Η Λινα Ροδοπουλου στο studio – Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Μελωδιες με χρωμα’ (16/12/2018)

Η ταλαντούχα Λίνα Ροδοπούλου βρέθηκε στο στούντιο, παρέα με τον Βασίλη και, με αφορμή την νέα δισκογραφική δουλειά της, μας χάρισαν ένα απολαυστικό δίωρο, σε μια συνέντευξη πολύ ξεχωριστή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Τοπογράφος Μηχανικός σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και Δίπλωμα Μονωδίας) καθώς και χορό, με δίπλωμα των τριών αστεριών στη jazz.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας και Μαρκοπούλου, έως και σήμερα, όπου είναι βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και ως υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017.

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Ιανός, Caminitto, Piedra, Altamira music restaurant, Μακάρι, Δίπλα στο Ποτάμι, Ciocondart, Cabaret Voltaire κ.α.) με ποικίλο διεθνές (jazz, ethnic, musical κ.α.), καθώς και Ελληνικό ρεπερτόριο (συνθέτες από την αρχή του 20ου αιώνα και μεταγενέστερους όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α.)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ «NOUVELLE PASSION»

«Nouvelle Passion» – Η μαγεία του γαλλικού τραγουδιού «κλεισμένη» σ΄ ένα δίσκο.

Το άλμπουμ «Nouvelle Passion» έρχεται να μας συστήσει την νέα τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου. Αποτελεί την πρώτη δισκογραφική της δουλειά στην οποία ερμηνεύει μοναδικά δέκα αγαπημένα γαλλικά τραγούδια.

Εμπνευστής αυτής της ιδιαίτερης μουσικής πρότασης είναι ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης που έχει αναλάβει τις διασκευές, την εκτέλεση των κομματιών, καθώς και την επιμέλεια του δίσκου.

Μέσα από τη φωνή της Λίνας Ροδοπούλου και τα κιθαριστικά ηχοχρώματα του Παναγιώτη Μάργαρη, ανακαλύπτουμε νέες πτυχές τραγουδιών όπως το «Youkali», το «Je ne veux pas travailler», το «Dans le porte d’ Amsterdam» και ταξιδεύουμε νοερά στη Γαλλία ακολουθώντας τους μουσικούς δρόμους που οι δύο καλλιτέχνες έπλασαν για εμάς.

«Nouvelle Passion», λοιπόν, το νέο cd της Λίνας Ροδοπούλου.

Λίγες σκέψεις της Λίνας:

Η αγάπη μου για το γαλλικό τραγούδι μετράει αρκετά χρόνια πίσω, από την εποχή των σπουδών μου στη μουσική… όταν αναζητούσα νέους ορίζοντες… Η αγάπη μου για τη γαλλική γλώσσα πηγαίνει ακόμη πιο παλιά, ίσως στην πρώτη μου επαφή με αυτήν, όταν ήμουν ακόμη παιδί… Έτσι λοιπόν, με τρόπο για εμένα φυσικό, το γαλλικό ρεπερτόριο είχε πάντα εξέχουσα θέση στις εμφανίσεις μου και πάντοτε κέρδιζε τις εντυπώσεις των ακροατών ως ένα είδος που μου ταιριάζει και με αντιπροσωπεύει…

Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη υπήρξε καταλυτική στο χρονικό αυτό σημείο της μουσικής μου πορείας. Γνωρίζοντας με σαν ερμηνεύτρια, αντιλήφθηκε πολύ σύντομα όλα τα παραπάνω και έδωσε πνοή στην υπέροχη ετούτη ιδέα που κρατάτε τώρα στα χέρια σας…Μια δισκογραφική συνεργασία, με αγαπημένα τραγούδια και των δύο, υπό τον αισθαντικό ήχο που αποπνέουν οι κιθάρες και η μουσικότητα του.

Νιώθω λοιπόν διπλά τυχερή, τόσο γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω έναν προσωπικό δίσκο με μία σπουδαία σφραγίδα και μουσική ποιότητα, όσο γιατί κατάφερα μέσα από αυτόν να εκφραστώ όπως πραγματικά νιώθω και να είμαι ο εαυτός μου, ερμηνεύοντας αυτά τα υπέροχα και προσεκτικά επιλεγμένα τα τραγούδια με την ειλικρίνεια που τους ταιριάζει.

«Nouvelle Passion»

Ερμηνεία: Λίνα Ροδοπούλου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια-Κλασική Κιθάρα: Παναγιώτης Μάργαρης
Παραγωγή: Nuevo Productions
Διεύθυνση Παραγωγής: Παναγιώτης Μάργαρης
Επιμέλεια Παραγωγής: Μαίρη Καλδάρα
Διανομή: General Music