Η Ολγα Βενετη στο «Και για πες…» με την Ελενα Χατζοπουλου

Την πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού, στον δροσερό κήπο του Θεάτρου Χυτήριο, μας υποδέχεται η εξαιρετική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, σε μια βραδιά όπου ξανασυναντάει το κοινό της και το προσεγγίζει με τον δικό της τρυφερό τρόπο και είναι «Σαν… γιορτή…». Μαζί της ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Εκτός από τα υπέροχα τραγούδια Ελλήνων και Γάλλων δημιουργών, η Όλγα μάς συστήνει και το νέο της τραγούδι «Θα ‘μαι μαζί σου», σε στίχους του Χρήστου Προμοίρα και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου (https://www.youtube.com/watch?v=NRuOT-3hHTc). Εξάλλου, κάθε της συναυλία την ολοκληρώνει με τη μπαλάντα του Νικολόπουλου «Εδώ να μείνεις».

Η Όλγα Βενέτη για δέκα χρόνια ήταν χορωδός στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ παράλληλα εργάζονταν σε σχολείο, ως καθηγήτρια γαλλικών. Μέχρι που αποφάσισε να κυνηγήσει με όλο της το είναι το όνειρο της μουσικής και να αποχωριστεί τη διδασκαλία. Αγαπάει τις ρετρό μελωδίες και τα γαλλικά ερωτικά τραγούδια και τα ερμηνεύει πρωτίστως με την ψυχή της. Στο ρεπερτόριό της κυριαρχούν οι Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Σπανός, Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης και Νικολόπουλος.

Είναι μια ύπαρξη αιθέρια, που με την αισθαντική φωνή της σε κάνει να ταξιδεύεις, νοσταλγώντας αλλοτινές εποχές…

Κυρία Βενέτη, τι υπέροχο τραγούδι… «Θα ‘μαι μαζί σου»…

Αυτό το τραγούδι μόλις το άκουσα, είπα ότι από τη στιγμή που εμένα με ταξιδεύει και με συγκινεί, τότε κι εγώ μπορώ να περάσω αυτή τη συγκίνηση στον κόσμο. Είχα καλό προαίσθημα και τελικά τα σχόλια που δέχομαι είναι ιδιαίτερα συγκινητικά. Είναι ένα τραγούδι που αφήνει κι ένα μήνυμα… «Θα ‘μαι πάντα μαζί σας, ό,τι και να γίνει»…

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σας είδα να συγκινείστε… και μάλιστα αρκετές φορές…

Ναι, είναι αλήθεια αυτό… Βλέπετε, έχω μια εύθραυστη ψυχολογία, γιατί σε περιόδους με τόσο δύσκολες συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν το παρών… Είναι επόμενο να συγκινηθώ. Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο κι όλοι αυτοί οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, οι συνεργάτες μου, η οικογένεια και το κοινό που διευρύνεται, μέχρι που παγιώνεται κι αυτό, όλοι μου δείχνουν την αγάπη τους. Μου δείχνουν ότι καταλαβαίνουν την αλήθεια μου, όταν τραγουδώ… Είναι επόμενο να συγκινηθώ…

Τι εύχεται η Όλγα Βενέτη για το αύριο;

Υγεία, ψυχική και σωματική. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας, γιατί όταν σεβόμαστε τον εαυτό μας θα σεβαστούμε και τον συνάνθρωπό μας. Και ό,τι θέλουμε να γίνει για εμάς να θέλουμε να γίνει και για τον συνάνθρωπό μας. Αυτό είναι μια ευχή. Δεν είναι δεδομένο, το ξεχνάμε και σταματάμε στο εγώ μας, χωρίς να κοιτάμε τον διπλανό μας. Είναι λοιπόν μια ευχή. Τελείωσε ο κορωναϊός ή έστω τελειώνει και μετά από αυτή την κατάρα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Και έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε τα όνειρά μας και να τα μεγαλώσουμε.

Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Βενέτη.

Κι εγώ σας ευχαριστώ. Ήταν στ’ αλήθεια μια πολλή συγκινητική βραδιά.

Την υπέροχη Όλγα Βενέτη μπορούμε να την απολαύσουμε φέτος το καλοκαίρι:

25/7/2021 Τόπος διεξαγωγής ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Τίτλος συναυλίας «Σαν… γιορτή..»

Παίζουν οι μουσικοί Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο) και Διονύσης Αγαλιανός (τρομπέτα)

14/8/2021 Τόπος διεξαγωγής ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Όλγα Βενέτη συμπράττει με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

2/9/2021 Τόπος διεξαγωγής ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Περιφέρεια Αττικής)

Τίτλος συναυλίας «Με τα μάτια μου»

Παίζουν οι μουσικοί Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Διονύσης Αγαλιανός (τρομπέτα), Βαγγέλης Ζωγράφος (μπάσο) και Παναγιώτης Κολιαβασίλης (ντραμς)

8/9/2021 Τόπος διεξαγωγής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τίτλος συναυλίας «Με τα μάτια μου»

Παίζουν οι μουσικοί Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Διονύσης Αγαλιανός (τρομπέτα) και Παναγιώτης Κολιαβασίλης (ντραμς)