Ο Θανασης Σκαργιωτης στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (23/05/2019)


Ο Θανάσης Σκαργιώτης φιλοξενήθηκε από τον Theodore a.k.a. Evil Chef και, στην κουβέντα τους, ακούσαμε για το πώς ένας φυσικός μπορεί να γίνει και ένας πολύ καλός τραγουδοποιός, για το οικογενειακό περιβάλλον του, που τον βοήθησε να επιλέξει ελεύθερα να κάνει αυτό που τον εκφράζει, και για τα επόμενα του βήματα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ «ΜΕ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ»

Μετά από προετοιμασία που πήρε πάνω από ένα χρόνο και με ενδιάμεσες ψηφιακές κυκλοφορίες τραγουδιών του, το πρώτο ολοκληρωμένο album του τραγουδοποιού Θανάση Σκαργιώτη είναι γεγονός.

Ο Θανάσης Σκαργιώτης με καταγωγή από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική. Μετά από πολύχρονες μουσικές σπουδές –και ένα πτυχίο Φυσικής- παρουσιάζει το album «Με του τρελού τα σύνεργα», με εφτά δικές του συνθέσεις σε στίχους δικούς του αλλά και της Νάντιας Δουλαβέρα, της Ησαΐα Παπαδοπούλου και του πατέρα του Μάνθου Σκαργιώτη στο ομώνυμο τραγούδι.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά στην ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του album από τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου. Μια σχέση πολύχρονη που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλη αυτή η πολύχρονη δημιουργική διαδρομή καταγράφεται σε μια σειρά από τραγούδια που αντλούν την ανάσα τους από την παράδοση αλλά και τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο που είναι έντονα παρόντας σε κάθε ένα απ’ αυτά.

Τα ηπειρώτικα κλαρίνα, οι ζουρνάδες και οι τσαμπούνες ηχούν μέσα μου και οι μνήμες που έχω από αυτούς τους τόπους δένουν το χθες με το σήμερα. Όταν η αυθεντικότητα του δημοτικού τραγουδιού μπολιαστεί με σύγχρονα στοιχεία που αφορούν την καθημερινότητά μας, έρχεται μέσα μου βαθιά ισορροπία και γαλήνη.

Τραγούδια όπως τα Μην ΞεγελαστείςΜε του τρελού τα σύνεργα και  Σειρήνες, δίνουν μια σαφή εικόνα για το ύφος και την ερμηνευτική ικανότητα του Θανάση Σκαργιώτη.

Στο τραγούδι Φωτογραφία συμμετέχει η Ευτυχία Μητρίτσα ενώ στα φωνητικά συμμετέχει και η Χριστίνα Σαμαρά.

Το album κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από την MINOS EMI – A UNIVERSAL MUSIC COMPANY.

Θανάσης Σκαργιώτης : Facebook | Youtube | Spotify link

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CD “ΜΕ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ”

1. Σειρήνες
2. Μην Ξεγελαστείς
3. Με Του Τρελού Τα Σύνεργα
4. Το Όνειρο
5. Άγγελοι Μεθυσμένοι
6. Φωτογραφία
7. Η Φυγή

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Μιλτιαδης Πασχαλιδης – Πηνελόπη
2. Θανάσης Σκαργιώτης – Μην ξεγελαστείς
3. Calexico – Tres Avisos
4. Μαρία Παπαγεωργίου – Δε σε είδα
5. Διονύσης Σαββόπουλος – Τα παιδιά που χάθηκαν
6. Σωκράτης Μάλαμας – Στα μάτια τα ψιχαλιστά
7. Δήμητρα Γαλάνη – Ατομική μου ενέργεια
8. Θανάσης Σκαργιώτης – Σειρήνες
9. Θανάσης Σκαργιώτης – Με του τρελού τα σύνεργα
10. Γιώργος Νταλάρας – Βασιλική
11. Θανάσης Σκαργιώτης – Άγγελοι μεθυσμένοι
12. Δήμητρα Γαλάνη – Στερεότυπα
13. Μανώλης Ρασούλης – Νιώσε με
14. Μαρία Παπανικολάου – Όλο ταξιδεύω