Ο Σωτηρης Ταχτσογλου & ο Δημητρης Γριντζος στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (22/11/2019)


Ο Σωτήρης Ταχτσόγλου & ο Δημήτρης Γρίντζος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, αντίστοιχα, της παιδικής παράστασης “Ο Μικρός Πρίγκηπας“, μίλησαν για την παράσταση καθαυτή και το έργο της ομάδας “Όνειρο είναι“, τον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα άτομα με αναπηρία, τη διαφορετικότητα και πόσο πραγματικά είναι ανοιχτή η κοινωνία μας σε αυτήν… Στην παρέα μας και ο Βαγγέλης Μαραζάκης, που συνόδεψε με την κιθάρα του τον Δημήτρη Γρίντζο, στο όμορφο τραγούδι του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΙΝΤΖΟ

Ο Δημήτρης Γρίντζος γεννήθηκε το 1991. Μεγάλωσε και κατοικεί στον Πειραιά.

Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο, πιο συγκεκριμένα: (το 2000) έρχεται σε πρώτη επαφή με τον χώρο της μουσικής, ξεκινώντας μαθήματα θεωρητικών και πρακτικής άσκησης, στο ωδείο Χ.Α.Ν. της Νίκαιας. Σήμερα, στο τομέα της μουσικής, ασχολείται περισσότερο με το κομμάτι της σύνθεσης και  του τραγουδιού.

Το 2010 έρχεται σε επαφή τον θεατρικό χώρο, όχι όμως με αφορμή αποκλειστικά το θέατρο σαν θέατρο καθαυτό, αλλά με μια παράσταση σύγχρονου χορού, που διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο Τυρταίος, όπου εκείνη την περίοδο ήταν μέλος.

Το 2012 ξεκινάει, ως μέλος του χοροθέατρου Δαγίπολη, σεμινάρια που έχουν να κάνουν με τον χορό και την κίνηση. Κατά συνέπεια, το καλοκαίρι του 2012 ανεβάζουν την πρώτη παράσταση, με τίτλο Σύρτης μυστικές (θέατρο Ν. Καζαντζάκης). Μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας, με συμμετοχή σε πολλές ακόμη παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»

Η παιδική σκηνή του ανακαινισμένου «Πολυχώρου Αυλαία», φιλοξενεί φέτος με χαρά, αγάπη και πολύ σεβασμό προς όλα τα παιδιά, τη θεατρική ομάδα «Όνειρο είναι», με το έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με έναν “ιδιαίτερο” πρωταγωνιστή (με κινητικές δυσκολίες), στον ρόλο του “ιδιαίτερου” ρόλου.

Η ομάδα «Όνειρο είναι», ορμώμενη από έναν τόσο διαφορετικό συγγραφέα, δημιουργήσαμε μια διαφορετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή που αγωνίζεται για αυτό που αγαπάει και δεν το βάζει κάτω, όπως και ο συγγραφέας.

Bing Bang. Μετά την μεγάλη έκρηξη, χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο διάστημα, κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις!!!

Ένα μαγικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών, με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο). Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή, και περιφέρεται στο διάστημα προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.

Μια παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και μαγεύει τα παιδιά. Διαδραστική, με στοιχεία κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, τ’ αστέρια, ακόμα και το δικό μας “σπίτι” η Γη, καθώς και θα τα φέρει σε επαφή με τον κόσμο των “μεγάλων”.

Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται (έμμεσα) τον κόσμο των μεγάλων, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, μιλά για την αγάπη και τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη.

Είναι ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία, ενώ ο συγγραφέας είναι εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας είναι μακριά απ’ τον πλανήτη του.

Οι ρόλοι του έργου, είναι συμβολισμοί που υποκρύπτουν βαθμιαία πορεία προς τη γνώση, μέσω της κοινωνικοποίησης, τη μετάβαση από τον κόσμο του παιδιού στη ζωή, τις σχέσεις και υποχρεώσεις του ενηλίκου.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής πορείας της ομάδας και με την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και τις νομικές δυσκολίες, διαγράφοντας μια αξιοπρόσεχτη καλλιτεχνική παρουσία. Στόχος της ομάδας “Όνειρο είναι”; Να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία, αποκλεισμένους από το «κοινωνικό γίγνεσθαι» και να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.

Η ελπίδα αυτές τις μέρες μεγαλώνει με την δημιουργία της πρώτης δραματικής σχολής για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και την αλλαγή του νόμου περί ηθοποιών.

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11:30
Γενική είσοδος: 7€
Ομαδικό/Μειωμένο: 5€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι & φοιτητές)
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη και καθημερινές για τα σχολεία με 5€ είσοδος για το κάθε παιδί.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Σωτήρης Ταχτσόγλου
Στίχους: Βασιλική Σιγάλα
Ζωντανή μουσική & Tραγούδι: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη, Δημήτρης Γρίντζος
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Γρίντζος, Βασιλική Σιγάλα, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Οργάνωση παραγωγής: Χοροθέατρο Dagipoli Dance Co
Παίζουν: Δημήτρης Γρίντζος, Χάρης Γεωργιάδης, Iωάννα Kουλουριώτου, Μαγδαληνή Πάντα, Τζωρτζίνα Αντωνακάκη
Guest: Δήμητρα Αστροπαλίτη

Πολυχώρος Αυλαία
Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι-Πειραιάς
Θέατρο 235 θέσεων
Τηλέφωνα κρατήσεων:
2104297771 – 6944 991212 – 6970641210 – 6992975068
apolychoros@gmail.comhttp://avlaia-polychoros.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/Avlaiapolychoros/
Προπώληση Εισιτηρίων: TicketServices.gr και στα Public
https://www.ticketservices.gr/event/polyxoros-avlaia-o-mikros-prigkipas/?lang=el

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Stereo Nova – Μικρό Αγόρι
2. Sahale – Le Petit Prince
3. Bloodgroup – Nothing is Written in the Stars
4. Promise – Lucky Star
5. Elujay – Starchild
6. Gabrielle Aplin – Salvation
7. Richard In Your Mind – Shooting Star
8. Hans Zimmer – Preparation
9. Joana Zimme – Lucky Star
10. Luluc – Star
11. Joseph McManners – The Little Prince Song
12. Mark-Almond – The Little Prince
13. PLACEBO – My Sweet Prince
14. Γλυκερία – Ακολούθησα ένα αστέρι
15. Μάνος Ξυδούς – Τ’ αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά
16. Θοδωρής Βουτσικάκης – Τυχερό Αστέρι
17. Mariah Carey – Underneath the stars
18. Temptations – Little Bright Star
19. Mazzy Star – Five String Serenade
20. Portishead – Wandering Star
21. Film – Prince
22. Trespassers William – Different Stars
23. David Bowie – The Prettiest Star
24. Porcupine Tree – Stars Die
25. Reamonn – Star
26. Pool Shop – Shooting Star
27. Def Leppard – Ziggy Stardust (Acoustic)
28. Ανδριάνα Μπάμπαλη – Τ’ αστέρι
29. Γεωργία Νταγάκη – Αστέρι μου, φεγγάρι μου
30. Παύλος Παυλίδης – Super Star
31. Simply Red – Stars (acoustic)
32. Archie Bowles – Stars
33. Kωνσταντίνος Β.  feat. Γιάννης Παλαμίδας – Τυχερό Αστέρι
34. Stereo Nova – O Eξώστης
35. Joseph McManners – The Little Prince Song