Η ‘Λεσχη Γονεοκτονων’ στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (26/02/2019)

Η σκηνοθέτης Γεωργία Ανδρέου, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος και ο μουσικός Γιώργος S.,  όλοι συντελεστές της πρώτης παράστασης με metal μουσική συνοδεία, μας επισκέφθηκαν και είπαμε πολλά, για το βιβλίο που στηρίζεται η παράσταση, τη μουσική που τη συνοδεύει και διάφορα άλλα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓIΑ ΑΝΔΡEΟΥ, ΤΟΥΣ OKWAHO ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ

Γεωργία Ανδρέου
«Λέσχη Γονεοκτόνων»: Σκηνοθεσία | Δραματουργία | Μετάφραση

Σκηνοθέτης, ηθοποιός, αρχαιολόγος. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα, ενώ παράλληλα με το θέατρο δραστηριοποιείται στην Ειδική Αγωγή. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών, με δραστηριότητα στον χώρο του θεάτρου και της συγγραφής από το 2005.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές ως συγγραφέας, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός και έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες και θέατρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ποίησή της έχει μελοποιηθεί και ερμηνευτεί στην Αθήνα και τη Βιέννη (Μυsikverein Brahns-Saal). Πρόσφατες σκηνοθετικές της δουλειές είναι, «Πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου, στο Σπίτι της Κύπρου (θεατρικό αναλόγιο, 2016), «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ, στο θέατρο “Τζένη Καρέζη” (2015) και «Η Κασσάνδρα και ο λύκος», της Μαργαρίτας Καραπάνου σε θέατρα στην Ελλάδα (2011 – 2012). Εκτός από τη «Λέσχη Γονεοκτόνων», αυτήν την εποχή βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης και προετοιμασίας των επόμενων δύο έργων της τριλογίας για τη Βία και τη Βλακεία, καθώς και του εγχειρήματος «Νέκυια», ενός διαδραστικού, δια-καλλιτεχνικού και διεπιστημονικού εγχειρήματος βασισμένου στην τελετουργία του θανάτου.

Made by Manster Design.

Okwaho
«Λέσχη Γονεοκτόνων»: Μουσική σύνθεση, ζωντανά επί σκηνής

Οι Okwaho («λύκος» στη γλώσσα των Μοϊκανών) δημιουργήθηκαν το 2013 με έδρα την Αθήνα από τον Γιώργο (κιθάρα, φωνή) και τον Μπάμπη (μπάσο) και το σχήμα ολοκληρώθηκε το 2014 με την προσθήκη του Αντρέα (τύμπανα). Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα doom, sludge και stoner με κοινωνικοπολιτικό και ενίοτε πιο προσωπικό στίχο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo και για τα επόμενα δύο χρόνια επικεντρώθηκαν στις ζωντανές εμφανίσεις. Τον Φεβρουάριο του 2017 μπήκαν ξανά στο στούντιο και μέσα σε 4 μέρες ηχογράφησαν εννέα κομμάτια, εκ των οποίων τα εφτά κατέληξαν και στην πρώτη, full length, αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία τους. Τον Μάρτιο του 2018 έγινε η ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου και το Νοέμβρη βγήκε σε cd σε μια, πρωτότυπη όσο και ακραία, χειροποίητη συσκευασία από… γυαλόχαρτο! Τραχύ πράμα! Κάπου στο ενδιάμεσο, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βίντεο, για το κομμάτι God of Gold. Ταυτόχρονα εμφανίζονται και σε επιλεγμένα live. Για τις ανάγκες της «Λέσχης Γονεοκτόνων», στο μπάσο ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Facebook page | Bandcamp | YouTube

Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος
«Λέσχη Γονεοκτόνων»: Ηθοποιός

Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1989 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2012 αποφοίτησε από το θεατρικό εργαστήρι «Ανδρέας Βουτσινάς» και το 2016 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης».

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Αγαμέμνων» σε σκην. Αντώνη Θεοδωρακόπουλου – Άκη Τσονίδη, στο θέατρο «Διόνυσος» της Νέας Ορεστιάδας. Το 2017 συμμετείχε στην παράσταση «Στο Καθρέφτη του Παλλάς» σε σκην. Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Παλλάς». Το 2018 έλαβε μέρος στις παραστάσεις: «Cabaret» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο θέατρο «Παλλάς»,  «Κάθαρση Τώρα!» του Kee Thuan Chye σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Καλογήρου στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», «Theatron – The Way it all began» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο θέατρο «Δώρας Στράτου» και τέλος στην παράσταση «Ριχάρδος Β’ – Ρέκβιεμ για ένα Βασιλιά», σε σκηνοθεσία της Marlene Kaminsky στο θέατρο «Άλφα Ιδέα». Επίσης, έχει εργαστεί ως αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΣΧΗ ΓΟΝΕΟΚΤΟΝΩΝ»

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων», η αμφιλεγόμενη και καυστική συλλογή διηγημάτων του Ambrose Bierce, παρουσιάζεται δραματοποιημένη για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, στις 21, 28 Φεβρουαρίου και στις 7 Μαρτίου 2019, στις 21:00.

Οι Okwaho, ζωντανά επί σκηνής, επενδύουν το αλλόκοτα υπέροχο κείμενο με doom sludge metal μουσική σε πρωτότυπη σύνθεση.

Ο “Bitter Bierce” ανεβαίνει στη σκηνή

O πικρός Bierce. Έτσι αποκαλούσαν τον Ambrose Bierce, πρωτοπόρο του horror fiction και του αμερικανικού weird, ο οποίος έμεινε στη λογοτεχνική ιστορία ως ένας από τους πατεράδες του ψυχολογικού θρίλερ. Γράφει ιστορίες βίαιης σάτιρας σε μια πρόζα ξηρή και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Το Nothing matters του ταιριάζει γάντι.

Η παράσταση είναι μια σπονδυλωτή ανατομία της βίας. Μια cult, γκροτέσκα, βιτριολική, παρανοϊκή, αλλά στέρεα αλλόκοτη μαύρη αλληγορία για το τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο κακό (και στο ακόμα χειρότερο). Το έργο αποτελείται από τέσσερις ιστορίες, μέσα από τις οποίες οι ήρωες αφηγούνται με ωμότητα, παγερή ειρωνεία, και αυτοκυριαρχία, πώς σκότωσαν γονείς και λοιπούς συγγενείς, κάτω από συνθήκες ιδιαζόντως ειδεχθείς.

Η Γεωργία Ανδρέου επιδιώκει να ενορχηστρώσει τον κυνισμό. Να βυθιστεί, μαζί με τους αντι-ήρωες στο υποσυνείδητο του καθενός και να ερευνήσει όχι γιατί ο Bierce έγραψε ένα τέτοιο έργο, αλλά με ποιο τρόπο οι άνθρωποι εξακολουθούμε να συνδεόμαστε με αυτό.

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων» είναι μια κραυγή αφύπνισης γιατί αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα αυτού που έχει ήδη καλλιεργηθεί, αυτού που η κοινωνία έχει επιτρέψει να δημιουργηθεί.

Οι σκοτεινές μελωδίες και οι οργισμένες νότες των Okwaho φωτίζουν τον ψυχισμό των ηρώων πλαισιώνουν τη δράση και συμπαρασύρουν τους θεατές σε ένα ασφυκτικό κλοιό.

Η παράσταση αποτελεί το πρώτο μέρος της Τριλογίας για τη Βία και τη Βλακεία.

***Ακατάλληλη για νέους κάτω των 17 ετών***

Συντελεστές:

Μετάφραση | Δραματουργία | Σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου
Πρωτότυπη μουσική – ζωντανά στη σκηνή: Okwaho
Εικαστική επιμέλεια | Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Επιμέλεια ήχου | Sound design: Χρήστος Παναγούλιας
Επιμέλεια κίνησης: Ζέφη Μπαρτζώκα
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Λαμπής
Video – Graphic design: Τηλέμαχος Βαρσαμάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελίνα Φιλοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Μανδρινός, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Σπυρίδων Ξένος, Μαρβίνα Πιτυχούτη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ημέρες παραστάσεων: 21 & 28/2, 7/3 2019 στο Θέατρο του ΙΜΚ στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 80’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Μειωμένη τιμή 8 ευρώ – Ειδική τιμή 5 ευρώ.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Power of Zeus – The Sorcerer of Isis
2. Okwaho – Okwaho
3. Black Sabbath – Sweet Leaf
4. Isis – So Did We
5. Celtic Frost – A Dying God Coming Into Human Flesh
6. Melvins – Revolve
7. MESHUGGAH – Bleed
8. Black Sabbath – Paranoid
9. Blue Cheer – Doctor Please
10. Bohren & Der Club of Gore – Constant Fear
11. Jethro Tull – Bouree
12. Neurosis – A Shadow Memory
13. Dopethrone – Snort Dagger
14. Edgar Broughton Band – Death of an Electric Citizen
15. Isis – Carry
16. Kylesa – Unspoken
17. Frank Zappa – Willie the Pimp
18. The Beatles – I Want You (She’s So Heavy)
19. Jethro Tull – Aqualung
20. Led Zeppelin – Kashmir
21. Neurosis – No River To Take Me Home
22. Power of Zeus – The Sorcerer of Isis
23. Okwaho – God Of Gold