Ο Ισιδωρος Καρδερινης στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Aποψε αυτοσχεδιαζουμε’ (27/05/2019)

Ο συγγραφέας Ισίδωρος Καρδερίνης, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο “Δολοφονία στο νεκροταφείο“, μας επισκέφθηκε, στην εκπομπή του Βασίλη Παύλου, ‘Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε‘, και μιλήσαμε για τη συγγραφική του δραστηριοτητα, αλλά και την, άγνωστη σε πολλούς, αρθρογραφία του επί οικονομικών θεμάτων και της αναγνώρισης που τυγχάνει σε πολλές χώρες του κόσμου, τόσο ως οικονομικός αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας-ποιητής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗ

Ο Ισίδωρος Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι Αττικής το 1967. Είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής και αρθρογράφος. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία. Άρθρα του έχουν αναδημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites σε πολλές χώρες του κόσμου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικές στήλες εφημερίδων. Έχει εκδώσει στην Ελλάδα επτά ποιητικά βιβλία και τρία μυθιστορήματα. Πέντε βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδoθεί στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ’

Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης.

Ο Σερίφης κατασταλάζει ότι πρέπει να αναζητήσει τον δολοφόνο μέσα από τρεις υποθέσεις που είχε εκδικάσει κατά την τελευταία δεκαετία ο Λαϊνόπουλος, ως πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Συγκεκριμένα, μια υπόθεση πλαστογραφίας και κακουργηματικής φοροδιαφυγής σε βάρος του Δημοσίου, μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και εμπορίου λευκής σαρκός και μια υπόθεση τρομοκρατίας. Έτσι, προκύπτουν τρεις ύποπτοι.

Στην πορεία της έρευνας προκύπτουν άλλοι δυο ύποπτοι. Ποιος από τους πέντε είναι ο δολοφόνος;