Το Χρηματιστήριο της Τέχνης | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λεξεις’ (17/03/2018)


Βίβιαν Μητροπούλου και Σοφία Παπαδοπούλου, δύο υπέροχες κυρίες, με οικοδεσπότη τον Χρήστο Φρούσιο, μας ξεναγούν μέσα από την Τέχνη και τον ρόλο της για τον άνθρωπο και μας σκιαγραφούν τη δίψα τους για επενδύσεις, μέσω της απόκτησης κάθε είδους έργων Τέχνης.

Σοφία Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) και φοίτησε για 1 εξάμηνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Στο πλαίσιο των σπουδών της, παρακολούθησε τα εργαστήρια Ζωγραφικής, Σκηνογραφίας, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού και Γλυπτικής.

Ανήκει στο νέο αίμα της εικαστικής σκηνής της χώρας μας και είναι ένας άνθρωπος με έντονες ανησυχίες και ενεργητικότητα, που όχι μόνο παρακολουθεί, αλλά και συμμετέχει στο εικαστικό γίγνεσθαι με επιμονή και συνέπεια, αλλά και με πνεύμα συναδελφικότητας που ξεχωρίζει. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι Συντονίστρια Εικαστικών Εκθέσεων (Exhibitions Art Coordinator) στο Trii Art Hub της Αθήνας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στον χώρο των Γραφικών Τεχνών.

Βίβιαν Μητροπούλου

Επαγγελματίας της Χρηματιστηριακής αγοράς, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος σύμβουλος για την ανάπτυξη υποδομών για επενδύσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Για 20 χρόνια υπήρξε Διευθυντικό Στέλεχος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης, συντονίζοντας ή συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα έργα του Ομίλου και τις κυριότερες επαφές με Ευρωπαϊκούς φορείς και Χρηματιστήρια.

Δραστηριοποιήθηκε στους τομείς Εργασιών, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, αναλαμβάνοντας και ολοκληρώνοντας με επιτυχία έργα κρίσιμα για το Χρηματιστήριο και την Ελληνική Κεφαλαιαγορά, όπως την απλοποίηση των μετοχών και τη δημιουργία της πλατφόρμας διακανονισμού συναλλαγών, τη χρήση του Ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών Target2 για τον διακανονισμό των συναλλαγών στο ΧΑ, τη λειτουργική σύνδεση με τα συστήματα τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος, τη διασύνδεση του ΧΑ με 23 Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές, τη χρηματοδότηση τον ΟΟΣΑ έργου για Δίκτυο Χρηματιστηρίων στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Μεσογείου και άλλα.

Υποστήριξε τις επαφές της Διοίκησης και εκπροσώπησε τον όμιλο του Χρηματιστήριου Αθηνών στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Αποθετηρίων (στην οποία διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της για περισσότερο από 7 έτη), αξιολογικούς οίκους, Χρηματιστήρια, Αποθετήρια και λοιπούς διεθνείς χρηματοοικονομικούς φορείς.

Κατέχει ΜΒΑ με κατεύθυνση τον στρατηγικό σχεδιασμό Στρατηγική από το Nottingham Trent Univercity και BSc με κατεύθυνση τα πληροφοριακά συστήματα υπολογιστών.

Εκτός από αθεράπευτα φιλότεχνος, είναι και φίλαθλος με ιδιαίτερη αδυναμία στα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα στη χώρα μας, όπως η ποδηλασία, όπου υπήρξε Πρόεδρος ποδηλατικού σωματείου και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.