Συνεντευξη [Q&A] με τον Anduze

Σήμερα, έχουμε την τύχη να μιλάμε με ένα πολύ ενδιαφέροντα νέο καλλιτέχνη, τον ANDUZE. Για να είμαστε ακριβείς, κάποιες απ’ τις πρώτες σου ηχογραφήσεις προέρχονται ήδη απ’ το 2011, αλλά η δουλειά σου έγινε πιο γνωστή την τελευταία διετία, μέσα απ’ την συνεργασία σου με τον Parov Stelar. Μπορείς να μας πεις τα βήματα που έκανες απ’ την αρχή της καριέρας σου;

Το σημαντικό είναι ότι πάντα πίστευα σ’ αυτό που έκανα εκείνο τον καιρό και πάντα ήθελα να συνεχίζω, ενώ γίνομαι καλύτερος και ωριμάζω ως καλλιτέχνης.

Πώς περιγράφεις το είδος της μουσικής σου και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο;

Είμαι ένας soul/funk καλλιτέχνης, αλλά παράλληλα δοκιμάζω την electro soul. Θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό να κάνεις και τα δύο καθώς το καθένα ταιριάζει σε διαφορετικές διαθέσεις, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει το στοιχείο της ομοιότητας που τα φέρνει κοντά σ’ αυτό που είμαι ως στιχουργός και ερμηνευτής.

Προς το παρόν μένεις στην Ελλάδα και μαθαίνουμε ότι σκέφτεσαι να μετακομίσεις εδώ μόνιμα. Γιατί επέλεξες την Ελλάδα;

Η Ελλάδα δε μοιάζει με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Κανένα άλλο μέρος δεν ταιριάζει τόσο με την ψυχή μου όσο η Ελλάδα. Κάποιες φορές ένα μέρος απλά το αισθάνεσαι σπίτι σου.

Και δεν σου ήταν δύσκολο να αφήσεις το L.A; Λέγεται ότι είναι ένας παράδεισος για τους μουσικούς!

Δεν ήταν τόσο δύσκολο να αφήσω το L.A. Έκανα τόσα πολλά εκεί, έμαθα τόσα πολλά και τώρα νιώθω ότι έζησα αυτή την πόλη στο φουλ. Ήταν καιρός να μετακομίσω σε ένα μέρος που μου ταίριαζε σε περισσότερους τρόπους, όχι μόνο στην ψυχαγωγική του αξία.

12647449_10208055652766327_5107106470268828209_n

Ας μιλήσουμε για το πρότζεκτ σου με τον Parov Stelar, το Stelartronic. Το προσωπικό μας αγαπημένο είναι το “Press my Luck”, ενώ το “When I Find my Love” ακούστηκε περισσότερο στα ραδιόφωνα. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο. Γιατί επέλεξες αυτά τα τραγούδια και πιο προτιμάς;

Αυτές είναι οι πιο φιλικές στο ραδιόφωνο συνεργασίες μας. Τα αγαπάω και τα δύο για διαφορετικούς λόγους και τα δύο τραγούδια έχουν να κάνουν με την ελπίδα και την επιθυμία να ψάχνεις για κάτι υποσχόμενο, ακόμα κι αν στο ένα ψάχνεις ενώ υπάρχει φως ενώ στο άλλο ενώ υπάρχει σκοτάδι.

Έχεις ήδη πραγματοποιήσει μία σειρά Dj Sets ανά την Ελλάδα. Έχεις οργανώσει τίποτα άλλο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού;

Μέχρι τώρα δεν έχω τίποτα άλλο που να εκκρεμεί. Θα οργανώσω περισσότερες εμφανίσεις και αρκετά ζωντανά show ανά την Ελλάδα και άλλα μέρη της Ευρώπης για το φθινόπωρο.

Είχες ήδη πολύ καλή ανταπόκριση πόσο από τα ελληνικά όσο και από τα ευρωπαϊκά ραδιόφωνα, όσον αφορά το “When I Find my Love”. Θεωρείς ότι το ευρωπαϊκό κοινό ταιριάζει καλύτερα στη μουσική σου;

Ναι, η Ευρώπη ήταν πάντα πολύ πιο ενθουσιώδης για τη μουσική μου. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι σ’ αυτή την πλευρά του κόσμου εκτιμούν μια ευρύτερη γκάμα μουσικής, η οποία καλύπτει πολλά περισσότερα από το ποπ ραδιόφωνο.

Τελευταίον αλλά όχι λιγότερο σημαντικό! Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποια από τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Ελπίζω τελικά να ηχογραφήσω το δικό μου σόλο δίσκο, για τον οποίο έχω ήδη γράψει και οργανώσει αρκετά από τα κομμάτια!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ANDUZE

412163_3697148224510_1085010491_o

O Anduze είναι ένα τραγουδιστής της soul με βάση το Los Angeles. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεργασία του με τον Parov Stelar.

Από το τελευταίο τους συνεργατικό project με τίτλο “Stelartronic & Anduze”, έχει ξεχωρίσει το single “When I Find My Love”, το οποίο ανεβαίνει σταδιακά στα ευρωπαϊκά chart. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στο #6 του Virgin Radio France. Επίσης, το τραγούδι ήταν η υψηλότερη νέα είσοδος στα χορευτικά chart του ιταλικού itunes.

Έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη και sold out περιοδεία στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ μαζί με το διεθνή καλλιτέχνη και συνεργάτη Parov Stelar, το φαινόμενο της soul/funk που ακούει στο όνομα ANDUZE έρχεται στην Ελλάδα! Φέρνει στο μυαλό τόσο τους ρετρό ήχους του James Brown και του Marvin Gaye, ενώ παράλληλα διαμορφώνει το δικό του στυλ, σε μία πιο μοντέρνα αποτύπωση της εποχής. Το τελευταίο διάστημα τον γνωρίσαμε μέσα από το catchy τραγούδι με electro soul ρυθμό “When I Find My Love” (παραγωγή Stelartronic & ANDUZE), το οποίο έχει φτάσει το ευρωπαϊκό top 10. Παράλληλα, οι δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις του προσελκύουν μία μεγάλη μερίδα του κοινού σε όλα τις γωνιές του μουσικού συστήματος. Από τις soul/funk παραστάσεις μέχρι τα διασκεδαστικά DJ set του, ο Anduze έχει καταφέρει να καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές των ακροατών και βλέπει το αστέρι του να ανεβαίνει- με έναν ακροατή τη φορά.

Official Links:
https://www.facebook.com/AnduzeMusicOfficial/
https://twitter.com/anduzemusic
https://www.instagram.com/anduzemusic/

Videos