Η Νικη Χαριστου στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (06/06/2019)

Η Νίκη Χαριστού μας μιλησε για την ομάδα Μικρά Μολύβια, το πώς δημιουργήθηκε, τον ρόλο της ως συντονίστρια στην όλη προσπάθεια, το βιβλίο που έγραψαν παιδιά από όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Ο Theodore aka Evil Chef, ως “κακός” οικοδεσπότης, την “εξανάγκασε” να μας πει και εμπειρίες της από τη μέχρι τώρα καριέρα της ως παιδαγωγός, για τη σχέση  με τους μαθητές της, αλλά και τους γονείς τους, αλλά και διάφορα ακόμη που του έρχονταν κατά νου και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο, γιατί και οι δύο κατέληξαν πως συμφωνούν ότι τα παιδιά έχουν έναν υπέροχο όμορφο κόσμο μέσα τους και όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει μέλλον και ελπίδα!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΧΑΡΙΣΤΟΥ

Η Νίκη Χαριστού είναι δάσκαλα-παιδαγωγός που επικεντρώνεται στην εφαρμογή εξαιρετικά αποτελεσματικών εκπαιδευτικών πρακτικών για τη βελτίωση της μάθησης των μαθητών και της ακαδημαϊκής επίδοσης. Επιδεικνύει δεξιότητες στη στρατηγική διαχείριση της τάξης και αποτελεσματική πειθαρχία. Ενθουσιώδης  με την ικανότητα να κάνει τη μάθηση συναρπαστική και ευχάριστη. Έχει την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά μπορούν να είναι επιτυχημένοι μαθητές και δίνει προτεραιότητα στην επιτυχία των σπουδαστών, καθώς και την ολιστική ανάπτυξή τους.

ΣΕΙΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟ 5ο – ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!

Επιστήμες, γράμματα και πολιτισμός έρχονται στο προσκήνιο μέσα από το θέατρο, την ποίηση, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, τη φυσική, την ιστορία, τα μαθηματικά, τη μουσική και τη ζωγραφική. Εξέχουσες προσωπικότητες που αναδεικνύονται μέσα από τις ιστορίες μας είναι ο Σοφοκλής, ο Όμηρος, ο Άρμστρονγκ, ο Κολόμβος, ο Αϊνστάιν, ο Κολοκοτρώνης, η Υπατία, ο Χατζιδάκις κι ο Θεόφιλος. Το παρελθόν ενώνεται με το παρόν. Κοινός παρονομαστής η αγάπη για τον πολιτισμό, η αγάπη για τον άνθρωπο.

Εννέα διαφορετικές προσωπικότητες, που άφησαν το στίγμα τους με το έργο τους στην ανθρωπότητα, «επικοινωνούν» με εννέα χαρισματικά παιδιά. Μια γνωριμία που γίνεται η αφορμή να ξεδιπλώσουν τα ίδια αυτά παιδιά τα δικά τους ταλέντα.

Η πέμπτη συγγραφική απόπειρα της ομάδας «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ», που απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων της Αθήνας και άλλων πόλεων, μας μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου και αποδεικνύει ότι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Dimitris Kalantzis Quintet & Athens Camerata – The ballad of feelings and hallucinations
2. Les Au Revoir – Στους πέντε ανέμους
3. Madrugada – Only when you’re gone
4. Parov Stelar – The princess
5. Βιολέτα Ίκαρη – Το φλυτζάνι
6. Βίκυ Καρατζόγλου – Γιατί
7. Παυλίνα Βουλγαράκη – Δεν είπες κάτι
8. The Walkabouts – Life full of holes
9. Θοδωρής Βουτσικάκης – Όμορφη ζωή
10. Λευτέρης Λαγγούσης – Ένας άδειος πλανήτης
11. Woven Hand – The speaking hands
12. Μάνος Χατζιδάκις – Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς
13. Tom Waits – Little Drop Of Poison
14. Tuxedomoon – In a manner of speaking
15. Μανώλης Λιδάκης – Στα μάτια
16. Νίκος Μερτζάνος – Αχώριστα
17. Zbigniew Preisner – Les marionettes
18. Αλέξανδρος Τζουγανάκης – Η διαφορά
19. Αλίκη Καγιαλόγλου – Περιμπανού
20. Σαββέρια Μαργιολά – Νοσταλγία
21. Αργύρης Λούλατζης – Ξερολιθιά
22. Άννα Μπουρμά – Το τέλος