

Ετοιμάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο FUZZ club για το κοινό της μια ξεχωριστή γιορτή γεμάτη χορό και ενέργεια, που θα μείνει αξέχαστη με καλεσμένους 22 καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Σκοπός μια ξέφρενη βραδιά με δόσεις από το μαγικό της σύμπαν και για τη περίσταση η Enter Events φέρνει ένα από τα καλύτερα εγχώρια line up σε dj Sets από τις 20.00 μέχρι τις 04:20.

all-star-line-up-photo

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν ανακοινώνουμε ότι κοντά μας θα βρίσκονται ο κορυφαίος, ίσως, Έλληνας Reggae παραγωγός Blend Mishkin, ο Fleck που μοιράζει τα μουσικά του φώτα στη γειτονική Ρώμη αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, o Billa Qause ιδρυτικό μέλος των Pad Trio με τους hip hop ρυθμούς του, ο Stiko και ο Wag που πρόσφατα εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά πριν το show του Panda Dub, το ιστορικό μέλος της dubstep σκηνης Dj Booker, ο Insom με την ανεβαστική και ρυθμική drum & bass του, οι πάντα δυναμικοί Θεσσαλονικείς Skg’s Dub Alliance, o Rsn που εχει επιλεχθεί ως Dj απο τους Belleruche, οι Dub Riots για να μας δώσουν τη δική τους, ξεχωριστή δόση από reggae και dub, ο Bass Delight απο την Πάτρα για πολλές ευχάριστες καταστάσεις γεμάτες μπάσο.

Με την παρουσία τους, θα μας τιμήσουν επίσης, η ζωντανή ιστορία της drum and bass Harris, o νεαρός κι ανερχόμενος beatmaker από τη Θεσσαλονίκη Μononome, o Mcd ιδρυτικό μέλος και πρώτος Dj των Active Member, o Timewarp Music που θα μας ταξιδέψει στα Nu-Funk, Dub, Breaks and Freestyle paths ηχοτοπία του, οι Balkan Riddims που παντρεύουν ιδανικά τους ήχους των κρουστών της Καραϊβικής με τους μονόχορδους ήχους των φυλών της Αφρικής, τους ήχους των Βαλκανίων και του διαστήματος, οι Fundracar για να μας παρασύρουν στο δικό τους ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” και διεστραμμένης εκστατικότητας, καθώς και η πιο χαρακτηριστική φιγούρα της ελληνικής beatmaking κοινότητας, ο Kill Emil.

Θα απολαύσουμε την ιδιαίτερη φωνή του BNC με hip hop, raw funk, και disco reggae ήχους, μαγειρεμένους με τροπικούς ρυθμούς, τον διοργανωτή του Secret Sound Festival Blast’Em Bop για να προσφέρει το απαραίτητο Freestyle mode και τον Dj Snatch με τις γνωστές «for your Mind, your Body and your Soul» μουσικές του κι όπως πάντα χωρίς κανένα περιορισμό σε είδη, γλώσσες και συντεταγμένες. Τέλος, δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η μοναδική κι ανεπανάληπτη μουσική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ψ.

Ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο πάρτυ γενεθλίων γεμάτο ανεβαστικές καταστάσεις και χορό μέχρι τελικής πτώσεως.

Hyperlinks

Facebook Event Page: https://web.facebook.com/events/607650379417511/

Official Promo Trailer:

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων:

Προπώληση: 10€ | Ταμείο: 12

Σημεία Προπώλησης:

ETickets: Αποκλειστικά από το Viva.gr στο παρακάτω Link: https://www.viva.gr/tickets/music/fuzz-club/as-we-enter-anniversary/

 και Τηλεφωνικά στο: 11876

& Σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Ιανός και Media Markt.