Η Στελλα Μπελια στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Και τοτε ο μικρος πριγκιπας συναντησε την αλεπου….’ (29/05/2019)


Η Στέλλα Μπελιά φιλοξενήθηκε από τη Χάρις Παρασκευοπούλου και τη Ζαφειρία Δεττοράκη, στο εβδομαδιαίο μαγκαζίνο που παρουσιάζουν, και, στην μια ώρα που είχε στη διαθεσή της, μας μίλησε για θέματα, με τα οποία ασχολείται καθημερινά, είτε ως συνδικαλίστρια, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως μητέρα και μας γνωστοποίησε πολλές άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς της. Κι επειδή μας αρέσει να μαθαίνουμε, θα την ξανακαλέσουμε, για περισσότερη ώρα, να ξαναμιλήσουμε!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΛΛΙΑ

Η Στέλλα Μπελιά γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής το 1966 και έχει δύο γιούς. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Αθήνας (σημερινό ΤΕΑΠΗ) και έχει ειδικευτεί στο Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ). Συμμετείχε πάντα σε συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών, σε συνδικαλιστικά όργανα και σε επιστημονικές οργανώσεις.

Σήμερα είναι πρόεδρος στη μη κυβερνητική οργάνωση «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», Πρόεδρος στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας και ταμίας του παραρτήματος της ΟΜΕΡ Αθήνας – (Παγκόσμια Οργάνωση για την Προσχολική Εκπαίδευση).

Από το 2003 είναι Προϊσταμένη στο 9ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Αγωνίζεται συστηματικά ενάντια στον ρατσισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία και τον σεξισμό και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα οι LGBTQI άνθρωποι σε νομοθετικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο, με στόχο και όραμα μια κοινωνία και μια πολιτεία που θα χωράνε όλοι οι άνθρωποι, όλοι θα έχουν ίσα δικαιώματα και όλοι θα είναι ασφαλείς.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ

1. René Aubry – Chaloupée (χαλάκι σε όλους τους διαλόγους)
2. Γιάννης Χαρούλης – Χίλια καλώς εσμίξαμε
3. Εύα Λουκάτου – Τζένη (Το τραγούδι της πόρνης)
4. Bebe – Siempre Me Quedara
5. Γιώργος Μαρίνος – Ο έρωτας
6. Μίλτος Πασχαλίδης – Περσείδες
7. Pink Martini – Syrnpast
8. Onirama – Το μηδέν