Ο Αλεξανδρος Γιαννου στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Essence Sessions’ (24/01/2019)

Ο Αλέξανδρος Γιάννου, σε μια φιλική συζήτηση με τον Ιωάννη Καλαφατά, μιλάει για τις διαφορές Ελλάδος – Γαλλίας, τον ηθοποιό ως επαγγελματία εδώ και εκεί και κάνει μια αναδρομή σε σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα καριέρας του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΑΝΝΟΥ

Ο Αλέξανδρος Γιάννου γεννήθηκε στο Παρίσι, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε υποκριτική στο «Στούντιο Παράθλαση» της Μόνας Κιτσοπούλου στην Θεσσαλονίκη (2001-2002), και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη στην Αθήνα (2007).

Στο θέατρο, συνεργάστηκε με το Νίκο Μπουσδούκο στην παράσταση «Μιλώντας με…» και με τον Κωστή Καπελώνη στα «Παραμύθια του Κόσμου Όλου».

Στον κινηματογράφο τον είχαμε εντοπίσει στην ταινία “Η Χορωδία του Χαρίτωνα (2005)” του Γ. Καραντινάκη, “Νήsos (2009)” του Χρήστου Δήμα, και Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (2011)” του Αντώνη Αγγελόπουλου.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές “Λούφα και παραλλαγή (2006)”, “Καρυωτάκης (2009)” και “Πολυκατοικία (2008)”, καθώς και στο επεισόδιο «Σπασμένος καθρέφτης» στη σειρά τρόμου του ΑΝΤ1 “Ιστορίες από την απέναντι όχθη (2007)”.

Τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του, καθώς πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα – ζει μόνιμα στο Παρίσι, όπου και ασχολείται με την υποκριτική και το θέατρο.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ 

1. Essence Music Theme
2. Talk Talk – Renee
3. Jonathan Bree – Fuck It
4. Pulp – She’s A Lady
5. Foals – Exits
6. TOPS – VII Babies
7. TOY – Mechanism
8. Ah! Kosmos feat. Οzgur Yilmaz – Wide
9. Jam Band 80 – Jammin’
10. DJ Mehdi – Pocket Piano
11. Afrika Bambaataa, James Brown – Unity Part 1
12. Alias & Doseone – T.L.R.
13. Jungle – Casio
14. Blood Orange – Sandras Smile

Cover photo ©  Eleni Ntouva