Ο Γιαννης Ζαφειρης στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Παστα Φλωρα, Στελιο ηρθες;’ (30/03/2019)


Ο Ψυχολόγος & NLP Coach, Γιάννης Ζαφείρης,  κάθισε δίπλα στην Κωνσταντίνα Κούτσικου και μας μίλησε τον κόσμο των συναισθημάτων και την αλληλοσύνδεσή τους με το σώμα & τη συμπεριφορά, τις σχέσεις κάθε είδους, το θάρρος που χρειάζομαστε όλοι για να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ, αλλά και τα αντίστοιχα ΟΧΙ, και τον ορθολογισμό που οφείλουμε να έχουμε στους στόχους που βάζουμε. Συζήτησαν για τους ρόλους, τις συμβάσεις και τη δυσκολία των ανθρώπων να έρθουν σε ρήξη με ό,τι τους προσφέρει ασφάλεια (ακόμη και σε συνθήκες διαρκούς κόντρας!).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Ονομάζομαι Γιάννης Ζαφείρης και είμαι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με Ειδίκευση στην Ψυχολογία. Το 2004 έως το 2005 εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας, όπου αντιμετώπισα σημαντικό αριθμό θεραπευομένων που κάλυπταν όλο το φάσμα των ψυχιατρικών διαγνώσεων, τόσο στη φάση έναρξης ή υποτροπής της διαταραχής, όσο και κατά την πορεία της νοσηλείας τους και της αποκατάστασής τους.

Μέσα από την πορεία μου εκείνο τον χρόνο, ανακάλυψα πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς τον άνθρωπο και να τον κάνεις να αισθάνεται σημαντικός. Αυτό ήταν το ερέθισμα για να ανακαλύψω τον κόσμο του Coaching. Έτσι, το 2014, εκπαιδεύτηκα ως Life Coach. Δύο χρόνια αργότερα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Micro Expressions & Body Language Practitioner, έχοντας ως στόχο να εξελίξω τις γνώσεις μου και να ανακαλύψω τον κόσμο των συναισθημάτων και πώς αποκωδικοποιούνται στη φυσιολογία των ατόμων.

Όμως, η ανάγκη μου για εκπαίδευση δεν σταματάει εδώ. Από το 2017 είμαι NLP Practitioner και από το 2018 NLP Coach Practitioner, απόφοιτος της σχολής Dynamic Equilibrium System TM. Οι συγκεκριμένες σπουδές με βοήθησαν να εξηγήσω τις γνωστικές δομές του ανθρώπινου εγκεφάλου, πώς αυτές αντικατοπτρίζονται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε και αυτή η αλληλοσύνδεση πώς επηρεάζει το σώμα και τη συμπεριφορά.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Matt Simons – Open up
2. ARMIK – Tango flamenco
3. Nat King Cole – Smile
4. Diana Krall- My love
5. Nat King Cole – Imagination
6. Gipsy Kings – A mi manera
7. Peter Cincotti – Sway
8. Lois Lane – It’s the first time
9. Berk & The Virtual Band – Y.M.C.A.
10. Guadalupe Pineda – Historia de un amor
11. Stacey Kent – How insensitive
12. Πέννυ Μπαλτατζή – Παριζιάνικο
13. A-ha – Hunting high and low
14. Sarah Jane Morris – I’m missing you
15. Πάνος Μουζουράκης – Αυτή είναι η ζωή
16. Ανδριάνα Μπάμπαλη – Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
17. Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Αγάπη δεμένη
18. Φοίβος Δεληβοριάς – Ο καθρέφτης
19. Πάνος Μουζουράκης – Αύγουστος
20. Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Δεύτερα κλειδιά
21. Νατάσσα Μποφίλιου – Το μέτρημα
22.. Νατάσσα Μποφίλιου – Η καρδιά πονάει, όταν ψηλώνει
23. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Υπνοβάτης
24. Πέννυ Μπαλτατζή – Ένα φιλί
25. Μαρίζα Ρίζου – Η μπόσα νόβα του Ησαΐα
26. The Bamboos – Golden ticket
27. Gadjo Dilo – Σου σφυριζω
28. Κωστής Μαραβέγιας – Φάρος
29. Κωστής Μαραβέγιας – Συγχωροδοπέταλα