Συνεντευξη [Q&A] με τους ΛΑΜΔΑ

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Σας ανακαλύψαμε το 2016, μετά το 2ο άλμπουμ σας και διαπιστώσαμε ότι είσαστε κάτι πολύ αυθεντικό και ξεχωριστό συνάμα, στην ελληνική rock σκηνή. Πώς προέκυψε η ιδέα της μπάντας και ποιος σκέφτηκε το –ομολογουμένως– πολύ έξυπνο όνομά της; 

Η ιδέα της μπάντας προέκυψε από την ανάγκη να δημιουργήσουμε τη μουσική που θέλαμε να ακούσουμε και μέχρι τότε δεν είχαμε γνωρίσει. Εκείνες τις πρώτες μέρες ήρθε και το όνομα. Το επιλέξαμε με μόνο κριτήριο το πώς αρθρώνεται, χωρίς να έχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο νόημα.

Το δυνατό στοιχείο των τραγουδιών σας, όπως μας έχουν πει οι ακροατές μας που τυγχάνει να έχουν ακούσει κομμάτια σας, είναι οι στίχοι. Σε συνδυασμό με τις συνθέσεις, το αποτέλεσμα σε ταξιδεύει, αλλά ταυτόχρονα σε βάζει και σε μία διαδικασία να σκεφτείς αυτό που ακούς. Αυτό είναι προϊόν μιας επιτηδευμένης προσπάθειας ή σας βγαίνει φυσικά;

Φυσικά μας βγαίνει και το κάνουμε επίτηδες. Τι πιο φυσικό απ’ το να θέλεις να προβληματιστεί ο διπλανός σου με αυτά που σε προβληματίζουν. Ο στίχος θέλει να επικοινωνήσει με το ακροατήριο και να τραγουδηθεί από αυτό.

Όπως βλέπουμε στο βιογραφικό σας, δημιουργηθήκατε το 2010, σε μια γειτονιά του Πειραιά. Ο τόπος που μεγαλώσατε και ζείτε, πόσο σας επηρέασε μουσικά (και όχι μόνο);

Μουσικά δεν μπορούμε να πόυμε ότι έχουμε επηρεαστεί από τον Πειραιά όσο από την πολύ έντονη κουλτούρα της περιοχής που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μας έχει καθορίσει με όρους μίμησης ή εναντίωσης. Έχει μια πλευρά που αγάπαμε και μια άλλη που μας προκαλεί απέχθεια.

19 Μαΐου, σε έναν πολύ όμορφο χώρο, στο Temple στο Γκάζι, θα παρουσιάσετε ζωντανά τη νέα σας δουλειά, «Τρία». Από τα δείγματα που έχουμε ακούσει, διαπιστώσαμε μια εξέλιξη στον ήχο σας και την προσθήκη αρκετών ηλεκτρονικών στοιχείων. Επίσης, αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου σε ένα επαγγελματικό στούντιο και θα θέλαμε να ρωτήσουμε πώς σας φάνηκε η διαδικασία ηχογράφησής του, σε σχέση με τους δύο προηγούμενους, που ήταν DIY;

Στην πραγματικότητα, τόσο ο δεύτερος όσο και το τελευταίο άλμπουμ ηχογραφήθηκαν στο στούντιό μας, το οποίο στην πορεία του χρόνου έχει εξελιχθεί όπως και εμείς. Μόνο το πρώτο ηχογραφήθηκε σε σπίτι.

Πώς περιμένετε το κοινό (που εξαφάνισε πολύ γρήγορα τα εισιτήρια της προπώλησης) να υποδεχθεί τα καινούργια κομμάτια και αν έχετε ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις στην εκτέλεση των παλαιοτέρων σας;

Γενικότερα αυτό που έχουμε αφουγκραστεί ανά τα χρόνια είναι πως το κοινό που μας ακολουθεί είναι αρκετά συγκεκριμένο, οπότε υποψιαζόμαστε πως θα έρθει, έχοντας ακούσει τα καινούρια κομμάτια. Τώρα, όσο για τις εκτελέσεις των παλαιότερων, θα ακολουθήσουν τον δρόμο του τελευταίου δίσκου, μιας που αυτή είναι η κυρίαρχη ηχητική μας κατεύθυνση για τώρα.

Μόλις κλείσουν τα φώτα στο πέρας του live, τι θα κάνουν οι ΛΑΜΔΑ; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι; Θα παίξετε ζωντανά τη νέα δουλειά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας; Θα εμφανιστείτε σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ, ίσως;

Υπάρχουν κάποιες πιθανές εμφανίσεις που συζητάμε για μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι κάτι ακόμα σίγουρο. Σεπτέμβρη έχουμε σχεδιάσει να γίνουν κάποια live εκτός Αθήνας, αλλά και αυτά θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LIVE

ΛΑΜΔΑ Live @ Temple Athens | Πέμπτη 19 Μαΐου

Οι Λάμδα υπάρχουν από το 2011. Με ετερόκλητες μουσικές αφετηρίες, τα πέντε μέλη της μπάντας συνθέτουν το σημείο στο οποίο όλες οι μουσικές καταβολές τους συνυπάρχουν.

Η ατμοσφαιρικότητα των μελωδιών τους και η ισχύς του ηλεκτρικού τους ήχου συνδυάζονται με τον ποιητικό λόγο μετατρέποντας κάθε ζωντανή τους εμφάνιση σε μια μοναδική εμπειρία.

Τον Οκτώβρη του 2021 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο.

Οι Λάμδα 19 Μαΐου στο Temple.

ΛΑΜΔΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου
Temple Athens

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Early Birds: 8€
Προπώληση: 10€
Στην είσοδο: 12€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Πρωτόκολλο covid-19:
H είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης εντός 6μηνου. Η ταυτοποίηση θα πραγματοποιείται με ταυτότητα ή αλλο επίσημο έγγραφο.

Follow ΛΑΜΔΑ
Facebook | Ιnstagram