‘Η εκδικηση της ηλιθιας’ στο «Και για πες…» με την Ελενα Χατζοπουλου

Μια παράσταση που, από την πρεμιέρα της, είναι καθ’ όλα έτοιμη. Μια δεμένη ομάδα, αποτελούμενη από τους Ιωάννα Πηλιχού, Ευθύμη Ζησάκη, Βασίλη Ζούκα, Κατερίνα Βλαμάκη και Χρύσα Παπαλελούδη, που χαρίζουν αβίαστο γέλιο στους θεατές.

Η υπόθεση και η σκηνοθεσία, του Δημήτρη Μητρόπουλου, ρέουν. Η εκδίκηση, αυτό το πιάτο που τρώγεται κρύο, είναι η πρωταγωνίστρια. Μέσα από κωμικές καταστάσεις βέβαια. Οι ανατροπές είναι αυτές που χαρακτηρίζουν την παράσταση, τα δε αναπάντεχα συμβαίνουν ακόμη και μετά τις υποκλίσεις των ηθοποιών…

Στο τέλος, είχα τη χαρά να συνομιλήσω με δύο από τους συντελεστές της παράστασης, την Ιωάννα Πηλιχού και τον Ευθύμη Ζησάκη. Κατά την άποψη μου, στ’ αλήθεια, γνήσια κωμικά ταλέντα. Εξάλλου, λένε, ότι ο καλός ηθοποιός φαίνεται από το εάν μπορεί να υπηρετήσει, καλά, έναν κωμικό ρόλο.

Η πρώτη ερώτηση που απευθύνεται στην Ιωάννα Πηλιχού, αφορά την προτίμησή της στο δράμα ή στην κωμωδία. Απερίφραστα απαντά, «Αγαπώ το δράμα. Οτιδήποτε τρέφει την ψυχή μου και μου δίνει το κάτι παραπάνω…». Την κοιτώ με απορία και αμέσως συμπληρώνει, «Όμως και την κωμωδία την αγαπώ…».

Την παράσταση, «Η εκδίκηση της ηλίθιας», την χαρακτηρίζει «Ιδιαίτερη, ανατρεπτική, με πολλές αντικρουόμενες καταστάσεις. Οι ήρωες είναι πολύ διαφορετικοί, είναι περίεργοι και παράταιροι, ενώ μέχρι το τέλος αναρωτιέσαι ποιος έχει κάνει κομπίνα μαζί με ποιον ή τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη του καθενός… Κι αυτό μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπου γίνεται η πλήρης αποκάλυψη. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά…».

Την πρεμιέρα της παράστασης την παρακολουθούν και πολλά παιδιά… Από την ηλικία «σπόρι» μέχρι ~10 ετών. Αυτά κι αν δεν γελούν με την ψυχή τους. Έτσι ρωτώ, με φανερή διάθεση χιούμορ, την Ιωάννα Πηλιχού, εάν η παράσταση είναι και παιδική. Γελάει και μου λέει ότι φάνηκε όντως πως τα παιδιά περάσανε καλά, στο τέλος δε της παράστασης της επισήμαναν πράγματα που δεν περίμενε…

Το έτερο κωμικό ταλέντο, ο Ευθύμης Ζησάκης, στην ερώτηση «δράμα ή κωμωδία» αιφνιδιάζει με την απάντηση του. «Είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι δύο αντίρροπες δυνάμεις, όπου η κάθε μια μοναδικά υπηρετεί την ύπαρξή της, στο 100%. Οι αντιθέσεις των πραγμάτων είναι αυτές που δημιουργούν το κωμικό στοιχείο… Και οι αλήθειες των πραγμάτων είναι αυτές που δημιουργούν το δράμα…».

Ο Ευθύμης Ζησάκης, λέει σχετικά για την παράσταση: «2 μήνες πρόβες, με εύκολες και δύσκολες στιγμές, με εμπόδια και νίκες. Παραδίδουμε αυτή την παράσταση στον κόσμο και ευχόμαστε να την αγκαλιάσει, έτσι όπως την έχουμε αγκαλιάσει κι εμείς. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο πραγματεύεται δύο πολύ μεγάλες αξίες, μια με αρνητικό πρόσημο και μια με θετικό. Η μια είναι η αγάπη και η άλλη είναι η απάτη. Ειδικά στη σημερινή μας κοινωνία, όπου υπάρχουν οι δύο δρόμοι: αυτός της αγάπης και της πίστης και αυτός της απάτης. Σήμερα πολλά γίνονται για τα χρήματα, κάτι που για μένα δεν είναι καθόλου απαραίτητο· βλέπεις είναι εύκολος ο δρόμος της απάτης, όπου πατάω επί πτωμάτων για να ξεχωρίσω ή για να γίνω μοναδικός. Έχω όμως μια άλλη άποψη ως άτομο και για αυτόν τον λόγο υπηρετώ αυτήν την παράσταση. Εξάλλου, το κακό είναι στην υπηρεσία του καλού… Για μένα όμως το πιο σημαντικό όλων, είναι να έχουμε ο ένας τον άλλο…».

Ένα Σάββατο ή μια Κυριακή βράδυ, τότε που αναζητούμε στιγμές ανάπαυλας και χαλάρωσης, η «Εκδίκηση της ηλίθιας» αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Και μιας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, σας εκμυστηρεύομαι ότι τον Ζησάκη δεν θα τον απολαύσετε με τη λαμέ τουαλέτα της αφίσας, αλλά με…(όχι, δεν πρόκειται να σας τα πω όλα…).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΑΣ
του Δημήτρη Μητρόπουλου

Η Στάσα είναι μια αστρολόγος πραγματικά καταστροφή. Η Μίρκα, μια πελάτισσα σε κατάσταση εκτός ορίων, καθώς πιστεύει ότι η Στάσα είναι υπεύθυνη για την διαλυμένη σχέση της.

Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο άντρας που κορόιδεψε και τις δύο είναι ο ίδιος, έτσι θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο που τις εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο.

Στον δρόμο τους θα βρεθεί ένας πιτσαδόρος -πορνοστάρ αλλά και μια αρκετά ιδιαίτερη πελάτισσα.

Θα καταφέρουν οι δύο γυναίκες να βρουν το μονοπάτι της εκδίκησης… η μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι όπως φαίνονται;
Μια θεότρελη ιστορία γεμάτη ανατροπές και απίστευτες εκπλήξεις.

Είδος: κωμωδία καταστάσεων
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Δημήτρης Μητρόπουλος
Σκηνικά: Παναγιώτης Μάνικας
Κοστούμια :Συμεών Αποστολιδης,
Μουσική: Δημήτρης Ίσαρης
Φωτισμοί: Θέατρο ΠΚ
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Ρουσαλη
Ηχητικό trailer θεάτρου: John Πατρικαρεας
Σκηνοθεσία trailer & video: Νικος Παβλιμερης
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανιήλ
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Ηρακλής Λάμπρου

Διανομή : Ιωάννα Πηλιχού, Ευθύμης Ζησάκης, Βασίλης Ζούκας, Κατερίνα Βλαμάκη, Χρύσα Παπαλελούδη

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Σάββατο 21:15 & Κυριακή 20:30
Έναρξη: 19 Οκτωβρίου
Λήξη : Κυριακή των Βαΐων

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 14€
Φοιτητικό, Ανέργων Aτέλειες , ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι : 7€
Ειδικές τιμές για σχολεία πρωινές ώρες κατόπιν επικοινωνίας

Διάρκεια παράστασης
105’ χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων
www.viva.gr

Θέατρο ΠΚ: Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Ν. Κόσμος 2109011677