Η Κατερινα Διελα & η Κατερινα Θεοδωριδου στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (13/04/2019)

Δύο συγγραφείς, η Κατερίνα Δίελα και η Κατερίνα Θεοδωρίδου, με αφορμή την παρουσίαση της συλλογής “Το κάστρο των παραμυθιών” από τις εκδόσεις ΩΡΙΩΝ την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 12.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων σταθμού Λαρίσης, μίλησαν με τον Theodore a.k.a. Evil Chef, για το παιδικό, και όχι μόνο, βιβλίο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 12:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης του Δήμου Αθηναίων, η συγγραφέας Κατερίνα Δίελα παρουσιάζει το «Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα», ένα παραμύθι που μας δείχνει πώς αλλάζουμε γνώμη για κάποιον, όταν τον γνωρίσουμε. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο της Εύβοιας, της περιοχής Μάνικα.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων. Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα.

Facebook page: Το κάστρο των παραμυθιών

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Η Δίελα Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ασχολήθηκε κυρίως με την εκπαίδευση παιδιών στην προσχολική ηλικία. Το 2007 ίδρυσε την εταιρία Racket Planet, η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και επαρχία με αντικείμενο την εκμάθηση αθλημάτων. Από μικρή της άρεσε η ενασχόληση με μικρά παιδιά και η εξεύρεση τρόπων επικοινωνίας μαζί τους. Έχει και η ίδια δυο παιδιά, τον Αντώνη και την Κασσιανή, που την εμπνέουν να συνεχίζει να δημιουργεί.

Η Κατερίνα Θεοδωρίδου Γιολασιγμάζη είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και εμψυχώτρια σε ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δράσεις για παιδιά. Σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στο Παν/μιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Διδακτική Μεθοδολογία με θέμα τη χρήση του μύθου ως λογοτεχνικό είδος. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και ξεχωριστά στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το τμήμα Ψυχοφυσιολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμορφώθηκε στη Μουσειοπαιδαγωγική. Είναι υποψήφια διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και πιστοποιημένη από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στη γραφή Braille. Όταν ήταν μικρή μια νεράιδα της έδωσε τρία δώρα: Ατελείωτη φαντασία για να γράφει ιστορίες, πολλή αστερόσκονη για να βλέπει κάθε μέρα παιδικά χαμόγελα και μια ζεστή καρδιά για να κλείσει μέσα της όλα τα παιδιά του κόσμου.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Γιάννα Βασιλείου – Παραμύθι
2. Μάγδα Βαρούχα – Ποιό Παραμύθι δεν αργεί
3. Γιώτα Αλικαριδου – Τα Τρένα
4. Άλκηστη Πρωτοψάλτη – Παιδικά παιχνίδια
5. Αναστασία Έδεν & Σταμάτης Κραουνάκης – Ότι αγαπήσαμε
6. Δεσποινίς Τρίχρωμη – Ποιος μας στέλνει ιδέες;
7. Ειρήνη Χαρίδου – Όμορφα ταξίδια
8. Ελευθερία Πάτση – Δεν Έχω Λόγια
9. Ζωή Μουράτογλου – Παντού και πουθενά
10. Θοδωρής Βουτσικάκης – Νεράιδα
11. Σωκράτης Μάλαμας – Νεράϊδα
12. Μαρία Παπαγεωργίου – Νεράιδα
13. Μιλτιάδης Πασχαλίδης – Νεράιδα δίχως παραμύθι
14. Μανώλης Φάμελλος & Οι Ποδηλάτες – Χαμογέλα
15. Μαρία Δημητριάδη – Εφτά ζωές
16. Μαρίζα Ρίζου – Πες μου
17. Μιρέλα Πάχου – Σαν τραγουδάκι
18. Νατάσσα Μποφίλιου – Εγώ μεγάλωνα για σένα
19. Helen Merrill & Stan Getz – If You Go Away
20. Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
21. Omara Portuondo – Tres Palabras
22. Guadalupe Pineda – Historia De Un Amor
23. Cesaria Evora – Sodade
24. Nella – Se Muere Por Volver
25. Πάνος Ράπτης – Μονογραφία
26. Παυλίνα Βουλγαράκη – Λίγο Λίγο
27. Στέλλα Σειραγάκη – Άσπρο χαρτί
28. Πάνος Μουζουράκης – Αυτή Είναι Η Ζωή
29. Les Au Revoir & Kled – Mone Άσε Με Να Φύγω