To Will o’ Wisps στο studio | Ραδιοφωνικη εκπομπη ‘Λακερδα χωρις νερο’ (31/05/2018)

Το ελληνικό website του φανταστικού Will o’ Wisps (www.willowisps.gr) διοργανώνει σε μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, στο πιο ταιριαστό περιβάλλον, τον κήπο με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον! Γι’αυτήν την εκδήλωση, για τη σελίδα και τον κόσμο του φανταστικού, που όλοι μας βρίσκουμε συχνά καταφύγιο, μίλησαν η Άρτεμις Βελούδου, η Ελίνα Πινέλλη και ο Γιώργος Αγγελίδης με τον Theodore aka ‘Evil Chef’, στην εκπομπή ‘Λακέρδα χωρίς νερό‘,  την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣ ΒΕΛΟΥΔΟΥ

Editor-in-Chief – Will o’ Wisps

Η Άρτεμις Βελούδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αναγνώστρια από μικρή ηλικία, σύντομα το γράψιμο έγινε ο τρόπος έκφρασής της, ο εξωραϊσμός των φόβων της, η αναπνοή της. Ένα “κουσούρι” που της έμεινε, είναι να ασχολείται πάντα με κείμενα… κι αυτό το αξιοποιεί με κάθε τρόπο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ με την ειδικότητα ιστορικού-φιλολόγου και έλαβε πιστοποιητικό επιμόρφωσης πάνω στην Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου, από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων, δραστηριοποιείται συγγραφικά στον χώρο του ελληνικού φανταστικού και συμμετέχει εθελοντικά σε διοργανώσεις προώθησης τέχνης και πολιτισμού. Αγαπάει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια -φανταστικά και μη.

Website: www.linkedin.com/in/artemisveloudou

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Junior Editor – Will o’ Wisps

Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό.

Από πολύ μικρός ανακάλυψε τη λατρεία του για την ανάγνωση και όχι πολύ αργότερα την κλίση του στη λογοτεχνία. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε τη συγγραφή του πρώτου του ολοκληρωμένου λογοτεχνικού έργου, της παρούσας τριλογίας, την οποία ολοκλήρωσε σε ηλικία δεκαεννέα ετών.

Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του έργο, την Καρδιά του Δαίμονα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ το 2016 συμμετείχε με διηγήματά του σε δύο λογοτεχνικές συλλογές. Το 2017 υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΝΑ ΠΙΝΕΛΛΗ

Η μικρότερη της παρέας μας, γεννημένη το 1999, με όνειρό της να δουλέψει στην Disneyland ως Character Look-A-Like. Ασχολείται με το Cosplay & Fandub. Λατρεύει την Disney, τις γατούλες και…. τους πρίγκιπες! Σκοπεύει να σπουδάσει θέατρο στο Deere, ενώ συνεργάζεται, ως ραδιοφωνική παραγωγός, στο πρώτο anime web radio, το Greek Otaku Radio.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: «Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΗΠΟΣ»| WILL O’ WISPS FESTIVAL (03/06)

Το ελληνικό website του φανταστικού Will o’ Wisps  σας προσκαλεί σε μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, στο πιο ταιριαστό περιβάλλον, τον κήπο με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον!

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Όλοι μαζί μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 6€

Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 11 ετών
Οδηγίες προσέλευσης: http://www.pyrgosvasilissis.gr/contact-us/
Μείνετε συντονισμένοι για το πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα:
https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

“If you can dream it, you can do it!” – Walt Disney

Βρείτε το Event στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/132042694293093/

Event Trailer

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

1. Therion – Lemuria
2. Show’s spot – Ανακρισούλα
3. Epica – Cry For The Moon
4. Ensiferum – Last Breath
5. Anathema – A Natural Disaster
6. Eluveitie – The Call of the Mountains
7. Nightwish – Turn Loose The Mermaids
8. Adrian von Ziegler – Wolf Blood
9. Ari Pulkkinen – Academy Hallways
10. Bear McCreary – Fallen Through Time (Outlander)
11. FAUN – Federkleid
12. Brunuh Ville – The Wolf And The Moon
13. Richard Armitage – The Misty Mountains Cold
14. Ramin Djawadi – The Winds of Winter
15. Nightwish – Turn Loose The Mermaids
16. Nightwish – Ghost Love Score
17. Blind Guardian – A Past and Future Secret
18. Brandon Fiechter – Shadow Wisps
19. Danny Elfman – Theme from Edward
20. Knut Avenstroup Haugen – Lords of the Fallen
21. Gareth Coker – The Spirit Tree (feat. Aeralie Brighton)