Η Ποπη Λαμπροπουλου στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Aποψε αυτοσχεδιαζουμε’ (30/05/2019)

Η συγγραφέας Πόπη Λαμπροπούλου, με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο “Μη με αφήσεις να ξεχάσω“, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Βασίλη Παύλου, ‘Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε‘. Μας αιφνιδίασε ευχάριστα και παράλληλα μας συγκίνησε, καθώς μοιράστηκε με το ακροατήριο, μνήμες από τα εργασιακά της χρόνια, ως ψυχολόγος σε δομές και ιδρύματα. Εκτός αυτού μίλησε για τη δράση της για τους νέους, που ζουν μέσα κυριολεκτικά στο διαδίκτυο, και τους τρόπους απεξάρτησής τους και φυσικά για την απόφαση να ασχοληθεί με το γράψιμο και το βιβλίο. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το επόμενο της χειρόγραφο!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πόπη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει έως σήμερα με την οικογένειά της. Έχει κάνει σπουδές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Έχει εξειδικευτεί ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην ομαδική ψυχοθεραπεία και στην ομαδική και ατομική συμβουλευτική. Οργανώνει ομάδες αυτογνωσίας σε διαδικτυακές κοινότητες στο πλαίσιο της έρευνας «Η εικονική πραγματικότητα αυξάνει ουσιαστικά την επικοινωνία;» Το γράψιμο ήταν πάντα το καταφύγιό της. Οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τη δουλειά της την έκαναν να στραφεί προς τη συγγραφή. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Σχέσεις Ενστίκτου και Τη νύχτα που άλλαξε η μοίρα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ”

H Άννα στα δεκαοκτώ της εγκαταλείπει την επαρχία όπου μεγάλωσε κι έρχεται στην Αθήνα προσπαθώντας να ξεχάσει την δυσλειτουργική οικογένεια της και τα τραγικά γεγονότα που έζησε στην επαρχία κατά την διάρκεια της εφηβείας της. Γεμάτη πίκρα και νυκτερινούς εφιάλτες προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό της, να γυρίσει προς τα πίσω το ρολόι του χρόνου και να κάνει μια νέα αρχή. Στην πρωτεύουσα θα γνωρίσει τον γοητευτικό Ορφέα κι ενώ θα πιστέψει ότι εκείνος είναι πια το στήριγμά της, ο δρόμος της αγάπης που ανοίχτηκε μπροστά της θα την οδηγήσει στον γκρεμό. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναρριχηθεί ξανά και να βγει στην επιφάνεια κουβαλώντας τον θυμό και το πάθος για εκδίκηση.

Ο Έκτορας ζει παράλληλα στο δικό του σκοτάδι προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει ένα σκοτεινό παρελθόν που τον κυνηγάει, στηριζόμενος στο άσπρο μπαστούνι του και στην πληρωμένη βοήθεια των ανθρώπων. Όλοι αγωνίζονται να σταθούν όρθιοι με λάθος τρόπους, ως την ημέρα που θα αντιληφθούν ότι κανείς δεν γίνεται δυνατός κλέβοντας την δύναμη του άλλου.

Μια δυνατή ιστορία που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και σε κάνει να δεις καθαρά πως την λύτρωση του εαυτού σου, μόνο η συγχώρεση μπορεί να στην χαρίσει. Είναι εύκολο όμως να παραιτηθεί κάποιος από την οργή και τη δίψα για εκδίκηση;

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Αντώνης Βαρδής – Αδυναμία Μου Μεγάλη
2. Μανώλης Λιδάκης – Για Να Σε Συναντήσω
3. Δημήτρης Μπάσης – Η Ζωή
4. Γλυκερία – Δεν Έχω Πολλά
5. Γιώργος Νταλάρας – Το Προαίσθημα ( Πέρασε Καιρός)
6. Σωκράτης Μάλαμας – Ασφαλώς Και Δεν Πρέπει
7. Φωτεινή Βελεσιώτου – Πόσο Πονάει Η Καρδιά
8. Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Το Μηδέν Αντί Για Σένα
9. Τάνια Τσανακλίδου – Αυτή Η Νύχτα Μένει
10. Νατάσσα Μποφίλιου – Τα Μεθύσια
11. Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Στέλιος Διονυσίου – Μη Μου Λες Συγνώμη
12. Γιώργος Νταλάρας & Μελίνα Ασλανίδου – Παραμύθια
12. Κώστας Μακεδόνας – Τα Πλοία Της Γραμμής
13. Δημήτρης Νέγκας – Νότα
14. Σταμάτης Κραουνάκης – Φίλα με
15. Γιώργος Σαμπάνης – Επιλογή
16. Μιχάλης Χατζηγιάννης – Μένω Εκτός
17. Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Δεύτερα Κλειδιά
18. Ορφέας Περίδης – Φεύγω