Συνεντευξη [Q&A] με τον Βασιλη Ραλλη

Βασίλη, σε καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο σου album με τίτλο “Ανησυχία, Αταξία και Ανασφάλεια” και μεταδίδεται ήδη από πολλά ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτής της επιτυχίας;

Καλησπέρα παιδιά! Στη δημιουργία αυτού του δίσκου βοήθησε αρκετός κόσμος, όπως ο Βαγγέλης Καραπέτρος, ο οποίος έκανε την παραγωγή, την ενορχήστρωση που κάναμε παρέα, καθώς έχει παίξει και τα περισσότερα όργανα μέσα στο δίσκο, ο Δημήτρης Καρράς, ο οποίος βοήθησε πολύ, ο Πάνος Γεωργόπουλος που συντέλεσε μουσικά και στιχουργικά σε τρία κομμάτια και πολλοί αξιόλογοι μουσικοί, οι οποίοι ηχογραφήσανε, όπως ο Παντελής Στόικος, Χρήστος Κυριαζής, Γιώργος Αβραμίδης, η παιδική χορωδία του Απολλώνιου Ωδείου κ.α.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και το τραγούδι; Υπήρχαν καταβολές στην οικογένεια ή είσαι ο μόνος που ακολούθησες τη συγκεκριμένη οδό;

Ξεκίνησα πολύ αργά, γύρω στα 15, γράφοντας συνεχώς στίχους και μετά σιγά σιγά άρχισα να παίζω λίγο κιθάρα. Μουσικά είμαι αυτοδίδακτος, κανείς στην οικογένεια δεν είχε σχέση με μουσική. Περισσσότερο μου βγήκε σαν φυσική ανάγκη… Από ένα σημείο και μετά, παίζοντας συνεχώς σε διάφορους χώρους, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο πέρα από τη μουσική.

Η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι είναι εμφανής. Υπάρχουν στιγμές που η πίκρα ή η αγανάκτηση σε έβαλαν σε σκέψεις να τα παρατήσεις;

Ναι, αρκετές φορές δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να ασχολείσαι μόνο με αυτό. Εννοώ ότι πολλοί παίζουν μουσική και παράλληλα κάνουν και άλλες δουλειές για να μπορούν να βιοπορίζονται. Εγώ κάπως έχω καταφέρει να επιβιώνω από αυτό, παίζοντας συνεχώς. Δεν το μετανιώνω, όμως, και όταν έρχονται δύσκολες στιγμές, πάντα μετά από λίγο κάτι συμβαίνει και φεύγουν.

13063059_1007940599291750_1255633029173864021_o

Πες μας λίγα λόγια για τα παιδικά σου χρόνια;

Δεν θυμάμαι και πολλά, ήμουν πολύ ήσυχος, αλλά ταυτόχρονα κάτι με βασάνιζε που στην πορεία αποδείχτηκε ότι ήταν η μουσική, χαχαχα!

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, προσπαθώ όταν βρω λίγο χρόνο να φεύγω όσο μπορώ και, όπως λέει το “μακριά να φύγουμε”, λίγα πράγματα στην πλάτη, δίχως κόπο, δίχως χάρτη και καλή παρέα.

Ποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου θεωρείς πολύτιμο;

Την ανησυχία μου για πράγματα γενικώς. Δεν μπορώ να κάθομαι σε ηρεμία, προβληματίζομαι συνεχώς και προσπαθώ να το αποτυπώνω στα κομμάτια μου.

Στις δύσκολες εποχές μας, κατά πόσο μπορεί να βιοπορίζεται ένας μουσικός από αυτή καθεαυτή τη βασική του ιδιότητα;

Δύσκολα, όπως είπα και πριν. Θέλει συνεχώς τρέξιμο και γερό στομάχι.. Τη μουσική δεν πρέπει να τη βλέπεις σαν επάγγελμα, αλλιώς την έχεις προδώσει. Καμιά φορά τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρομαντικά και θέλει αρκετές θυσίες. Όταν όμως υπάρχει αισιοδοξία, δουλειά και επιμονή, όπως και υπομονή, όλα γίνονται.

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό τραγούδι που έχεις ακούσει τα τελευταία πέντε χρόνια;

Είναι αρκετά, ένα όμως που έχω ξεχωρίσει στιχουργικά είναι το “Ερημιά στην Καλλιθέα” του Φοίβου Δελοιβοριά.

Mελλοντικά σχέδια;

Πολλές συναυλίες και να φτιάξω αρκετούς δίσκους

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΛΛΗ

13217503_1096982186991426_5121812322990581640_o

O Βασίλης Ράλλης είναι ένας ανερχόμενος τραγουδοποιός/τραγουδιστής από την Πάτρα που έχει ήδη στο βιογραφικό του αμέτρητα live σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα είτε με μπάντα είτε μόνος του με μια κιθάρα. Τον γνωρίσαμε από τους Monostyle μια ροκ μπάντα η οποία έχει ήδη μια ολοκληρωμένη δουλειά και 4 singles τα οποία έχουν ξεχωρίσει, καθώς και πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ όπως Ήχοι του Δάσους, River Party καθώς και πολλά support, όπως Φοίβος Δελοιβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ρόδες, Δημήτρης Καρράς και πολλούς άλλους. Ο Βασίλης Ράλλης αυτόν τον καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό сd με τίτλο «Ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια» που περιλαμβάνει 12 τραγούδια από διάφορες επιρροές που ξεκινούν από το ροκ και φτάνουν στο παραδοσιακό, balkan μέχρι το ρεμπέτικο, με προσθετικά στοιχεία από διάφορα άλλα είδη ξένα και ελληνικά, έχοντας όμως σε όλα τα τραγούδια ένα ψυχεδελικό ύφος.

Videos

Official Links:
https://www.facebook.com/VasilisRallisOfficialPage.gr
https://www.youtube.com/channel/UCq2X6yM2I9axYdXkOt4Eh7A
https://twitter.com/vasilisrallis2
https://www.instagram.com/vas_rallis/