Συνεντευξη [Q&A] με τους Altribe

Σας καλωσορίζουμε στο Sin Radio! Την Πέμπτη 12/05 παρουσιάζετε το νέο σας άλμπουμ με τίτλο “Spooky Train”; Σε ποια μουσικά ταξίδια θα μας πάει αυτό το τρένο;

Fiona: Πράγματι τo «Spooky Train» είναι το τρένο που ανεβαίνεις και δεν γνωρίζεις τίποτε άλλο για το ταξίδι σου! Ξεκινάμε την Πέμπτη από τη Σφίγγα και έπονται και άλλα στη συνέχεια. Μουσικά όμως είναι ένα ταξίδι με αφετηρία το blues και πέρα από αυτό!
Αlbert: Το φοβερό και το υπέροχο με το “Spooky Train”, όπως και με την ίδια τη ζωή, είναι πως ενώ σου δίνεται μια διαδρομή, εσύ μπορείς να «δεις» τα δικά σου τοπία μέσα σε αυτήν. Ένα είναι σίγουρο, ότι η μουσική μας σε ταξιδεύει -το έχουμε ακούσει από πολλούς- και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Σε μια εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση, υπάρχει ακόμα το περιθώριο δημιουργικότητας, ως αντίσταση, αλλά και η μουσική να λειτουργήσει ως μέσο ανάτασης και προτροπής σε δράση;

Fiona: Νομίζω πως όλη μας η ζωή είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε να περνά διάφορες κρίσεις ανα περιόδους. Οικονομικές, πνευματικές, κοινωνικές… Η μουσική είναι ένα μέσο να μαθαίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Να μοιράζεσαι την οπτική σου για τα πράγματα. Φυσικά και είναι θέση. Δράση!
Albert: Η κρίση, όπως και κάθε δύσκολη κατάσταση, εμπνέει τον καλλιτέχνη. Η μουσική κατόπιν εμπνέει τους ανθρώπους και ανταποκρίνονται, ανάλογα με την ποιότητα και τη δύναμη της. Θέλω να πιστεύω ότι η μουσική μας προτρέπει σε βαθύτερες δράσεις.

Μουσικές σκηνές ή Φεστιβάλ; Και κατά πόσο διαφέρει το κοινό στην Αθήνα, την περιφέρεια, αλλά και το εξωτερικό; Είναι πιο ένθερμες οι αντιδράσεις, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και την κουλτούρα;

Fiona: Οι μουσικές σκηνές είναι κλειστοί χώροι, νιώθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους. Τα φεστιβάλ, είναι θεσμοί εν γένει φτιαγμένοι να υποδέχονται και να αναδεικνύουν μουσικές. Το ίδιο και το φεστιβαλικό κοινό. Κατά τόπους, έχει τις διαφορές του. Υπάρχουν περιοχές στην περιφέρεια που διψούν για μουσικές. Η Αθήνα είναι αλήθεια ότι έχει πολλά και συχνά χάνεσαι, με αποτέλεσμα να χάνεις και όμορφα πράγματα. Όσο για το εξωτερικό, η εμπειρία των Altribe στο Βερολίνο ήταν πολύ σημαντική. Το κοινό εκεί και τα clubs επιζητούν το καινούριο, τις original δουλειές.
Albert: Το αντίθετο! Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα είναι πιο «κρύες» από ότι στις βορειότερες χώρες, ειδικά στα καινούρια πράγματα. Πάντως εάν κάνεις μουσική που πραγματικά έχει κάτι καινούριο να πει -και πάντα με συναίσθημα- ο κόσμος είναι έτοιμος να το αγκαλιάσει. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε εμάς τώρα. Ωραία και ζεστή η ατμόσφαιρα των μουσικών σκηνών -αν έχουν και καλή υποδομή- αλλά τα φεστιβάλ μας πάνε περισσότερο. Δεν έβαλες μέσα τα στάδια όμως!!!…

Πώς βλέπετε τα μουσικά πράγματα σήμερα στην Ελλάδα; Υπάρχει ελπίδα για τους νέους καλλιτέχνες; Πόσο απαραίτητο είναι κάποιος να έχει καλές… γνωριμίες;

Fiona: Τα πράγματα στην Ελλάδα ανέκαθεν ήταν δύσκολα για οτιδήποτε καινούριο. Αρέσει το γνωστό, το καταξιωμένο ήδη από τους άλλους… Αλλά πιστεύω ότι η πολλή και καλή δουλειά δεν κρύβεται. Αργά η γρήγορα, εκτιμάται! Θεωρώ άλλωστε τον εαυτό μου ταγμένο σε αυτό που κάνω και οι Αltribe είμαστε μια μπάντα που εργάζεται, εξελίσσεται συνεχώς, ζυμωνόμαστε μεταξύ μας… παράγουμε έργο. Οι «γνωριμίες» έχουν κάτι πρόσκαιρο. Φίλους χρειαζόμαστε και σιγά σιγά κάνουμε φίλους καλούς!
Albert: Σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν και παλεύουν με τον εαυτό τους και με τον κόσμο, για να βρει το έργο τους το δρόμο του. Η ελπίδα πιστεύω είναι ανάλογη με το «ύψος» και το «βάρος» του καλλιτέχνη. Όσο για τις γνωριμίες, δεν είναι κακές, αλλά αν δεν έχεις το πακέτο, ξέχνα το. Θα’ναι για λίγο.

Πόσο σημαντικά θεωρείτε τα social media για την προβολή της δουλειάς σας, αλλά και για την καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση; Σας λείπει η μαγεία της αναζήτησης της μουσικής στα δισκοπωλεία και η λαχτάρα της αναμονής της κυκλοφορίας ενός βινυλίου / CD από έναν αγαπημένο καλλιτέχνη ή πιστεύετε ότι η τεχνολογία και η ποικιλία που προσφέρει, δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιον να ακουστεί;

Fiona: Είναι σημαντικά θεωρώ, αλλά όσο θέλουμε να είναι. Όλα θέλουν μέτρο και όριο. Δεν νομίζω ότι το ένα αναιρεί το άλλο. Μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει πραγματικά. Να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με το διαδίκτυο και παράλληλα να αναζητά δίσκους, cd’s… Όλα γίνονται αν το θέλεις. Η μαγεία είναι παντού!
Albert: Τα social media είναι πολύ σημαντικά πλέον για ενημέρωση και προβολή, παρά τον ωκεανό της παραγωγής και της πληροφορίας, ιδιαίτερα για την λεγόμενη εναλλακτική σκηνή. Τα σκήπτρα κρατάει πάντα η ιδιωτική τηλεόραση, αλλά αυτά που προτείνει είναι χαμηλού επιπέδου με ακριβό περιτύλιγμα. Αυτό είναι πασίγνωστο, αλλά η δύναμη της μαζικής εικόνας λειτουργεί. Στην εποχή μας τώρα, υπάρχουν δίσκοι, cd’s, mp3’s, υλικά, άυλα, τα πάντα που μπορείς να βρεις και να ακούσεις. Και πάντα υπάρχει η ευχάριστη έκπληξη ένος ωραίου καινούριου τραγουδιού, ή, σπανιότερα -ευτυχώς ίσως για αυτούς που κάνουν καλή μουσική…- ενός ολόκληρου έργου.

Ποιους καλλιτέχνες (από Ελλάδα ή και διεθνώς) εκτιμάτε για τη μουσική και την καριέρα τους και ίσως έχουν αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για εσάς;

Fiona: Ανά περιόδους μου άρεσαν διάφορα συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Δεν μπορώ να μην αναφέρω την κλασική περίοδο του ροκ, δεκαετίες ’60-’70, τα blues, αλλά υπήρξαν και μετέπειτα καλλιτέχνες και γκρούπ πολύ αξιόλογα. Η κλασική μου παιδεία στην όπερα κι αυτή μου έμαθε πολλά και με επηρρέασε. Ο Απόστολος Καρατζάς, με την ηλ. κιθάρα στους Altribe, έχει επιρροές funk και ψυχεδέλειας, αυτό έχει χωνευτεί με τον ήχο μας, ο Δημήτρης Μπίλλιας στο μπάσσο, έχει παίξει jazz, blues, groovy πράγματα κι αυτό σαφώς έχει επιρροές στο παίξιμό του. Ο Albert έχει «χωνέψει» διάφορα στυλ και στα προσωπικά cd’s του στο παρελθόν. Οπότε το θέμα είναι πώς τα ζυμώνεις και τα περνάς στην δική σου μουσική. Η πηγή έμπνευσης προέρχεται από τα συναισθήματα που μου προκαλούν τα ερεθίσματα γύρω μου.
Albert: Γενικά δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε άλλα ονόματα, ούτε για καλό ούτε για κακό. Αν πρέπει να σου πω οπωσδήποτε, στο νου μου έρχεται πρόχειρα ο Sting από εξωτερικό και οι Villagers of Ioannina City από Ελλάδα, αν και οι δεύτεροι βασίζονται πιο πολύ σε διασκευές. H έμπνευση για να γράψω μπορεί να προέρχεται από οτιδήποτε. Είναι μια μυστηριακή διαδικασία.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αν ναι, πώς τον διαχειρίζεστε; Έχετε κάποια άλλη ασχολία πέρα από τη μουσική; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Fiona: Εργασία και ελεύθερος χρόνος στην ζωή μου είναι συγκοινωνούντα δοχεία! Η μουσική είναι η βασική ασχολία, είτε δημιουργώντας, είτε διδάσκοντας. Στα άμεσα σχέδια των Altribe είναι να παίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να έρθουμε σε επαφή με τους φίλους της μουσικής μας. Να ταξιδέψουμε και να παίξουμε. Το Spooky Train πιστεύω έχει μακρύ ταξίδι μπροστά του!
Albert: Όλος ο χρόνος μου είναι ελεύθερος και όλος μου ο χρόνος είναι σκλαβωμένος. Θα σου έλεγα ότι (προσπαθώ τουλάχιστον να) ζω μια ολιστική ζωή. Μια ζωη που το σκάψιμο του εαυτού μου, η λεπτοδουλειά της ενορχήστρωσης π.χ. ενός τραγουδιού, η δημιουργία και η προσφορά μιας ομελέτας (είμαι καλός σ’ αυτή), οι ευτυχείς στιγμές, η εγγενής δυσκολία της ζωής, η παρέα με φίλους, η μοναχικότητα μου και ό,τι άλλο θες, δουλεύουν μέσα μου, παλεύουν και συμφιλιώνονται, ακόμη και όταν κοιμάμαι. Όσον αφορά τα σχέδια, είναι να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, αλλά σε ένα ανώτερο και βαθύτερο επίπεδο. Σημασία έχει η ποιότητα σε αυτό που κάνεις, είτε είναι είναι sinful, είτε είναι heavenly…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ | ΠΕΜΠΤΗ 12.05.2016

altribe-web_600x600

ALTRIBE “Spooky Train”
New Album Live Presentation
Πέμπτη 12 Μαΐου | 21.00
DJ Set LADYDUST
Σφίγγα Music Theater (Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Κιάφας 13)
Free Entrance

Η Πολιτιστική Δράση της ΕΜΣΕ και οι Altribe Band παρουσιάζουν το καινούριο album “Spooky Train” στη Σφίγγα Music Theater την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 21.00.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι :
Αντώνης Φράγκος | Μουσικός δημοσιογράφος (Music Paper, Κόκκινη Καρφίτσα, Το Περιοδικό), Ραδιοφωνικός παραγωγός
Πανταζής Τσάρας | Ραδιοφωνικός παραγωγός στο δεύτερο & τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ
Πάνος Χρυσοστόμου | Ραδιοφωνικός παραγωγός στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ
Αλέξανδρος Γερασίμου | Μουσικός δημοσιογράφος (Κόκκινη Καρφίτσα), Ραδιοφωνικός παραγωγός (M-world radio, Portokaliradio)

Θα ακολουθήσει Live παρουσίαση του album από τους Altribe και Dj Set από την LADYDUST.

Οι ALTRIBE είναι ένα τετραμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer – συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Σημείο αναφοράς και αφετηρία στη μουσική τους είναι τα μπλουζ με groovy, moody και psychedelic επιρροές, μια “Out of the Blues” μουσική που αποτελεί το «σύνθημα» των ALTRIBE για έναν νέο ήχο στα κύματα της πόλης. To album “Spooky Train” αποτελεί την απόλυτη έκφραση του «Out of the Blues», έχει τις ρίζες του στα blues, αλλά πάει πέρα από αυτά, εμπλουτισμένο με στοιχεία post rock και psychedelic. Είναι το τραγούδι ενός μοναχικού ανθρώπου, όπως τους αρέσει να λένε – κάτω από τον ουρανό της πολύκοσμης πόλης.

altribe_front cover

Οι ALTRIBE κυκλοφόρησαν το “Aphrodisiac” τον Μάρτιο του 2014 και το digital single “Spooky Train” που αποτελεί και το τραγούδι του ομώνυμου καινούριου τους album που μόλις κυκλοφόρησε. Πέρα από τη δισκογραφική δουλειά έχουν τιμηθεί επίσης με platinum awards από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο top 10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων Reverb Νation (Οκτώβριος 2013). Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, για την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter. Το βρετανικό περιοδικό Stencil magazine έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του group. Τραγούδια τους έχουν σημαντικό air play σε fm και internet radios. Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών, της περιφέρειας και σε festivals, παίζοντας τα δικά τους original τραγούδια σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.

To «Out of the Blues» έχει έναν εντελώς νέο χαρακτήρα και ήχο που τον υποστηρίζουν ιδιαίτερα στα live τους κάνοντάς τους ένα μοναδικό – One of a Kind – συγκρότημα. Με τη δύναμη και τη ζεστασιά μιας εξαιρετικής φωνής.

Μαζί με τον Albert Παναγιωτόπουλο στο δημιουργικό κομμάτι και η Fiona Λαμπρίδη ως συνθέτης. Είναι η φωνή του συγκροτήματος και παίζει ακουστική κιθάρα. Ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα ένας κιθαρίστας της νέας γενιάς, με προσωπικό ύφος και ήχο που αναδεικνύει τις ροκ-ψυχεδελικές πλευρές του συγκροτήματος. Ο Δημήτρης Μπίλλιας στο ηλεκτρικό μπάσο συνδυάζει με ιδιαίτερη άνεση την μελωδικότητα με το groove.

New Album Live Presentation teaser:

Links
Official site: www.altribeband.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/Altribe.band/
Youtube channel: https://www.youtube.com/user/ALTRIBEband
Twitter: https://twitter.com/ALTRIBEband
AlbumTeaser:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ALTRIBE

altribe gia cd

ALTRIBE band / Out of the Blues

Οι ALTRIBE band είναι ένα τετραμελές out of the Blues συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer – συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Σημείο αναφοράς και αφετηρία στη μουσική τους είναι τα μπλουζ με groovy, moody και psychedelic επιρροές. Με σκοτεινούς, αφαιρετικούς ή κοινωνικούς στίχους.

Μαζί με τον Albert στο δημιουργικό κομμάτι και η Fiona Λαμπρίδη ως συνθέτης. Είναι η φωνή του συγκροτήματος και παίζει ακουστική κιθάρα. Ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα ένας κιθαρίστας της νέας γενιάς, με προσωπικό ύφος και ήχο που αναδεικνύει τις ροκ-ψυχεδελικές πλευρές του συγκροτήματος. Ο Δημήτρης Μπίλλιας στο ηλεκτρικό μπάσο συνδυάζει με ιδιαίτερη άνεση την μελωδικότητα με το groove.

Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών, της περιφέρειας και σε festivals, παίζοντας τα δικά τους original τραγούδια σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.

Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, για την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter.

Έχουν τιμηθεί επίσης με platinum awards από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο top10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων ReverbΝation (Οκτώβριος 2013).

Το βρετανικό περιοδικό Stencil magazine έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του group.

Τραγούδια τους έχουν σημαντικό air play σε fm και internet radios.

Το 2015 κυκλοφόρησαν το digital single “Spooky Train”.
Μάρτιος του 2014 , cd “Aphrodisiac”.
Από τον Απρίλιο του ίδιου έτους, και για τρεις μήνες, διέμειναν στο Βερολίνο, πραγματοποιώντας συναυλίες.

(Το συγκρότημα με διαφορετική σύνθεση και με ελληνικό στίχο, έχει ένα digital single με τη Warner music και ένα cd με τίτλο «το Θαύμα», 2012 με την FM records – συμπαραγωγός ο Άκης Γκολφίδης).

ALBERT ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έχει συμμετάσχει ωs μέλος πολλών Rock και Jazz groups και έχει επίσης συνεργαστεί ως session drummer με αρκετούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές όπως Γ. Σπανός, Γ. Χατζηνάσιος – Μ. Χατζηγιάννης, M. Φραγκούλης, Λάκ. Παπαδόπουλος, Α. Καλογιάννης, Α. Σαμίου, Πασχάλης, C-Real κά. παίζοντας σε πολλούς χώρους (Halfnote, Λυκαβηττός κά.)

Έχει διδάξει ως καθηγητής τυμπάνων στη Σχολή Μουσικής Πράξης του Ν. Τουλιάτου, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, στη σχολή muse.gr των Α. Λαδόπουλου και Β. Ρακόπουλου, Ωδείο Γλυφάδας, Αθηναϊκό Ωδείο, ενώ εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη μουσική σχολή της N.Υόρκης «The Collective». Ακόμα έχει παρουσιάσει αρκετά σεμινάρια για την τέχνη των τυμπάνων. Συνεργάζεται με το London College of Music μέσω της σχολής Guitarfor, έχοντας επίσης παίξει στις συναυλίες της σε χώρους όπως Σταυρός του Νότου, Οξυγόνο κ.α..

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Oλοκληρωμένη μέθοδος για ντραμς», εκδ.Φ. Νάκας, το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά. Επίσης διετέλεσε συνεργάτης του περιοδικού «Sound Maker».

Είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχε στην ιστορική Μουσική Ομάδα του Ιδρύματος και υπήρξε ο βασικός drummer της ορχήστρας της Αεροπορίας, όπου υπηρέτησε.

Ήταν μέλος της house band των τηλεοπτικών εκπομπών: «Όπως μας αρέσει» – ΕΤ1, «Cabaret» – New channel.

Το 2004 εξεδόθη το πρώτο προσωπικό του cd με τίτλο Albert- “Visionary World” και το 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο, με τίτλο Albert – “Ηyperfly”. Στις συνθέσεις υπάρχουν πολλά στοιχεία από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις (Aφρο-Αμερικανικές, Ελληνικές, Μεσογειακές, Βαλκανικές, Ανατολικές) με το ύφος των κομματιών να κινείται σε ποικίλα μουσικά στυλ (Jazz, Rock, Latin, Lounge beat).

Στις παραγωγές αυτές συμμετέχει μία πλειάδα μουσικών: Β. Ρακόπουλος, Α. Λαδόπουλος, Γ. Κιουρτσόγλου, Μ. Λούτας, Α. Ορφανός, Γ. Ζευγόλης, Γ. Γρηγορίου, Μ. Θεοδοσάκης κά. – τραγούδι: Karen Solomon, Μαριάνα Ευστρατίου, φωνητικά: Fiona Λαμπρίδη.

Έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και έχουν γίνει συνεντεύξεις σε έντυπα όπως: Δίφωνο, Jazz και Τζαζ, Αθηνόραμα, Έψιλον, Έθνος, Ήχος & Εικόνα, Soundmaker, Μουσικός τόνος, Βήμα, Βραδυνή, κά. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2004 του περιοδικου Διφώνου, περιέχεται στο cd του το κομμάτι (Τζιβαέρι)/Immigrants του Albert.

Έχουν γίνει επίσης παρουσιάσεις με συνεντεύξεις και παίζoνται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως Κόσμος, Εν λευκώ, ΕΡΤ, Μελωδία, 902, Rock fm, Profit, 984, σε τηλεοπτικούς όπως «Μένουμε Ελλάδα» και στο Metro Αθηνών.

Τα cd`s διατίθενται στa καταστήματα Public, Iανός από την ΕΜΣΕ.

Η Albert band ήταν το πρώτο σχήμα που φτιάχθηκε για να παρουσιάσει αυτά τα κομάτια σε χώρους όπως After Dark, Παράφωνο, Rodeo, Guru, στον Αέρα, Πολυχώρος Άγκυρα, Olympic Marine, Φεστιβάλ μουσικής – Γκάζι. Η μπάντα έχει συνεργασθεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως με τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Φίλιππο Νικολάου.

Δείγματα μουσικής στα:
www.cdbaby.com/cd/albert
www.cdbaby.com/cd/albert06

Eίναι ο ιδρυτής, ο drummer και ο βασικός συνθέτης και στιχουργός της ALTRIBE band

FIONA ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Μαθήτευσε κοντά σε διεθνούς φήμης λυρικούς τραγουδιστές όπως Rositza Troeva, Ghena Dimitrova & Rudolf Knoll. Master classes με τον μαέστρο M. Matakiev της Κρατικής Ορχήστρας της Σόφιας και με τον μαέστρο G. Ivanov της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου.

Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς εγχώριους και διεθνείς.

Ατομικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ όπως: Στο Α΄Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Σύρου, Ρεσιτάλ σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών/Ίδρυμα Φρόντζου Ιωαννίνων, Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικού Τραγουδιού Ρόδου, Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Freiburg κ.α. Συνεργάστηκε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan, σε ρεσιτάλ με τίτλο: “Δυο Γυναίκες. Δυο Ευρωπαίες. Μια φωνή”. Ιδρυτικό μέλος του φωνητικού συνόλου “Bellacanta”.

Έχει διδάξει σε ωδεία και μουσικές σχολές όπως, Ωδείο Όπερα, Νέα Μορφή, Μουσικοί Ορίζοντες και Ευυμνία. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια τραγουδιού σε ωδεία και χορωδίες.

Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock, soul κ.α. Υπήρξε μέλος της blues band “Tube a Bassa” ως lead singer όπου εμφανίστηκαν σε clubs της Αθήνας και της περιφέρειας. Έκαναν εμφανίσεις ως support στους Blues Cargo και Δ. Πουλικάκο.

Συμμετέχει στους World-Fusion δίσκους “Visionary World” & “Hyperfly” του Albert Παναγιωτόπουλου κάνοντας τα φωνητικά. Eίναι η lead singer των ALTRIBE band και συνδημιουργός ορισμένων τραγουδιών τους.